Výchozí reklama
Výchozí reklama
Nalezeno: 7 záznamů, Zobrazeno: 1 - 7

Dobrá práce: Na zahradní sochy je nejlepší dubové dřevo. Nesmí být vysušené.

Dreveny_vodnik.jpg

Sochař a řezbář Petr Krajíček má svou dílnu v Rantířově u Jihlavy. První dláta mu před lety vykoval jeho strýc, dnes pracuje i s motorovou pilou.

Sochy z javorového dřeva se rozmístí po Bystrci

01-sochy-bystrc.jpg

Závěrečná vernisáž jedenáctého ročníku Brněnského plenéru se uskutečnila ve středu v areálu hradu Veveří. V areálu budou k vidění pouze ve čtvrtek, potom budou sochy, které jsou majetkem města, umístěny ve veřejném prostoru v Brně-Bystrci.

Praneteř prezidenta Edvarda Beneše dobyla svět s motorovou pilou

Best_Lament.JPG

Emilie Brzezinski, to je pro mnohého českého občana neznámé jméno. Skrývá se za ním praneteř bývalého československého prezidenta Edvarda Beneše, ale především světové proslulá sochařka. Emilie si vybrala pro svou tvorbu netradiční nástroj a to motorovou pilu. Do nalezeného dřeva vnáší její pomocí nový život. Během posledních dvou desetiletí, jsou její monumentální dřevěné sochy vystavovány v galeriích a muzeích po celém světě.

Dobrá práce: Dřevěné kinetické skulptury – jiná dimenze práce se dřevem

david-c-roy-drevena-plastika-fiesta.jpg

Jemná mechanika, znalost fyzikálních zákonů, cit pro design a trpělivost jsou základními ingrediencemi pro to, aby se zrodila díla, která tvoří David C. Roy z Connecticutu ... podívejte se na zajímavé video.

Bleskovky: Ve Znojmě vznikla nová galerie pro sochy

Galerie-Agnes-ve-Znojmě.jpg

Galerii Agnes na Kollárově ulici nedávno otevřela výtvarnice Hana Čertková.

Zajímavosti: Beskydští řezbáři vystavují na frýdeckém zámku

beskydsti-rezbari-jpg.jpg

Výstavní prostory Muzea Beskyd ve Frýdku-Místku zaplnilo plastikami 47 řezbářů z Česka, Slovenska a Polska. Nejmladšímu je šest let. Frýdecký zámek patří až do 10. listopadu osmému ročníku Beskydského trienále řezbářů.

Zajímavosti: Originální dřevěné sochy osvěžují barvy a textury

01-drevene-sochy-Willy_Verginer.jpg

Italský umělec Willy Verginer žije a působí v malém městečku Ortisei v jižním Tyrolsku. Jeho sochy jsou vyřezávané ze dřeva, ale protože je dodatečně maluje pestrými barvami, postavy působí velmi svěže a originálně. Podívejte se sami ...

Nalezeno: 7 záznamů, Zobrazeno: 1 - 7

Reklama

Partner tém. měsíce

Reklama

WOOD-TEC_logo_2019_v90.jpg logo-cesky-kutil.gif cestadreva-partner-truhlarskyportal-90.jpg SUSO-90-120.gif Hettich-120x90.jpg
Truhlářský portál.cz na: Facebook

© Copyright 1999–2015 Truhlářský Portál.cz. Všechna práva vyhrazena. ISSN 2336-6419. Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu vydavatele.

Kvalitní holandský nábytek z masivu za rozumnou cenu