Výchozí reklama
Výchozí reklama
Články » Aktuality » Představení firmy

Představujeme KPP: Dřevěná podlaha nejvíce vynikne na betonu

Zní to možná zvláštně, ale dřevo nejvíce vynikne na betonu. Proto v novém pražském showroomu společnosti Kratochvíl parket profi v Parku Poděbradská ve Vysočanech netvoří podlahu dřevěné krytiny z nabídky KPP (jako v předchozích showroomech), ale betonová stěrka.

Dřevěná podlaha nejvíce vynikne na betonu
Zdroj: www.archiweb.cz

"Byl to záměr. Když si položíte vzorek dřevěné krytiny na tuto šedivou podlahu, tak vám dřevo krásně vynikne. Neruší vás dřevěná podlaha, která by byla pod ním, respektive kolem, a vy vidíte pouze to vybrané dřevo, jak bude opravdu vypadat," vysvětluje Petr Kratochvíl, zakladatel společnosti Kratochvíl parket profi.

Nový showroom KPP v Parku Poděbradská ve Vysočanech

Nový showroom KPP v Parku Poděbradská ve Vysočanech

Výchozí reklama

Podlaha je i díky ploše obvykle dominantou každého interiéru a jak říká švédská designérka Maria Kingsleyová: "Dojem z podlahy vzniká kombinací toho, co vidí vaše oči a jak se cítí vaše nohy." Na obojí pamatuje nový showroom KPP v Parku Poděbradská, v nově vybudovaném centru interiérového designu v pražských Vysočanech. Kromě tradičních dřevěných podlah (Kährs, KPP), laminátových a vinylových krytin (Kährs, Wineo, 1Floor, mFLOR, KPP...), ekologických biopodlah (Wineo Purline) představuje KPP ve svém showroomu i novou generaci minerálních podlah SPC (Stone Polymer Composit) Arbiton a Kährs a poprvé v historii firmy i koberce v rolích i ve čtvercích belgické značky Balta. Na ploše 250 metrů je prezentováno více než tisíc ukázek různých krytin.

Z krytiny Kährs Dub Safari vystavěl truhlář i zasedací místnost

Nová koncepce významově nijak neumenšuje prostor věnovaný právě největšímu evropskému výrobci dřevěných podlah, kterým je nejstarší švédská značka Kährs (založena v roce 1857). Pouze v duchu současného trendu zaujaly podlahy i jiné pozice - třeba na stěnách, stolech, barových pultech nebo z nich truhláři vymodelovali police. Ukázkou nového uplatnění krytin, které pomáhají vytvořit designově harmonický interiér (bez nutnosti náročně ladit podlahu s nábytkem od jiného výrobce) je v novém showroomu KPP i zasedací místnost. Její stěny vyrostly uprostřed prostoru z třívrstvé krytiny Kährs Dub Safari a zasedací box je příkladem všestrannosti podlah Kährs i precizního truhlářského umu partnerské firmy KPP. A také inspirací pro zákazníky, co je dnes možné.

Nový showroom KPP v Parku Poděbradská ve Vysočanech

V aplikaci kpponline.cz vidí zákazník podlahu ve vlastním interiéru, v showroomu si na ni sáhne

Vizuální stránka je jen jednou z forem, jak expozice působí na smysly zákazníka, další je možnost osahat si různé povrchové úpravy. "Nově jsme spustili aplikaci kpponline.cz, která našim zákazníkům umožňuje vybrat si jakoukoli podlahu z našeho sortimentu a zobrazit si ji ve svém interiéru, který si nafotí a do aplikace nahrají. Ideálně pak do showroomu přijdou s předvybranými dekory a tady zjistí, jak konkrétní povrchovou úpravu vnímají i dalším smyslem," vysvětluje Petr Kratochvíl a pokračuje: "Existuje mnoho povrchů a druhů úprav dřeva, vybrali jsme 12 nejdůležitějších, od saténového laku, přes olej, ručně kartáčovaný povrch, řezanou strukturu, je tu i ukázka "V" drážky a mikrodrážky, prostě vše podstatné, aby zákazník viděl, co jednotlivé termíny znamenají, a mohl si na povrchy i sáhnout."

Pro představu, jak bude vypadat podlaha v ploše, je důležité i třídění, jaká bude sukovost a kresba dřeva, zda bude výsledný dojem podlahy čistý, nebo naopak rustikální vzhled. Proto KPP pamatuje i na tento parametr a opět ho lidem vysvětluje na velkých formátech. Ty jsou vystaveny v reálné velikosti, od několikacentimetrových lamel až po 6metrové prkno, od jednolamel po třílamely, včetně ukázek zámkových spojů a perodrážek pro představu, jak se pokládá plovoucí podlaha, respektive jak se krytina celoplošně lepí.

Podlahy KPP ve společnosti dalšího interiérového zařízení

Nový shorwoom společnosti Kratochvíl parket profi, který si můžete projít i virtuálně, bude v Parku Poděbradská obklopen dalšími výrobci a prodejci interiérového zařízení, od koupelnového studia, přes kuchyně a sedačky až třeba po kávovary. Návštěvník tak na jednom místě najde vše potřebné pro zařízení domácnosti. Navíc ideálně dostupné, městskou dopravou i autem, protože samozřejmostí je velké parkoviště pro zákazníky. I to je jednou z výhod nového showroomu KPP, který se do pražských Vysočan přestěhoval z okrajových Čestlic.

Součástí shorwoomu KPP bude také butik se značkovým sportovním oblečením KPP a stylový bar s občerstvením.

Doporučte článek:

Doporučení článku e-mailem

Ohodnoťte článek:
5.0/5 (1 hlasů)

Hodnocení článku

5.0/5 (1 hlasů)

Další články z rubriky

Související články


Komentáře (0 celkem)

Článek zatím nemá žádné komentáře

Komentovat článek (pro komentář k článku se musíte přihlásit nebo registrovat )

Reklama

Partner tém. měsíce

Reklama

WOOD-TEC_logo_2019_v90.jpg logo-cesky-kutil.gif cestadreva-partner-truhlarskyportal-90.jpg SUSO-90-120.gif Hettich-120x90.jpg
Truhlářský portál.cz na: Facebook

© Copyright 1999–2015 Truhlářský Portál.cz. Všechna práva vyhrazena. ISSN 2336-6419. Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu vydavatele.

Kvalitní holandský nábytek z masivu za rozumnou cenu