Výchozí reklama
Výchozí reklama
Články » Aktuality

Škola / Vzdělávání - Regionální kolo Soutěžní přehlídky řemesel SUSO znovu prověřilo mladé truhlářské talenty

Předposlední postupové kolo jubilejního 15. ročníku Soutěžní přehlídky řemesel SUSO v Litoměřicích, které proběhlo 28. 4. a 29. 4. 2011 na Výstavišti Zahrada Čech prověřilo dovednosti mladých truhlářů.

Zdroj: www.suso.cz

Do regionálního kola soutěže se přihlásilo celkem jedenáct družstev truhlářů, která poměřila svůj řemeslný um při praktických úkolech přímo před návštěvníky výstavy Můj Dům, Můj Hrad & Bydlení v Litoměřicích.
Vítěze vyhlásil patron akce, herec Jan Antonín Duchoslav. Na prvním místě v oboru truhlář se umístilo družstvo ze SŠ řemesel a služeb v Děčíně ve složení Jan Smetánka a Václav Spilka, druhé místo vybojoval Jakub Petrželka a Jan Chadima ze SOŠ Litvínov – Hamr a na třetím místě skončili Jiří Vébr a Lukáš Řebíček z ISŠ Slaný.

Do finále, jež se uskuteční ve dnech 21. – 23. 9. 2011 během stavebního veletrhu FOR ARCH v Pražském veletržním areálu Letňany, postupují vždy první dvě družstva.

Výchozí reklama

Soutěž navíc podpořila i dobrou věc finálové výrobky oboru truhlář byly po akci předány Luďku Šantorovi, řediteli Dětského domova Dlažkovice. S exhibicí kdysi slavného řemesla, jímž je rytí skla, se představila Střední uměleckoprůmyslová škola sklářská Kamenický Šenov. Jde o nejstarší sklářskou školu na světě, která v současnosti bojuje o přežití.

Smyslem soutěže SUSO je zvýšit zájem žáku o stavební učební obory, zainteresovat podnikatelskou sféru a ve spolupráci s odbornými školami vybudovat ve všech regionech ČR základnu pro výběr budoucích kvalifikovaných řemeslníků. Motivací k účasti v soutěži je možnost pracovat s materiály a postupy spolupracujících firem, jimiž jsou například společnosti Würth, DeWALT nebo STANLEYWORKS.

Další informace o tomto zajímavém projektu získáte na www.suso.cz.

VÝSLEDKY POSTUPOVÉHO KOLA SOUTĚŽNÍ PŘEHLÍDKY ŘEMESEL SUSO V LITOMĚŘICÍCH:

OBOR TRUHLÁŘ
1. Jan Smetánka a Václav Spilka ze SŠ řemesel a služeb v Děčíně
2. Jakub Petrželka a Jan Chadima ze SOŠ Litvínov – Hamr
3. Jiří Vébr a Lukáš Řebíček z ISŠ Slaný

Doporučte článek:

Doporučení článku e-mailem

Ohodnoťte článek:
0.0/5 (0 hlasů)

Další články z rubriky

Související články


Komentáře (0 celkem)

Článek zatím nemá žádné komentáře

Komentovat článek (pro komentář k článku se musíte přihlásit nebo registrovat )

Reklama

Partner tém. měsíce

Reklama

WOOD-TEC_logo_2019_v90.jpg logo-cesky-kutil.gif cestadreva-partner-truhlarskyportal-90.jpg SUSO-90-120.gif Hettich-120x90.jpg
Truhlářský portál.cz na: Facebook

© Copyright 1999–2015 Truhlářský Portál.cz. Všechna práva vyhrazena. ISSN 2336-6419. Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu vydavatele.

Kvalitní holandský nábytek z masivu za rozumnou cenu