Výchozí reklama
Výchozí reklama
Články » Design/Trendy » Kuchyně

Čtyři oříšky pro každého… Trachea / Design, trendy

Vlašský, lískový, burský, pistáciový, kokosový, para či kešu. Když uslyšíte názvy těchto dobrot, tak se vám vybaví jedno slovo společné pro všechny. OŘECH. Ořech je laskomina, kterou běžně dáváme do buchet, cukroví či jen tak zakousneme k pivu či vínu. Kdo je velkým milovníkem těchto plodů, tak si svůj domov může zútulnit nábytkem v ořechovém dekoru. A není to vůbec složité….

Dveře BONALANA, obkladový panel i šatní skříň v ořechové dýze

… vyrůst strom OŘECHU

Tato ovocná dřevina se stejně, jako ostatní zástupkyně sladkých dřev, vyznačuje nezaměnitelnou kresbou. A platí zde rčení: co kus, to originál! Běl má šedobílou barvu, někdy s jasně žlutými skvrnami na okraji. Barva jádra je závislá na půdních podmínkách, ale nejčastěji je tmavohnědá s jasným černým oddělením od bělu. „Dřevodekor ořechu je rozhodně zajímavou variantou - povrchovou úpravou například dveří či obkladových panelů. Tato varianta je velice příjemným osvěžením interiéru a působí vzdušně a efektně,“ informuje Ing. David Vítek, vedoucí společnosti SAPELI, a.s., největšího výrobce interiérových dveří a zárubní.

Výchozí reklama

… OŘECH i v koupelně? Proč ne!

Dřevojas, koupelnový nábytek Q UNOPro příjemnou atmosféru v koupelně volte zařízení v dekorech dřeva! Velmi oblíbené je provedení ořech.  
„Jde o elegantní povrch, který se nese v duchu teplých hnědých odstínů a jemné kresby dřevních vláken. Takové provedení můžete obdivovat i ve své koupelně, a to prostřednictvím skříňky – model Q UNO. Úsporné – závěsné provedení, ovšem s prostornou zásuvkou je vhodné i do malometrážních koupelen. Model je doplněn kvalitními výsuvy a jemnými úchytkami v kulatém kovovém designu,“ říká Ing. Zdeněk Blažek, manager marketingu společnosti Dřevojas, v.d., která se výrobou koupelnového nábytku s tradicí zabývá.

 … dozrát OŘECHOVÉ dřevo

Dveřní křídlo LOTOS SAPELI, dýha ořech americkýDýhovaný materiál je čistě přírodním produktem, který ve variantě ořech dodá každému interiéru tu správnou šťávu. Pořídit si tuto dýhu můžete např. na dveřním křídle, a to v ne ledajakém designu! Kromě toho, že plochu dveří lze příjemně oživit i kovovými detaily nebo prosklením, můžete vybírat z „různých dýh ořechu“. „V tomto případě skutečně platí, že dvakrát totéž nemusí být vůbec totéž. Určitě bychom nepředpokládali, že se od sebe může dýha ořech evropský, americký a dýha finský ořech lišit. A přeci najdeme drobné rozdíly, které je pomáhají odlišit,“ informuje Ing. David Vítek a pokračuje: „Nepatrný rozdíl nalezneme v odstínu, a také v kresbě dýhovaného materiálu. V naší nabídce nejsou jen tyto tři ořechové dýhy. Ten kdo touží po exotice, tak mu můžeme nabídnout saténový, polární či africký ořech.“ Ne všichni ovšem dávají přednost přírodním materiálům. Pro ty je v nabídce folie či CPL laminát, které jsou v dezénu amerického ořechu. „K výběru je také CPL laminát struktur ořech, který je typický svojí barevností dřeviny i výraznou strukturou dřeva na ploše dveřního křídla, a proto když svoje dveře pohladíte, skutečně ucítíte ladné smyčky dřevních vláken, přestože jde o umělý materiál,“ doplňuje Ing. Vítek. 

Oříšky nejen pro Popelku…

Kuchyňská dvířka Trachea, folie dřevodekor ořech Kuchyňská dvířka Trachea, folie dřevodekor ořech 

Pokud jste se pustili do přestavby kuchyně, zbystřete! Právě pro vás by mohla být kuchyňská linka v dekoru ořechu. „Dřevo je stálicí na nábytkářském nebi, jeho design nikdy nevyjde z módy. Navíc působí útulným dojmem, který do prostoru kuchyně určitě patří,“ říká pan Jiří Slovák, jednatel společnosti Trachea, a.s. „Působivého výsledku docílíte například tím, že k foliovaným nábytkovým dvířkům v úpravě ořech vyberete atraktivní tvar frézování,“ doplňuje pan Jiří Slovák.

 … a protože ořech je možné kombinovat,

Overface, digitální grafika z dílny spol. Trachea v kombinaci  s ořechem působí velmi efektněmůžete i vy pro svůj interiér zvolit různé způsoby prolnutí ořechu třeba s technologií Overface, digitální grafiky hladkých nábytkových ploch. Fantazii pro výběr dekoru nebo fotografie i z vlastního archivu se meze nekladou.  

Ořech nemusí být sám…

Skvělým doplňkem, který se hodí k ořechovému dekoru je například bílá, smetanová, slonová kost či champagne a to jak v lesku či v matu. Dalším úžasným doplňkem může být i sklo. Volit lze jak z čiré, tak zabarvené varianty nebo Grafoskla – designového skla s vnitřním motivem. „Praktickým a designovým doplňkem bude do kuchyně celoskleněný obklad Grafosklo s digitální grafikou – model WAVE v příjemné barevné kombinaci,“ vysvětluje pan Petr Paksi, výkonný ředitel společnosti J.A.P., která se výrobou Grafoskla a dalších skleněných prvků zabývá.

Materiály byly připraveny ve spolupráci se společností Trachea, www.trachea.cz, www.overface.cz, společností SAPELI, www.sapeli.cz, společností J.A.P., www.schody-jap.cz, www.sklo-jap.cz a společností Dřevojas, www.drevojas.cz .

Doporučte článek:

Doporučení článku e-mailem

Ohodnoťte článek:
5.0/5 (1 hlasů)

Hodnocení článku

5.0/5 (1 hlasů)

Další články z rubriky

Související články


Komentáře (0 celkem)

Článek zatím nemá žádné komentáře

Komentovat článek (pro komentář k článku se musíte přihlásit nebo registrovat )

Reklama

Partner tém. měsíce

Reklama

WOOD-TEC_logo_2019_v90.jpg logo-cesky-kutil.gif cestadreva-partner-truhlarskyportal-90.jpg SUSO-90-120.gif Hettich-120x90.jpg
Truhlářský portál.cz na: Facebook

© Copyright 1999–2015 Truhlářský Portál.cz. Všechna práva vyhrazena. ISSN 2336-6419. Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu vydavatele.

Kvalitní holandský nábytek z masivu za rozumnou cenu