Výchozí reklama
Výchozí reklama
Články » Aktuality

Zajímavosti: Beskydští řezbáři vystavují na frýdeckém zámku

Výstavní prostory Muzea Beskyd ve Frýdku-Místku zaplnilo plastikami 47 řezbářů z Česka, Slovenska a Polska. Nejmladšímu je šest let. Frýdecký zámek patří až do 10. listopadu osmému ročníku Beskydského trienále řezbářů.

Šestiletý Ondřej Lukáš Vráblík vyřezává drobnou plastiku, vedle něj jeho otec Petr Vráblík třímá dřevěnou sochu, kterou vystavuje na trienále.
Autor: René Stejskal

„Ve výstavní síni představuje svou tvorbu 34 profesionálních a amatérských řezbářů z České republiky, deset z Polska a tři ze Slovenska. Každý vystavuje tři díla," konstatovala kurátorka výstavy Pavla Platošová.

Výchozí reklama

Mezi vystavovateli najdeme i řezbáře tří generací z jedné rodiny. „Letos vystavuje své dřevořezby Petr Vráblík z Frýdku-Místku. S ním se představí i jeho syn Ondřej Lukáš Vráblík, který je v šesti letech nejmladším účastníkem bienále. Zároveň vystavíme práce jeho dědečka Pavla Vráblíka, který bohužel zemřel v loňském roce," uvedla Pavla Platošová. „Syn vystavuje dřevořezbu z dědečkova ateliéru a na vernisáži předváděl, jak se taková plastika vyřezává," řekl Petr Vráblík.

Součástí trienále je 22.- září řezbářský jarmark, na kterém vystavující umělci předvedou na zámku návštěvníkům, jak umí opracovat dřevo.

Zdroj: ceskydomov.cz
Autor: René Stejskal

Doporučte článek:

Doporučení článku e-mailem

Ohodnoťte článek:
0.0/5 (0 hlasů)

Hodnocení článku

0.0/5 (0 hlasů)

Kategorie článku

Články » Aktuality

Další články z rubriky

Související články


Komentáře (0 celkem)

Článek zatím nemá žádné komentáře

Komentovat článek (pro komentář k článku se musíte přihlásit nebo registrovat )

Reklama

Partner tém. měsíce

Reklama

WOOD-TEC_logo_2019_v90.jpg logo-cesky-kutil.gif cestadreva-partner-truhlarskyportal-90.jpg SUSO-90-120.gif Hettich-120x90.jpg
Truhlářský portál.cz na: Facebook

© Copyright 1999–2015 Truhlářský Portál.cz. Všechna práva vyhrazena. ISSN 2336-6419. Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu vydavatele.

Kvalitní holandský nábytek z masivu za rozumnou cenu