Výchozí reklama
Výchozí reklama
Články » Design/Trendy

VEXTA DOMY: Nehoří, má panenko!

Shoří rychle či neshoří? I tento dotaz často pokládají zájemci o dřevostavby... a jak to je, přináší dnešní info od VEXTY – českého výrobce domů ze dřeva.

Dřevostavba
Zdroj: VEXTA DOMY

Komín a dál už zhola nic… Tak končí závěrečná scéna požáru staré chalupy ze známého Formanova filmu. Zní to trochu neuvěřitelně, ale takto rozsáhle požár dřevostavby nezasáhne. Dané kouzlo ukrývá předvídatelnost hoření, kterou dřevostavby musí splnit. Technická norma totiž udává, že dřevěná konstrukce domu je požáru odolná, v důsledku čehož je ve spojení s předvídatelností hoření dřeva její případné hašení snazší než u zděných domů.

„Stěny a příčky dřevostaveb jsou opatřeny sádrovláknitými deskami, které jsou dle klasifikace stavebních materiálů nehořlavé a které chrání nosnou část konstrukce, tedy KVH dřevěné hranoly. V případě požáru tak oheň prostoupí pouze do dvou až tří centimetrové hloubky nosných prvků a další postup se zastaví, neboť na nich vznikne zuhelnatělá povrchová vrstva. Ta brání přístupu kyslíku, a tím pádem i dalšímu hoření,“ vysvětluje Tomáš Veselý, ředitel značky VEXTA DOMY, předního českého výrobce dřevostaveb. Na rozdíl od ocelové konstrukce, která se při požáru taví a zbortí, zůstane ta dřevěná bytelná a výrazně méně poškozená. Takže ač by se to na první pohled nemuselo zdát, jsou díky tomu dřevěné stěny u dřevostaveb výhodou.

VEXTA DOMY
VEXTA a. s. je ryze českým dodavatelem moderních dřevostaveb, působící na českém trhu od roku 2012. Její filozofií je výstavba vysoce kvalitních domů a komplexní klientský servis, zahrnující nejen projektovou dokumentaci a výstavbu domu na klíč, ale i zajištění související inženýrské činnosti. Svým zákazníkům nabízí výstavbu jak typových domů, kde klientské změny jsou samozřejmostí, tak i stavby dle individuálních projektů. Zájemcům navíc poskytuje osobní konzultace a prohlídky ve vzorových domech v Čechách i na Moravě. Na své dřevostavby dává také ojedinělou celoživotní záruku na skelet domu. Od roku 2016 je značka VEXTA DOMY členem Asociace dodavatelů montovaných domů, která sdružuje dodavatele splňující přísné požadavky na návrh i realizaci stavby podle certifikace Dokument národní kvality. www.vextadomy.cz

 

Výchozí reklama
Doporučte článek:

Doporučení článku e-mailem

Ohodnoťte článek:
5.0/5 (1 hlasů)

Další články z rubriky

Související články


Komentáře (0 celkem)

Článek zatím nemá žádné komentáře

Komentovat článek (pro komentář k článku se musíte přihlásit nebo registrovat )

Reklama

Partner tém. měsíce

Reklama

WOOD-TEC_logo_2019_v90.jpg logo-cesky-kutil.gif cestadreva-partner-truhlarskyportal-90.jpg SUSO-90-120.gif Hettich-120x90.jpg
Truhlářský portál.cz na: Facebook

© Copyright 1999–2015 Truhlářský Portál.cz. Všechna práva vyhrazena. ISSN 2336-6419. Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu vydavatele.

Kvalitní holandský nábytek z masivu za rozumnou cenu