Výchozí reklama
Výchozí reklama
Články » Aktuality

Dřevo, fortel, um a lidé kolem - Truhlářské kurzy

Po dlouhá staletí a tisíciletí bylo dřevo opracováváno pouze pomocí ručního nářadí. Postupem času byly vyráběny i velmi složité produkty vyžadující vysokou řemeslnou zručnost při tvorbě nejrůznějších dokonale propracovaných kusech nábytku nebo při výrobě velmi složitých stavebních konstrukcích. V posledních letech se bohužel řemeslný um truhlářů postupně vytrácí …

Co s tím?

Abychom se vrátili zpět ke kořenům, začali jsme i za podpory Truhlářského PORTÁLU organizovat truhlářské kurzy. Jejich účastníkům jsme připraveni předávat zkušenosti a znalosti nabyté námi, i našimi předky.

Co se u nás naučíte?

Vše začíná správným výběrem materiálu a řeziva. Postupně se naučíte brousit, seřizovat a pracovat s dláty a hoblíky a poznáte další truhlářské nářadí. Seznámíte se správným zhotovením čepů, dlabů a dalších základních konstrukčních truhlářských spojů. K dispozici je Vám kompletně vybavená truhlářská dílna, ve které se můžete seznámit se stroji a se vším, co na nich lze vyrábět či opracovávat.

Na kurzu můžete zhotovit standardní výrobek (většinou jednoduchá stolička) nebo i vlastní projekt, na který jste si zatím netroufli - my Vám s ním v rámci našich možností a znalostí pomůžeme a vyjdeme maximálně vstříc.

Postavte se s námi k ponku, nasajte neopakovatelnou vůni pryskyřice z borového dřeva. Udělejme společně krok dozadu, který není krokem zpátky. Vzdejme hold našim zručným předkům, kteří prakticky holýma rukama vytvořili nenapodobitelné hodnoty, které s úctou obdivujeme i dnes.

Zapomeňme alespoň na jeden víkend na počítače, stres, shon a další stresující faktory, které přináší dnešní hektická doba. Truhlářské kurzy jsou pořádány o víkendových dnech v malebné obci Počátky na Havlíčkobrodsku.

Více informací naleznete na www.truhlarime.cz

Autor: Bohumír Špaček

Výchozí reklama
Doporučte článek:

Doporučení článku e-mailem

Ohodnoťte článek:
5.0/5 (1 hlasů)

Hodnocení článku

5.0/5 (1 hlasů)

Další články z rubriky

Související články


Komentáře (1 celkem)

  • Honza Fernez: článek Pátek 28. Srpen 2020 16:20
Komentovat článek (pro komentář k článku se musíte přihlásit nebo registrovat )

Reklama

Partner tém. měsíce

Reklama

WOOD-TEC_logo_2019_v90.jpg logo-cesky-kutil.gif cestadreva-partner-truhlarskyportal-90.jpg SUSO-90-120.gif Hettich-120x90.jpg
Truhlářský portál.cz na: Facebook

© Copyright 1999–2015 Truhlářský Portál.cz. Všechna práva vyhrazena. ISSN 2336-6419. Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu vydavatele.

Kvalitní holandský nábytek z masivu za rozumnou cenu