Výchozí reklama
Výchozí reklama
Nalezeno: 9 záznamů, Zobrazeno: 1 - 9

Řezbáři vyřezávají historii do dřeva

06_Rezbari_Svojanov_2018.jpg

Na hrad Svojanov se tento týden sjelo dvanáct řezbářů z celé republiky. Na hlavním nádvoří před zraky návštěvníků vytvářejí umělecká díla.

Pozvánka: Nejlepší světoví řezbáři motorovou pilou přijedou do Skuhrova. Chystají se Proměny dřeva

skuhrov-2018-promeny-dreva.jpg

SKUHROV NAD NAD BĚLOU: Milovníci dřeva a silných mužů se na začátku prázdnin sejdou ve Skuhrově nad Bělou. V areálu místní zříceniny se chystá už 3. ročník řezbářského setkání s názvem Proměny dřeva. Organizátorům se podařilo, stejně jako loni, zajistit účast nejlepších českých mistrů řezby motorovou pilou.

Křivořezání 2017 na hradě Křivoklát

krivorezani-2017.jpeg

Ve dnech 30. 7. – 5. 8. 2017 se na státním hradě Křivoklát ve Středočeském kraji uskuteční 22. ročník veřejného řezbářského sympozia KŘIVOŘEZÁNÍ a můžete na něj z Prahy přijet i unikátním Rakovnickým rychlíkem!

Dřevěné legendy na hradě Svojanov prozatím neožily

Pavel_Balcar_-rezbari-svojanov-pohybliva-dilna.jpg

Řezbáři si dali sraz na hradě, aby vytvořili pohyblivý obraz. Mělo se jednat o jednu z legend, která je se středověkým sídlem spjata.

Zajímavosti: Pět nových rekordů řezbáře Jiřího Halouzky

rezbar-jiri-halouzka-u-svych-vytvoru.jpg

Jiříkov - Řezbář Jiří Halouzka to s pilou a se dřevem umí. Že je mistr velkých soch, to už prokázal mnohokrát, potvrzují to i certifikáty za získané rekordy, mimo jiné i ten světový za největší dřevěný vyřezávaný betlém v životní velikosti.

Řezbář z Debrna představí své dřevěné kompozice

patricny-galerie.jpg

Kralupy - K letošním šedesátinám si nadělil spisovatel, řezbář a sochař Martin Patřičný z Debrna u Kralup nad Vltavou výstavu svých prací. V posledních dnech ji spolu s kralupskými muzejníky instaloval ve velkém sále městského muzea ve Vrchlického ulici.

Zajímavosti: Beskydští řezbáři vystavují na frýdeckém zámku

beskydsti-rezbari-jpg.jpg

Výstavní prostory Muzea Beskyd ve Frýdku-Místku zaplnilo plastikami 47 řezbářů z Česka, Slovenska a Polska. Nejmladšímu je šest let. Frýdecký zámek patří až do 10. listopadu osmému ročníku Beskydského trienále řezbářů.

Zajímavosti: Výrobky z Petrovického řezbování ozdobí obec

petrovicke-rezbovani.jpg

Petrovice – Ani tropické odpolední „čtyřicítky" nezkazily další ročník Petrovického řezbování v zámeckém parku. „Pět řezbářů vytvořilo celkem sedm nádherných plastik. Ty obohatí naší obec a zkrášlí tak různá místa v obci," těší se starosta Petrovic Petr Štěpánek.

POZVÁNKA: Setkání s vůní dřeva v Hradci Králové

setkani-s-vuni-dreva-hradec-kralove.jpg

Od 5. do 27. září proběhne v galerii Centra celoživotního vzdělávání v Hradci Králové výstava děl východočeských řezbářů s názvem Setkání s vůní dřeva. Výstavu připravila Knihovna města Hradec Králové ve spolupráci se střední uměleckoprůmyslovou školou hudebních nástrojů a nábytku v Hradci Králové.

Nalezeno: 9 záznamů, Zobrazeno: 1 - 9

Reklama

Partner tém. měsíce

Reklama

WOOD-TEC_logo_2019_v90.jpg logo-cesky-kutil.gif cestadreva-partner-truhlarskyportal-90.jpg SUSO-90-120.gif Hettich-120x90.jpg
Truhlářský portál.cz na: Facebook

© Copyright 1999–2015 Truhlářský Portál.cz. Všechna práva vyhrazena. ISSN 2336-6419. Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu vydavatele.

Kvalitní holandský nábytek z masivu za rozumnou cenu