Výchozí reklama
Výchozí reklama
Články » Aktuality » Novinky

Dřevostroj Čkyně představí na veletrhu WOOD-TEC technologické linky

Společnost Dřevostroj Čkyně ve své expozici představí výkonné stroje vlastní konstrukce - dvouhřídelovou hranolovací pilu UHPD, automatický omítací systém AOP, jednohřídelová rozřezávací a omítací pila ORP a další nové projekty.

Dřevostroj Čkyně

Dřevostroj Čkyně, a.s., která je dodavatelem komplexních technologických linek pro manipulaci, třídění a zpracování kulatiny, třídících stanic řeziva a technologií pro odsun a třídění odpadu, se již tradičně zúčastní letos v říjnu mezinárodního  veletrhu WOOD-TEC v Brně.

Do svých vyspělých dřevařských technologií osazuje výkonné stroje vlastní konstrukce. Na letošním veletrhu představí hranolovací pilu dvouhřídelovou UHPD, která slouží k výrobě prizem. Při osazení pilovým závěsem ji lze využít pro výrobu jedné nebo dvou kusů středových prizem a až dvou kusů bočních prken z každé strany. Na stroji lze kvalitně zpracovávat kulatinu o maximálním průměru 40 cm(průměr opsané kružnice včetně křivosti) v délce od 2,5 do 6,0 m. Pila je svou kapacitou pořezu kolem 30.000 m3 ročně určena pro střední provozy.

Výchozí reklama

Společnost  Dřevostroj Čkyně ve své expozici také představí automatický omítací systém AOP, který je určen k automatickému podélnému omítání bočního řeziva s důrazem na vysoký výkon a výtěž a minimalizaci obslužného personálu. Přísun řeziva k zařízení probíhá prostřednictvím systému sběrných příčných řetězových dopravníků bočního řeziva a separátoru bočního řeziva.. Vkládání,  nastavení, řez a odsun omítnutého prkna je automatický, obsluha vykonává dozor chodu, provádí kvalitativní třídění a vykracování. Celé zařízení je namontováno na nosné ocelové konstrukci, v prostoru pod zařízením jsou instalovány dopravníky pro shromažďování a odsun odpadu. Mezi hlavní operace prováděné automatickým omítacím systémem patří zejména třídění řeziva před omítáním (vyloučení vadných kusů), odříznutí případné vady na vzdáleném konci řeziva, kapování řeziva – odříznutí vady (jazyku) na bližším konci, změření šířky řeziva, zpracování naměřených údajů – optimalizace apod.

Dále bude představena jednohřídelová rozřezávací a omítací pila ORP, která je vyráběna v provedení pro podélné rozřezávání nebo v multifunkčním provedení pro rozřezávání a omítání, maximální výška řezu je 120/160 mm.

V expozici bude možno shlédnout prezentaci z nových  projektů uskutečněných  v letošním roce.

Akciová společnost Dřevostroj Čkyně, a.s. je firmou s dlouholetou tradicí. Její historie se datuje od roku 1951, kdy došlo k začlenění provozu na opravu zemědělských strojů zestátněné firmy Bublík ve Čkyni do národního podniku Šumavské pily se sídlem v Písku a do roku 1981 měl provoz statut strojně opravárenského závodu a byl součástí Jihočeských dřevařských závodů n.p. České Budějovice.O rok později byl založen Dřevostroj Čkyně, v rámci privatizace se stal v roce 1992 akciovou společností.

Truhlářský Portál je oficiálním mediálním partnerem veletrhu WOOD-TEC

Doporučte článek:

Doporučení článku e-mailem

Ohodnoťte článek:
5.0/5 (1 hlasů)

Hodnocení článku

5.0/5 (1 hlasů)

Další články z rubriky

Související články


Komentáře (0 celkem)

Článek zatím nemá žádné komentáře

Komentovat článek (pro komentář k článku se musíte přihlásit nebo registrovat )

Reklama

Partner tém. měsíce

Reklama

WOOD-TEC_logo_2019_v90.jpg logo-cesky-kutil.gif cestadreva-partner-truhlarskyportal-90.jpg SUSO-90-120.gif Hettich-120x90.jpg
Truhlářský portál.cz na: Facebook

© Copyright 1999–2015 Truhlářský Portál.cz. Všechna práva vyhrazena. ISSN 2336-6419. Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu vydavatele.

Kvalitní holandský nábytek z masivu za rozumnou cenu