Výchozí reklama
Výchozí reklama
Články » Odborná témata » Materiály » Masivní dřevo

Podlaha nebo terasa z modřínu? Ano, tisíckrát ano!

Proč sibiřský modřín považují za „jedničku“ mezi materiály na podlahy již po celá staletí? Proč dávají na celém světě přednost právě tomuto severskému dřevu při stavbě teras a verand pod širým nebem?

Terasová prkna - modřín
Zdroj: Sibirske drevo s.r.o.

Modřínová podlahová prkna se těší velmi dobré pověsti zvláště v Evropě, Japonsku, USA a v dalších zemích. A to i přesto, že jak v Americe, tak i v Evropě mají své modříny. Sibiřský druh je tu vysoce ceněný a díky své mimořádné odolnosti vůči opotřebení dostal pojmenování “The Tree of Eternity”, tedy věčný strom.

Zocelené samotnou přírodou a jedinečné svým složením vám dřevo tohoto stromu může sloužit celá staletí. Domy, kostely a další pamětihodnosti si zachovávají svůj vzhled po dobu 500 – 700 let.

Takové podlahové palubky vám nepopraskají, nebudou se rozjíždět do stran a ani nepodlehne hnilobě. Sibiřský modřín se nebojí vlhkosti nebo prudkých výkyvů teplot a dokonce i bez ochranného antiseptického nátěru nedojde k úhoně a bude plnit svoji úlohu velmi dlouho.

Výchozí reklama

Tento strom má velice tvrdé dřevo a neobyčejné složení pryskyřic. Jeho tvrdost je důsledkem vysoké hustoty dřeva a tím je daná i odolnost vůči mechanickému poškození. Méně promáčklin a škrábanců znamená i méně prostoru pro vodu a plísně.   

Kromě toho působí sibiřský modřín také blahodárně na naše zdraví (dýchací cesty, nervová soustava a podpora imunity). Již dlouho jej používají také ve farmaceutickém průmyslu, jeho cenné fytoncidy jsou obsaženy v mnohých současných léčebných prostředcích.

Sibiřský modřín je optimálním materiálem na dřevěné podlahy v budovách nebo prostorách, kde je počítáno s vysokou zátěží chůzí, jako jsou kavárny a restaurace, sportovní haly nebo taneční sály. Stačí v těchto místnostech položit podlahu z modřínu a můžete se spolehnout, že vás nezklame.

Ohledně estetických vlastností nemá sibiřský modřín konkurenci! Můžete si vybrat z 12 narůžovělých a nazlátlých přírodních odstínů, a pokud byste chtěli zvýraznit kresbu dřeva a tím mu přidat ještě větší „šarm“, natónujte ho pomocí současných barev na dřevo nebo ho natřete olejem.

Vyrábíme speciální podlahové dílce z modřínu, které jsou vhodné i do vlhkého prostředí nebo do otevřených prostor pod širým nebem. Jedná se o palubky nebo terasová prkna. Prozradíme vám tajemství: vlhkost působí na modřín tak, že se stává ještě pevnějším. Modřínem obkládají nejenom parní sauny a používají ho na podlahy, ale je také surovinou pro výrobu jedinečného a nádherného nábytku i na vybavení koupelen a sprch skříňkami, dekorativními prvky a na jejich obložení a podlahy.

Venkovní terasová prkna

Na rozdíl od podlahových prken ze sibiřského modřínu nejsou ta terasová opatřena spojem pero-drážka. Položte terasovou podlahu s mezerami mezi prkny 5 – 10 mm a nebudete si muset dělat starosti ani s vlhkostí, deštěm nebo častým úklidem. Voda rychle odteče a prkna vyschnou.

A která prkna si vybrat - podlahová nebo terasová? To je již na vás. Můžeme vám ještě říci, že terasová prkna mají z jedné strany tzv. „sametový“ povrch, který vás nebo vaše blízké může ochránit před pády a uklouznutími, či podobnými příhodami. Modřínové palubky nebo terasovky jsou schopné vydržet i ty největší zátěže, překvapení ze strany přírody a tepelné rozdíly v jakémkoliv ročním období.

A pokud se vám po porovnání cen s tradičními podlahovými krytinami (borovice, jedle) budou zdát modřínová prkna trochu dražší, buďte si jisti, že tato investice se vám rozhodně vyplatí. Budete odměněni dlouhou životností, vysokou odolností a nenáročností podlahy či terasy, budou sloužit vám, vašim dětem, vnukům i pravnukům! Prověřeno časem: pohádkové Benátky stojí na modřínových kůlech již po celá staletí.

Více informací naleznete na: https://modrin-sibirsky.cz/kategorie-produktu/prkna-terasova/

Video na youtube.com:

 

sibirske-drevo.JPG

Sibirske drevo s.r.o.
Ul. Poděbradská 195/7,
Praha 9, Vysočany, 190 00
Tel.: +420 274 778 778
Mail: sibdrevo@seznam.cz
www.sibmodrin.cz

Doporučte článek:

Doporučení článku e-mailem

Ohodnoťte článek:
5.0/5 (1 hlasů)

Další články z rubriky

Související články


Komentáře (3 celkem)

Komentovat článek (pro komentář k článku se musíte přihlásit nebo registrovat )

Reklama

Partner tém. měsíce

Reklama

WOOD-TEC_logo_2019_v90.jpg logo-cesky-kutil.gif cestadreva-partner-truhlarskyportal-90.jpg SUSO-90-120.gif Hettich-120x90.jpg
Truhlářský portál.cz na: Facebook

© Copyright 1999–2015 Truhlářský Portál.cz. Všechna práva vyhrazena. ISSN 2336-6419. Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu vydavatele.

Kvalitní holandský nábytek z masivu za rozumnou cenu