Výchozí reklama
Výchozí reklama
Články » Aktuality » Novinky

OKENTĚS, spol. s r.o.: Neviditelné spojení prosklených ploch v interiéru pomocí G2G profilu

Na prestižním veletrhu WOOD-TEC 2013 představila společnost OKENTĚS z Valašského Meziříčí jako novinku speciální samolepicí těsnicí profily mezi skla pod označením G2G. Nabídkou tohoto revolučního řešení spojení prosklených ploch tak reaguje na rostoucí zájem bytových a interiérových architektů, kteří aplikují prosklené plochy v interiéru stále častěji v podobě prosklených stěn, oddělovacích příček ze skla, skleněných dveří či prosklených ploch sprchových koutů a vanových zástěn.

Ukázka neviditelného spojení skel pomocí profilu G2G
Zdroj: OKENTĚS

Při instalaci těchto skleněných stavebních prvků je třeba řešit spojování jednotlivých skleněných tabulí. K tomu se tradičně používá speciální čirý silikon na sklo. Anglická firma REDDIPLEX vyrábí speciální vytlačovaná těsnění, která vytvářejí nová elegantní řešení spojů mezi skly pomocí tvarovaných G2G profilů. Samolepicí těsnicí profily G2G nabízejí více než jen alternativu k silikonu, protože jejich použitím je dosaženo mimořádně čistého, rovného a tenkého spoje skel. Taková konstrukce vyhoví vysokým nárokům uživatelů na dokonalou a především takřka neviditelnou linii spojů skel. Hlavním přínosem konstrukce těchto profilů je vysoká odolnost proti působení UV záření, takže ani po delší době nedochází ke změně průhlednosti a nežádoucímu zažloutnutí spojů, tedy efekty známé při použití silikonových těsnění. Užití G2G profilů pomáhá doladit prestižní vzhled každého interiéru.

Výchozí reklama

Těsnicí profily G2G vynikají výbornou adhesí mezi sklem a profilem a dobrou počáteční lepivostí. Jsou určeny pro standardní sklo o tloušťkách 10 a 12 mm a laminované sklo o tloušťkách 10,8 a 12,8 mm. Profily jsou dodávány v délce 3 metry a v šesti různých tvarových variantách – např. v profilu tvaru H, rohovém ochranném 90°, apod.

OKENTĚS, spol. s r.o.
Zašovská 71, Krásno nad Bečvou
757 01 Valašské Meziříčí

Tel: 571 751 571
Fax: 571 751 599
Mobil: 777 777 999
e-mail: okentes@okentes.cz

Doporučte článek:

Doporučení článku e-mailem

Ohodnoťte článek:
0.0/5 (0 hlasů)

Hodnocení článku

0.0/5 (0 hlasů)

Další články z rubriky

Související články


Komentáře (0 celkem)

Článek zatím nemá žádné komentáře

Komentovat článek (pro komentář k článku se musíte přihlásit nebo registrovat )

Reklama

Partner tém. měsíce

Reklama

WOOD-TEC_logo_2019_v90.jpg logo-cesky-kutil.gif cestadreva-partner-truhlarskyportal-90.jpg SUSO-90-120.gif Hettich-120x90.jpg
Truhlářský portál.cz na: Facebook

© Copyright 1999–2015 Truhlářský Portál.cz. Všechna práva vyhrazena. ISSN 2336-6419. Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu vydavatele.

Kvalitní holandský nábytek z masivu za rozumnou cenu