Výchozí reklama
Výchozí reklama
Články » Aktuality

Novinky a inspirace na veletrhu MOBITEX 2015

Vystavovatelé veletrhu nábytku a interiérového designu MOBITEX představí novinky, ze světa nábytku, osvětlení a designu. Nabídku vystavovatelů doplňují atraktivní poradenská centra zaměřená na výběr kvalitního nábytku nebo představení tradičních českých výrobců nábytku.

Nesmíme opomenout ani poradenské centrum Architekt, v němž budou radit interiéroví architekti jak si vhodně zařídit interiér. Špičkovou audiovizuální techniku jako součást moderního interiéru představí projekt Technologie&Design.

Doprovodná výstava - „Anonymní“ ohýbaný nábytek

Logo MobitexVýstava „Anonymní“ ohýbaný nábytek. je symbolickým uznání dovednosti „anonymních“ tvůrců, kteří spojili svůj život s ohybem dřeva. Je zaměřena na ohýbaný nábytek poválečných desetiletí a věnována především Antonínu Šumanovi, Radomíru Hofmanovi a Josefu Mackovi, návrhářům, kteří osobitým způsobem přispěli k vývoji moderní „thonetky“, na něž se však v průběhu času pozapomnělo.

V kolekci pěti desítek výrobků jsou zastoupeny vývojově důležité modely, z nichž některé patřily k nejlepším svého druhu na domácím trhu, byly ve své době nebývale rozšířené, reprezentovaly českou průmyslovou výrobu na světových trzích a získaly také četná ocenění na světových výstavách.

-> Více informací o doprovodné výstavě - "Anonymní" ohýbyný nábytek

Výchozí reklama

Český nábytek 2005–2015 - Mezi tradicí a inovací

Mobitex 2015Českému nábytku posledního desetiletí je věnována doprovodná výstava nazvaná Český nábytek 2005–2015 - Mezi tradicí a inovací. Jde o první soubornou výstavu, jejímž cílem je ukázat proměny českého nábytku v oblasti tvaru, materiálů i technologií za posledních deset let a představit nejzajímavější české výrobky odborné i laické veřejnosti. Výběr exponátů je postaven především na výrobcích, které v daném období získaly ocenění v České republice nebo v zahraničí.

Mezi sedmi desítkami exponátů umístěných na ploše takřka 500 m2 najdeme zejména nábytek sedací (židle ohýbané i kovové, čalouněný sedací nábytek), kancelářské stolové a úložné systémy i pracovní židle, zástupce kuchyní i ukázky inovace v ložnicovém nábytku.

-> Více informací - Český nábytek 2005–2015 - Mezi tradicí a inovací

Novela zákona o památkové péči a možnosti financování

Mobitex 2015Zahajovací konference veletrhu se zaměří na problematiku církevních a historických staveb z pohledu stavby, obnovy a správy jednotlivých objektů v kontextu novelizace zákona o památkové péči. Konference je rozdělena do tří tematických bloků.

První z nich se věnuje legislativě a financování obnovy a údržby památek. Druhý blok se zaměří na specifické problémy při obnovách a údržbě památek. A třetí blok představí příklady realizace obnovy památek, historických a církevních staveb.

Speciálním exponátem, který bude k vidění po celou dobu konání veletrhu, bude model kopule Národního muzea.

->  Pozvánka a postup registrace na konferenci

Získejte vstupenku na veletrh výhodněji!

Chcete navštívit veletrh výhodněji? Zakupte si vstupenku online! Zvýhodněné vstupenky získáte na www.bvv.cz/mobitex. Vyberte veletrh MOBITEX, zaplaťte online, a navštivte veletrh za 80 Kč. Sleva platí pouze pro úspěšně provedenou online platbu.

Doporučte článek:

Doporučení článku e-mailem

Ohodnoťte článek:
5.0/5 (1 hlasů)

Hodnocení článku

5.0/5 (1 hlasů)

Kategorie článku

Články » Aktuality

Další články z rubriky

Související články


Komentáře (0 celkem)

Článek zatím nemá žádné komentáře

Komentovat článek (pro komentář k článku se musíte přihlásit nebo registrovat )

Reklama

Partner tém. měsíce

Reklama

WOOD-TEC_logo_2019_v90.jpg logo-cesky-kutil.gif cestadreva-partner-truhlarskyportal-90.jpg SUSO-90-120.gif Hettich-120x90.jpg
Truhlářský portál.cz na: Facebook

© Copyright 1999–2015 Truhlářský Portál.cz. Všechna práva vyhrazena. ISSN 2336-6419. Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu vydavatele.

Kvalitní holandský nábytek z masivu za rozumnou cenu