Výchozí reklama
Výchozí reklama
Články » Odborná témata

Vychytávky na výrobu nábytku, máte je všechny?

Výroba nábytku obnáší spoustu práce, která není až tak zábavná, a přitom zabere hodně času. Kolíkování, vrtání otvorů na policové podpěry, dvířkové úchytky nebo panty? Zjistěte, jak si dokončení nábytku usnadnit.

Přípravek na vrtání úchytek a knopek

Většina truhlářů by nejradši tyto dodělávky co nejvíce urychlila. Čím víc ale spěchají, tím spíš udělají při vrtání chybu. A ta už často nejde napravit. Přitom existuje celá řada vychytávek, které výrobu nábytku zjednoduší, urychlí i zpřesní. Specializuje se na ně značka Milescraft. Investice do přípravku za pár set korun se vám několikanásobně vrátí na ušetřeném času i materiálu.

Přípravek na vrtání úchytek a knopek

Při vrtání úchytek na dvířka opravdu není prostor pro chybu. Jakmile se spletete, úchytka už nepůjde přišroubovat. Přesně vyměřit musíte nejen rozteč mezi otvory, ale také horizontální a vertikální rovinu. I drobné nepřesnosti se totiž ukážou ve chvíli, kdy na skříň namontujete všechny dvířka nebo šuplíky.

Naštěstí existuje jednoduchý přípravek pro vrtání a montáž úchytek šuplíků a dvířek. Rozměr úchytky nastavíte jednou na posuvném pravítku, a pak už ho pouze přikládáte na všechny díly. Oboustranná konstrukce umožňuje přenášet přípravek z levých dvířek na pravá pouhým otočením. Připevnění úchytek na nábytek je tak otázkou pár sekund.

Přípravek na vrtání policových podpěr

Při vrtání policových podpěr se sice nějaká ta chybička ztratí, ale pokud chcete dosáhnout profesionálního výsledku a nestrávit vyměřováním půl dne, bez šablony se neobejdete. Možná už jste si i podobnou vychytávku vyrobili ze dřeva, ale ta se časem opotřebuje a musíte ji tvořit znovu.

To šablona Milescraft je vyrobena z odolného plastu, a navíc využívá vrták s pružinou pro přesné vystředění. Šablona vám tak bude sloužit dlouhé roky. V jednom kroku vyvrtáte jedenáct otvorů, s precizními rozestupy a bez předkreslení.

Přípravek na vrtání policových podpěr

Šablona na vrtání NK pantů

Ani připevnění pantů vás nemusí stát zbytečný čas. Díky šikovnému přípravku vyvrtáte misky pantů naprosto přesně i bez zdlouhavého měření. Přípravek obsahuje vše, co potřebujete pro montáž NK pantů – šablonu pro hloubení misek a označení polohy závěsu uvnitř skříňky i správný vrták (sukovník).

Šablona umožňuje několik poloh pro odsazení pantu od okraje dvířek (2,5 mm, 3 mm, 4 mm, 5 mm, 6 mm nebo 7 mm) a dvě vzdálenosti od horní/spodní části dvířek (75 nebo 100 mm).

Šablona na vrtání NK pantů

Kolíkovací přípravek

Přípravek na kolíkování je další nezbytností, která vám nesmí chybět při výrobě nábytku. Stačí ho přiložit na dřevěný díl a v jednom kroku vyvrtáte tři kolíky. Hloubkové dorazy se postarají o správnou hloubku vrtání. Jednoduše tak vyvrtáte přesné a symetrické otvory pro kolíky. Dokonalé zarovnání kolíků zaručuje pevné a rovné spoje, a o ty byste měli při výrobě nábytku usilovat. Kolíkovací přípravek můžete zakoupit samostatně nebo v sadě i s vrtáky, kolíky a lepidlem na dřevo.

  

Značka Milescraft vyrábí nejen truhlářské přípravky na vrtání nebo frézování, ale i další vychytávky do dílny, které vám urychlí a zpřesní práci, nebo se postarají o vaši větší bezpečnost. Na český trh vstoupila teprve v roce 2022, a tak můžete být mezi prvními, kdo ji objeví.

Kolíkovací přípravek

Výchozí reklama
Doporučte článek:

Doporučení článku e-mailem

Ohodnoťte článek:
5.0/5 (1 hlasů)

Hodnocení článku

5.0/5 (1 hlasů)

Další články z rubriky

Související články


Komentáře (1 celkem)

Komentovat článek (pro komentář k článku se musíte přihlásit nebo registrovat )

Reklama

Partner tém. měsíce

Reklama

WOOD-TEC_logo_2019_v90.jpg logo-cesky-kutil.gif cestadreva-partner-truhlarskyportal-90.jpg SUSO-90-120.gif Hettich-120x90.jpg
Truhlářský portál.cz na: Facebook

© Copyright 1999–2015 Truhlářský Portál.cz. Všechna práva vyhrazena. ISSN 2336-6419. Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu vydavatele.

Kvalitní holandský nábytek z masivu za rozumnou cenu