Výchozí reklama
Výchozí reklama
Články » Design/Trendy » Dřevostavby

VEXTA DOMY: Recept na tichou dřevostavbu

Dřevostavby musí bourat řadu mýtů, mezi které patří i to, že nedokážou utlumit hluk v interiéru.. opak je ale pravdou a správná skladby stropu mezi podlažími to jistí. Více informací najdete v našem tipu od české VEXTY.

Rodinný dům VEXTA
Zdroj: VEXTA DOMY

Jak docílit bydlení, ve kterém by děti mohly výskat, běhat po patře a zároveň nikomu nenarušovat kýžený odpočinek a chvíle klidu? V dřevostavbách stačí správně zkombinovat stavební materiál a naprostý akustický komfort máte jako na dlani. A i když pro dřevostavby platí stejné podmínky na zajištění akustické izolace jako pro zděné domy, jejich výrobci se rozhodli hlukový útlum v patrových dřevostavbách ještě posílit. „Vzhledem k prvním podlažím je vždy zásadní zmírnit hluk mezi patry. Proto využíváme betonového potěru nejen v přízemí, ale i v rámci podlahové skladby nadzemního patra, kde se jinak běžně používají sádrovláknité desky. Na dřevěné stropní trámy s dřevotřískovým záklopem a dřevovláknitou kročejovou izolací se tak místo toho roznese pěticentimetrová vrstva betonu, která se díky vyšší objemové hmotnosti betonu projevuje navýšením útlumu hluku v řádu několika jednotek decibelů,“ vysvětluje Tomáš Veselý, ředitel značky VEXTA DOMY, předního českého výrobce dřevostaveb. Díky tomu dřevostavby nabízí pohodlné bydlení bez nepříjemného ruchu, které si budete moci vychutnat plnými doušky.

Výchozí reklama

VEXTA DOMY
VEXTA a. s. je ryze českým dodavatelem moderních dřevostaveb, působící na českém trhu od roku 2012. Její filozofií je výstavba vysoce kvalitních domů a komplexní klientský servis, zahrnující nejen projektovou dokumentaci a výstavbu domu na klíč, ale i zajištění související inženýrské činnosti. Svým zákazníkům nabízí výstavbu jak typových domů, kde klientské změny jsou samozřejmostí, tak i stavby dle individuálních projektů. Zájemcům navíc poskytuje osobní konzultace a prohlídky ve vzorových domech v Čechách i na Moravě. Na své dřevostavby dává také ojedinělou celoživotní záruku na skelet domu. Od roku 2016 je značka VEXTA DOMY členem Asociace dodavatelů montovaných domů, která sdružuje dodavatele splňující přísné požadavky na návrh i realizaci stavby podle certifikace Dokument národní kvality. www.vextadomy.cz

 

Doporučte článek:

Doporučení článku e-mailem

Ohodnoťte článek:
5.0/5 (1 hlasů)

Další články z rubriky

Související články


Komentáře (1 celkem)

  • Václav Jánský: Hypotéka Pondělí 12. Prosinec 2022 10:44
Komentovat článek (pro komentář k článku se musíte přihlásit nebo registrovat )

Reklama

Partner tém. měsíce

Reklama

WOOD-TEC_logo_2019_v90.jpg logo-cesky-kutil.gif cestadreva-partner-truhlarskyportal-90.jpg SUSO-90-120.gif Hettich-120x90.jpg
Truhlářský portál.cz na: Facebook

© Copyright 1999–2015 Truhlářský Portál.cz. Všechna práva vyhrazena. ISSN 2336-6419. Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu vydavatele.

Kvalitní holandský nábytek z masivu za rozumnou cenu