Výchozí reklama
Výchozí reklama
Články » Aktuality

Už i Krpálek truhlaří - olympijský vítěz oprášil staré řemeslo.

Olympijský vítěz v judu Lukáš Krpálek si na nečinnost v době pandemie koronaviru nestěžuje. Když nemůže jezdit po závodech a soustředěních, vylepšuje zahradu u rodinného domu. Teď se pustil do stavby zahradního přístřešku.

Lukáš Krpálek má rád dřevo.
Zdroj: Instagram@lukaskrpalek

Bořek stavitel. I tak by se mohl jmenovat v době nouzového stavu olympijský vítěz v judu Lukáš Krpálek. Nucené volno, zapříčiněné pandemií koronaviru využívá ke stavebním pracím na zahradě. Radioužurnálu popsal, do jakého projektu se na zahradě pustil.

„Ještě na to budu dávat palubky a latě, pak tašky a ta konstrukce je víceméně hotová. Teď už stačí jen dodělat střechu a je to kompletní,“ popisuje stav stavby Lukáš Krpálek.

Zahradní domeček, ve kterém bude velká rodinná houpačka, si celý ze dřeva postavil sám. A nikoho nepotřeboval ani na to, aby mu vysvětlil, co a jak se má dělat

„Já jsem vyučený truhlář, takže jsem si vším prošel. Hoblík, brusky a pily, to znám výborně. Musel jsem oprášit staré řemeslo a vrhnout se na to.“

Výchozí reklama

Vysvětluje Lukáš Krpálek. Ono ale od vyučení už přeci jen uběhl nějaký čas a tak musel při práci občas hodně lovit v paměti, jak se co správně dělá.

„Dělali jsme dlaby a to je asi po deseti letech, co jsem to neměl v ruce. Matně jsem vzpomínal, co a jak dělat. Ale pak jsem vzal kladívko a už jsem jel.“

Lukáš Krpálek je vyučený truhlář.

Zkušenosti z mládí

Lukáš Krpálek těží i z toho, že jako teenager jezdil na chatu a tam každé léto chodil na brigády pomáhat na stavby. Nemá tak problém ani se zabetonováním základů, nebo pokrytím malé rovné střechy. Občas ale potřebuje s něčím pomoc a to pak zapojí celou rodinu.

„Občas mi pomůže brácha nebo zavolám Evičku (manželka) a nebo Tonda (syn), ale s ním je to trochu náročnější. On všude rozhazuje písek, takže je to v trávě. Důležité je, že je legrace.“ usmívá se nad pracovním nasazením čtyřletého syna Toníka Lukáš Krpálek.

Zdroj: www.irozhlas.cz

Doporučte článek:

Doporučení článku e-mailem

Ohodnoťte článek:
5.0/5 (1 hlasů)

Hodnocení článku

5.0/5 (1 hlasů)

Štítky

Truhláři Krpálek

Kategorie článku

Články » Aktuality

Další články z rubriky

Související články


Komentáře (1 celkem)

  • Dana Moravcová: Sobota 30. Červenec 2022 20:25
Komentovat článek (pro komentář k článku se musíte přihlásit nebo registrovat )

Reklama

Partner tém. měsíce

Reklama

WOOD-TEC_logo_2019_v90.jpg logo-cesky-kutil.gif cestadreva-partner-truhlarskyportal-90.jpg SUSO-90-120.gif Hettich-120x90.jpg
Truhlářský portál.cz na: Facebook

© Copyright 1999–2015 Truhlářský Portál.cz. Všechna práva vyhrazena. ISSN 2336-6419. Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu vydavatele.

Kvalitní holandský nábytek z masivu za rozumnou cenu