Výchozí reklama
Výchozí reklama
Články » Aktuality » Novinky

INAT s.r.o.: Rotační rašple - Převratný nástroj pro opracování dřeva a měkkých materiálů

Velký zájem návštěvníků veletrhu WOOD-TEC upoutávala prezentace brněnské společnosti INAT s.r.o., která na český trh uvádí převratný nástroj pro řemeslníky v podobě rotační rašple. Rotační rašple díky svému inovativnímu přístupu k opracovávané ploše sklidila zaslouženou pozornost návštěvníků, odborné veřejnosti i výstavních výborů, o čemž svědčí řada ocenění a medailí z výstav v Ženevě, Budapešti, Celje, Norimberku, Záhřebu a jinde ... více se dozvíte z tohoto článku a uvedeného videa.

Rotační rašple
Zdroj: Inat s.r.o.

Brněnský WOOD-TEC jako prestižní veletrh v oblasti zpracování dřeva přinesl celou řadu zajímavých bohatých kolekcí novinek i menších, leč mimořádně zajímavých exponátů. Velký zájem návštěvníků upoutávala prezentace brněnské společnosti INAT s.r.o., která na český trh uvádí převratný nástroj pro řemeslníky v podobě rotační rašple. Tento univerzální a revoluční obráběcí disk pro rotační úhlové brusky vyrábí chorvatská firma ROTO Kruna.

Rotační rašple díky svému inovativnímu přístupu k opracovávané ploše sklidila zaslouženou pozornost návštěvníků, odborné veřejnosti i výstavních výborů, o čemž svědčí řada ocenění a medailí z výstav v Ženevě, Budapešti, Celje, Norimberku, Záhřebu a jinde. Tento univerzální nástroj po upnutí do úhlové brusky rychle a účinně opracovává dřevo, plast, gumu, pryskyřice a jiné "měkké" materiály.

Výchozí reklama

Rotační rašple v podobě tenkého termochemicky opracovaného ocelového kotouče s pracovními hroty má vnější průměr 115 mm. Jejich tvar umožňuje oddělovat z opracovávaného materiálu větší množství pilin, než kolik by bylo možné s klasickým brusným kotoučem nebo brusným papírem. Množství odebíraného materiálu lze ovlivnit výběrem tří hrubostí kotoučů – jemná čepel má výšku 1,5 mm, střední 2 mm a hrubá čepel 2,5 mm. Instalace na brusku je velmi jednoduchá a rychlá, přičemž použití nástroje nevyžaduje zvláštní technické znalosti a dovednosti. Montáž nástroje na úhlovou brusku se provádí utažením na pracovní osu přes originální upínací objímku a matici brusky. Rotací nástroje na brusce v rozmezí 1500-10 000 otáček podle charakteru povrchu a tvrdosti materiálu je dosaženo optimální kinematiky potřebné pro řezání materiálů.

Rotační rašple dokáže rychle a účinně odstranit větší objem materiálu, aniž by bylo třeba pracovní plochu neustále čistit, případně obměňovat, což je velký problém, dobře známý u brusných kotoučů nebo smirkového papíru. Tato média se totiž prací s měkkými materiály neustále zanášejí, čímž se rychle snižuje účinnost pracovní plochy brusného kotouče nebo smirkového papíru. Zvýšením teploty na třecích místech klasických nástrojů také může docházet ke „spálení“ opracovávaného povrchu. Revoluční rotační rašple chorvatského výrobce výrazně zvyšuje účinnost opracování povrchu, rychlost a komfort práce, to vše při výrazně nižších nákladech na opracování výrobku, protože spotřeba klasických brusných kotoučů nebo smirkových papírů ve srovnání s novou rotační rašplí by byla výrazně vyšší a ekonomicky ztrátová.
Tři hrubosti rotační rašple spolehlivě dostačují pro běžnou práci v truhlářských, stolařských nebo nábytkářských provozech, stejně tak se tento nástroj uplatní i v rukou tesařů či domácích kutilů. Možnosti využití jsou veliké – rotační rašple zvládne rychlé opracování rovných i zakřivených ploch, šikmých povrchů, tvarování hran i určitých poloměrů. Rotační rašple usnadní práci se dřevem a jeho tvarováním, je vynikající pomůckou při opracování dřeva starých trámů, dřevěných podhledů v domě, trupů lodí, obroušení starých nátěrů rámů dveří a oken, starého nábytku, dřevěných staveb, při tvarování PVC potrubí a výrobků z gumy.

Detailní popis vlastností rotační rašple, pracovní postupy, ukázková videa i pravidla bezpečné práce jsou skvěle prezentovány na webových stránkách dovozce.

Video "Rotační rašple":

Inat, s.r.o.
Kosmonautů 418/1
625 00 Brno
tel.: 774 740 341
mail: info@inat.cz
www.rotacnirasple.cz

Doporučte článek:

Doporučení článku e-mailem

Ohodnoťte článek:
0.0/5 (0 hlasů)

Hodnocení článku

0.0/5 (0 hlasů)

Další články z rubriky

Související články


Komentáře (0 celkem)

Článek zatím nemá žádné komentáře

Komentovat článek (pro komentář k článku se musíte přihlásit nebo registrovat )

Reklama

Partner tém. měsíce

Reklama

WOOD-TEC_logo_2019_v90.jpg logo-cesky-kutil.gif cestadreva-partner-truhlarskyportal-90.jpg SUSO-90-120.gif Hettich-120x90.jpg
Truhlářský portál.cz na: Facebook

© Copyright 1999–2015 Truhlářský Portál.cz. Všechna práva vyhrazena. ISSN 2336-6419. Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu vydavatele.

Kvalitní holandský nábytek z masivu za rozumnou cenu