Výchozí reklama
Výchozí reklama

Knihy

Nalezeno: 11 záznamů, Zobrazeno: 1 - 11

Démos: Přicházíme s receptem na kvalitní kuchyni

Demos_brozura.jpg

Přinášíme vám zajímavou a nápaditou brožuru s tématikou kuchyní. Toto téma bylo řešeno již mnohokrát, i tak ale věříme, že v naší brožuře najdete zajímavé produktové tipy, řešení pro konkrétní situace a inspirativní texty.

Knihy - Truhlářství : tradice z pohledu dneška

Truhlarstvi-tradice-z-pohledu-dneska.jpg

Kvalitně a systematicky členěná publikace seznamuje čtenáře s konstrukční dokumentací základních truhlářských postupů a výrobků. Částečně jde také o dokumentaci moderních a funkčních výrobků ze dřeva a jiných přírodních materiálů. Publikace tak může sloužit také jako podkladová literatura k návrhu nových typů nábytku a stavebně truhlářských výrobků nebo při jejich obnově či restaurování.

Knihy: Pracujeme se dřevem: základní příručka (5., přepracované vydání)

Pracujeme-se-drevem-Martin-Patricny.jpg

Páté vydání této úspěšné publikace je jasným důkazem toho, že dřevo je materiál, který je nám blízký a rádi se jím obklopujeme. Pro ty z vás, kteří si chtějí na dřevo „sáhnout“, vyrobit vlastníma rukama něco svého, připravil autor srozumitelný návod, jak ho zpracovávat, aby se stalo poslušným materiálem.

Knihy: Tajný život stromů. Co cítí, jak komunikují - objevování fascinujícího světa

tajny_zivot_stromu.jpg

Německý bestseller Tajný život stromů se již druhým rokem drží na žebříčku nejprodávanějších knih a získává si nadšené čtenáře ve stále více zemích. Les je pro mnohé z nás vytouženým místem odpočinku. Je synonymem ticha a nedotčené přírody. Renomovaný lesník Peter Wohlleben nám dává nahlédnout do skrytého života stromů a odhaluje nečekané skutečnosti: stromy mají paměť, předávají si informace, pociťují bolesti, dokonce mohou dostat úpal a časem se jim tvoří vrásky. Mnohé stromy, jako například duby, spolu navzájem komunikují prostřednictvím vonných látek. V okamžiku, kdy je některý ze stromů napaden hmyzem, vysílá vůně jako signály a všechny stromy v okolí upozorní na nebezpečí.

Knihy: Materiology - inspirace a nečekaný vhled do světa materiálů

drevo-materiology.jpg

„I kdyby dřevo nešlo ve stopách svých konkurentů a nezapojilo se do nespoutaného inovačního rozvoje, zůstane trvalou připomínkou toho, že takový materiál nikdy skutečně nezastará a dál si bude skromně a nenáročně růst v lesích.“ Takto poutavě končí úvodní text první kapitoly bible všech kreativců napříč obory – knihy Materiology. U jejího vzniku stála trojice autorů, expert z oblasti materiálů Daniel Kula a zakladatelé sítě knihoven materiálů matériO Élodie Ternaux a Quentin Hirsinger.

Knihy: Stavební truhlářství - Tradice z pohledu dneška

stavebni-truhlarsktvi.jpg

Reedice příručky pro stavební truhláře z roku 1909. Na více než 260 kresbách je detailně rozkresleno řešení tradičních postupů, ale i konstrukce speciální, jako jsou okenice, žaluzie či rolety u oken, ...

Dřevěné konstrukce

drevene-konstrukce-Volyne.jpg

s podtitulem - Příklady výpočtu a řešení podle Eurokódu 5 ČSN EN 1995-1-1.

Zpracování dřeva - materiály, výrobky, konstrukce, technologie

zpracovani-dreva.jpg

Komplexní technická příručka pro všechny, kdo pracují se dřevem. Od řeziva přes polotovary až po finální výrobu! (Publikace, která na našem trhu dlouho chyběla.)

Tesařské konstrukce: kniha Lubomíra Jelínka a Petra Červeného / Knihy

tesarske-konstrukce-lubomir-jelinek-petr-cerveny.jpg

Publikace je určena projektantům, kteří navrhují tesařské konstrukce, studentům a technikům ve výrobě nosných dřevěných konstrukcí, stavebním firmám, pedagogům a posluchačům vysokých škol a další odborné veřejnosti.

VŠUP představila novou Pelclovu knihu o metodologii designu

obalka-jiri-pelcl-od-myslenky-k-realizaci-from-idea-to-realiztion.jpg

Dvojjazyčná publikace Design: Od myšlenky k realizaci / From Idea to Realization, kterou vydává Vysoká škola uměleckoprůmyslová v Praze, je unikátním zdrojem informací o profesi designéra. Její editor, designér Jiří Pelcl, oslovil osobnosti z dvanácti zemí Evropy, které se věnují designu skla, nábytku, svítidel nebo techniky, s žádostí o aktuální definici jejich oboru. Každý z oslovených zároveň vybral ty nejdůležitější realizace, které byly a jsou pro vývoj oboru zásadní.

Martin Patřičný: Jak se dělá knížka aneb nezlikvidujeme si dřevo v globálním světě?

Martin-Patricny.jpg

Martin Patřičný je výtvarník a „dřevař“, tak trochu renesančního typu. Nejenže vytváří nádherné dřevěné artefakty, ale také píše knihy, je výborný společník, moudrý bavič, citlivý recitátor, hudebník a vůbec muž devatera (snad jen) řemesel.

Nalezeno: 11 záznamů, Zobrazeno: 1 - 11

Reklama

Partner tém. měsíce

Reklama

WOOD-TEC_logo_2019_v90.jpg logo-cesky-kutil.gif cestadreva-partner-truhlarskyportal-90.jpg SUSO-90-120.gif Hettich-120x90.jpg
Truhlářský portál.cz na: Facebook

© Copyright 1999–2015 Truhlářský Portál.cz. Všechna práva vyhrazena. ISSN 2336-6419. Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu vydavatele.

Kvalitní holandský nábytek z masivu za rozumnou cenu