Výchozí reklama
Výchozí reklama
Články » Aktuality

Dřevo / Nástroje - www.cestadreva.cz – důraz na rukodělnou práci

Před časem jsme narazili na zajímavé internetové stránky, kde majitelé kladou důraz na rukodělnou práci se dřevem a kvalitní ruční nástroje.

Před časem jsme narazili na zajímavé internetové stránky - Cestadřeva.cz, kde majitelé kladou důraz na rukodělnou práci se dřevem a zároveň ve svém obchodě nabízejí kvalitní ruční nástroje, které je obtížné sehnat na českém trhu a které mnohý truhlář nebo řezbář může s radostí využít ve své dílně.

Jejich stránky vznikly z popudu touhy po rozvoji rukodělného řemesla a také z důvodu, že majitel nemohl sehnat kvalitní nářadí za rozumnou cenu, přírodní  brusné kameny, oleje na dřevo ani praktické rady týkající se ruční práce se dřevem. Tak se pokusili takové místo vytvořit alespoň na internetu, nabídnout kvalitní ruční nástroje a hlavně přírodní kameny a oleje na dřevo na jednom místě. Když takové kameny kdysi majitel sháněl, bylo skoro nemožné je sehnat (i nyní si nechávají vyrábět speciální rozměry, které nikdo jiný nenabízí. Rozměry, které se nabízí jinde nejsou tak vhodné k broušení širokých dlát a želízek do hoblíků). Zároveň majitelé nechali vzniknout diskusnímu fóru, kde si lidé vyměňují cenné rady a zkušenosti a může je to posouvat v jejich práci dál. Cílem je rozvíjet v lidech lásku k ručnímu řemeslu a s kvalitními nástroji je to velmi lehké.

Výchozí reklama

Spolumajitelka tohoto webu, paní Zuzana Pěkná dále uvádí:
„Skoro veškerý sortiment máme vlastnoručně vyzkoušený a Jan ho používá denně ve své dílně. A proto si za ním stojíme a můžeme radit zákazníkům.
Například zuby japonských pil, které nabízíme jsou tvrzené tak (72 RC), že na jejich nabroušení by byl potřeba jen diamantový brousek. Nový plátek je ale levnější než takový brousek a vydrží velmi dlouho, proto tyto pily ušetří opravdu hodně práce a řezání s nimi je velice rychlé. Řeže se tahem k sobě a za sebou nechávají naprosto hladký řez.
A protože nám jde o rozvoj řemesla a pomoc lidem, tak na svých stránkách uvádíme i kontakty na naší "konkurenci", protože víme, že to pomůže lidem, kteří hledají produkty, které na našem webu nenaleznou. A to opět podpoří lidi k řemeslu :).
Na naší diskusi si lidé radí jak co vyrobit, kde co koupit a jak jsou spokojeni s určitými nástroji. My tam občas přidáváme odbornější články a postupy či recenze.
Sortiment našeho obchodu není tak rozsáhlý, ale o to levnější máme ceny jak v porovnání s Českem, tak i se zahraničím. Můžete se sami přesvědčit na www.cestadreva.cz.
Pořádáme i truhlářské workshopy, ale o tom podrobněji příště...“

Na tomto webu rovněž naleznete odkazy na zajímavou literaturu, týkající se dřeva, řezbářství, tesařství a broušení nástrojů.

Doporučte článek:

Doporučení článku e-mailem

Ohodnoťte článek:
0.0/5 (0 hlasů)

Hodnocení článku

0.0/5 (0 hlasů)

Kategorie článku

Články » Aktuality

Další články z rubriky

Související články


Komentáře (0 celkem)

Článek zatím nemá žádné komentáře

Komentovat článek (pro komentář k článku se musíte přihlásit nebo registrovat )

Reklama

Partner tém. měsíce

Reklama

WOOD-TEC_logo_2019_v90.jpg logo-cesky-kutil.gif cestadreva-partner-truhlarskyportal-90.jpg SUSO-90-120.gif Hettich-120x90.jpg
Truhlářský portál.cz na: Facebook

© Copyright 1999–2015 Truhlářský Portál.cz. Všechna práva vyhrazena. ISSN 2336-6419. Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu vydavatele.

Kvalitní holandský nábytek z masivu za rozumnou cenu