Výchozí reklama
Výchozí reklama
Nalezeno: 4 záznamů, Zobrazeno: 1 - 4

Když řemeslo baví. Podívejte se, jak ve Žďáře vychovávají truhláře či hrnčíře

01-ve_zdare-vychovavaji_truhlare.jpg

Na zámku ve Žďáře nad Sázavou to žije. A nejen v muzeu či kavárně. Děti i dospělí se zde mohou věnovat mimo jiné třeba řemeslům – v kurzech, které připravují místní pořadatelé. Na mladší návštěvníky se loni na podzim zaměřily hlavně kroužky Chytrá ruka a Malý muzejník, atraktivně pojatá pro ně byla i výstava Výslovný zákaz dalšího opisování (rukopisu). A kdo by si chtěl také vyzkoušet práci se dřevem či vyrazit bádat do muzea, může se zapojit i v novém roce. Taktéž výstavu VZDO(R) je možné zhlédnout ještě do konce ledna.

Dobrá práce: Gotika jako životní styl. Bylo mi asi 8 let, když jsem podlehl a už mě to nepustilo, říká truhlář Ladislav Sluka

truhlar_ladislav_sluka.jpg

Jako malý kluk chtěl být kastelán na některém z českých hradů. Pak se ale zamiloval do práce se dřevem a nakonec je z něj truhlář. A ne jen tak ledajaký, vyrábí totiž masivní a krásné repliky historického nábytku i kusy gotikou inspirované.

Dobrá práce: Pohled do dílny českodubského řezbáře Jindřicha Součka

Jindrich_Soucek-rezbar-2.jpg

Jak dlouho už pan Souček se dřevem pracuje? Proč se truhlařině nevěnoval pracovně? Jakou roli v jeho životě sehrála dřevěná loutka? Proč přestal vyřezávat a jak se dostal k soustruhu na dřevo? A které dřevo je nejlepší na soustružení dřevěných kořenek? Poslechněte si rozhovor.

Dřevo / Nástroje - www.cestadreva.cz – důraz na rukodělnou práci

cestadreva-ryoba-1.jpg

Před časem jsme narazili na zajímavé internetové stránky, kde majitelé kladou důraz na rukodělnou práci se dřevem a kvalitní ruční nástroje.

Nalezeno: 4 záznamů, Zobrazeno: 1 - 4

Reklama

Partner tém. měsíce

Reklama

WOOD-TEC_logo_2019_v90.jpg logo-cesky-kutil.gif cestadreva-partner-truhlarskyportal-90.jpg SUSO-90-120.gif Hettich-120x90.jpg
Truhlářský portál.cz na: Facebook

© Copyright 1999–2015 Truhlářský Portál.cz. Všechna práva vyhrazena. ISSN 2336-6419. Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu vydavatele.

Kvalitní holandský nábytek z masivu za rozumnou cenu