Výchozí reklama
Výchozí reklama
Články » Aktuality » Představení firmy

Dobrá práce: Gotika jako životní styl. Bylo mi asi 8 let, když jsem podlehl a už mě to nepustilo, říká truhlář Ladislav Sluka

Jako malý kluk chtěl být kastelán na některém z českých hradů. Pak se ale zamiloval do práce se dřevem a nakonec je z něj truhlář. A ne jen tak ledajaký, vyrábí totiž masivní a krásné repliky historického nábytku i kusy gotikou inspirované.

Truhlář - Ladislav Sluka z Huti u Pěnčína
Zdroj: liberec.rozhlas.cz

Hoblíky v dílně Ladislava Sluky

Desítky hoblíků, dlát a dalšího nářadí má ve své dílně truhlář a restaurátor z Huti u Pěnčína Ladislav Sluka. Je známý jako tvůrce masivního gotického nábytku. Období gotiky je pro něj životním stylem, sám i každodenně chodí ve vlastnoručně šitém gotickém oblečení. Jeho nábytek je k vidění na výstavách i hradech nejen v Česku.

Titul pro Ladislava Sluku

Za svou tvorbu získal Ladislav Sluka i titul Mistr rukodělné výroby Libereckého kraje. Naše redaktorka ho sledovala při práci, poslechněte si reportáž.

Výchozí reklama

A jestli chcete na vlastní oči vidět jeho práci, můžete navštívit výstavu Odstíny gotiky v Oblastním muzeum v Chomutově, až do konce ledna je tam přístupná expozice nábytku pana Sluky a textilní tvorby jeho ženy.

A jak se v gotice žije? Ladislav Sluka, jeho paní i dcera byli také hosty Ivety Kalátové v pořadu Dopoledne pod Ještědem, poslechněte si záznam rozhovoru.

Záznam rozhovoru s Ladislavem Slukou

Doporučte článek:

Doporučení článku e-mailem

Ohodnoťte článek:
5.0/5 (1 hlasů)

Hodnocení článku

5.0/5 (1 hlasů)

Další články z rubriky

Související články


Komentáře (0 celkem)

Článek zatím nemá žádné komentáře

Komentovat článek (pro komentář k článku se musíte přihlásit nebo registrovat )

Reklama

Partner tém. měsíce

Reklama

WOOD-TEC_logo_2019_v90.jpg logo-cesky-kutil.gif cestadreva-partner-truhlarskyportal-90.jpg SUSO-90-120.gif Hettich-120x90.jpg
Truhlářský portál.cz na: Facebook

© Copyright 1999–2015 Truhlářský Portál.cz. Všechna práva vyhrazena. ISSN 2336-6419. Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu vydavatele.

Kvalitní holandský nábytek z masivu za rozumnou cenu