Výchozí reklama
Výchozí reklama
Články » Téma měsíce » 2015 » Dřevěné podlahy

Produkt společnosti Remmers zušlechťující koupelnový nábytek, schody, parkety i pracovní desky

Dřevo bylo po staletí používáno jako jeden ze základních stavebních materiálů, a i přes to, že moderní doba přináší spousty nových materiálů i postupů, stále má své místo. Nejedná se již pouze o prvek stavební, ale velice často i designový. Vždy je důležité si předem stanovit, jaký účel má plnit, dle toho vybrat odpovídající dřevinu a samozřejmě odpovídající materiál na její údržbu. Společnost Remmers má ve svém portfoliu velmi široké spektrum materiálů, my se však nyní zaměříme na jeden, který je vysoce kvalitní i přes to, že má široké spektrum použití.

Jedná se hybridní produkt HWS-112-Hartwachs-Siegel (dále pouze HWS-112). Na dřevě je krásný jako olej a poskytuje stejnou ochranu jako lak. Kromě toho může být použit univerzálně a profesionálním výrobcům nabízí vysoce estetické, a navíc ekonomické řešení například pro trvalou ochranu a přírodní vzhled dřevěných podlah. HWS-112 splňuje požadavky norem DIN 51130 a ČSN 74 4507 – odolnost proti skluznosti podlah. Na vzduchu schnoucí olejovosk chrání dřevo před různými druhy mechanické a chemické zátěže.  Odolná matná jednosložková povrchová úprava dřeva se časem nestává lesklou, ba právě naopak – chrání povrch na úrovni dvousložkového PUR laku, usnadňuje údržbu a zároveň zachovává dřevu jeho přirozený vzhled díky dobrému rozlivu a zvýraznění kresby dřeva. HWS-112 je vhodný nejen na parkety, ale také na dřevěné schody, nábytek a vybavení interiéru - dokonce i pro dřevěný interiér lodí. HWS-112 má atest na přímý styk s potravinami, je tedy vhodný a také bezpečný při použití na dřevěné kuchyňské pracovní desky. Splňuje rovněž požadavky směrnice Decopaint, a proto může být použit na dílce, které jsou v pevném spojení se stavbou. Lze jej bez problémů použít pro povrchovou úpravu korku a bambusu, je lokálně opravitelný – poškozená místa je možné přetřít bez viditelného napojování. HWS-112 se nanáší štětcem, válečkem nebo stříkací pistolí ve dvou tenkých vrstvách. Není potřeba odstraňovat přebytky.

Výchozí reklama

S ohledem na to, že HWS-112 se nabízí převážně v bezbarvém provedení, lze jej, v případě požadavku na jiný odstín, použít jako finální vrstvu. Vhodnou kombinací jsou v tomto případě dva produkty.

HWS112

Prvním je olejové mořidlo OB-008-Ölbeize, které se nabízí v šesti základních odstínech, které jsou mezi sebou mísitelné.

Druhým je Tvrdý voskový olej PREMIUM. Jedná se o materiál na bázi přírodních olejů, dostupný v devíti základních odstínech a strojově pigmentovaný do spousty dalších, včetně moderních šedých odstínů. Tento produkt lze použít i samostatně, kdy nechá dřevu vyniknout jeho přirozenou strukturu a poskytne mu kvalitní ochranu.

Výše uvedené produkty jsou na bázi olejů a kvalitních vosků a je tedy velice vhodné na toto myslet i při běžné údržbě, kdy prostředky na mytí nádobí a jiné detergenty nejsou zcela vhodné pro jejich čištění. I v tomto ohledu nabízí Remmers řešení, a je jím Emulze na údržbu olejovaných povrchů [eco].

Doporučte článek:

Doporučení článku e-mailem

Ohodnoťte článek:
5.0/5 (1 hlasů)

Další články z rubriky

Související články


Komentáře (0 celkem)

Článek zatím nemá žádné komentáře

Komentovat článek (pro komentář k článku se musíte přihlásit nebo registrovat )

Reklama

Partner tém. měsíce

Reklama

WOOD-TEC_logo_2019_v90.jpg logo-cesky-kutil.gif cestadreva-partner-truhlarskyportal-90.jpg SUSO-90-120.gif Hettich-120x90.jpg
Truhlářský portál.cz na: Facebook

© Copyright 1999–2015 Truhlářský Portál.cz. Všechna práva vyhrazena. ISSN 2336-6419. Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu vydavatele.

Kvalitní holandský nábytek z masivu za rozumnou cenu