Výchozí reklama
Výchozí reklama
Články » Odborná témata » Materiály

EGGER CZ: „Víc než jen bílá“ - Inspirace pro kulturu bydlení

V kolekci nepřehlédnutelných prezentací na veletrhu WOOD-TEC 2013 v Brně se objevila tradiční výrazná expozice společnosti EGGER, která představila širokou škálu materiálů pro výrobu nábytku, výstavbu interiérů i konstrukční řešení dřevostaveb.

Praktická kuchyně na celý život
Zdroj: Foto: EGGER Holzwerkstoffe

Společnost EGGER založil Fritz Egger starší v roce 1961 jako závod na výrobu dřevotřískových desek. Díky zdravému ekonomickému růstu, inovativním výrobkům a vysokému kvalitativnímu standardu vznikl solidní základ budoucího rozvoje. Prozíravá ekonomika vedení rodinné firmy a vysoce kvalifikovaní zaměstnanci přispívají k tomu, že se společnost dynamicky rozvíjí – dnes patří mezi přední evropské firmy v oblasti výroby materiálů na bázi dřeva. Skupina EGGER vyrábí na 17 místech po celé Evropě a jejích 21 odbytových kanceláří se stará o export materiálů do celého světa.

Inovace a designové trendy patří ke značce EGGER naprosto neodmyslitelně, což se ukázalo i na prezentaci u příležitosti letošní výstavy WOOD-TEC v Brně. Výstavním prostorám dominovala kolekce deskových a dekorativních materiálů ZOOM®, určená především pro výrobu nábytku a interiérů. Použití těchto materiálů nastínila i jedinečná publikace ZOOM® DESIGN GUIDE. Publikace ZOOM® DESIGN GUIDE se jistě stane jedinečnou pomůckou designérů, architektů, nábytkářů a truhlářů, kteří plánují, navrhují nebo vyrábějí nábytek a zařizují interiéry. Kniha v rozsahu 180 stran přináší přehled nejnovějších trendů nábytkového a interiérového designu a inspirativní ukázky možného použití dekorů v konkrétních interiérových situacích. Nepostradatelnou pomůckou přitom bude také interaktivní DVD se zkušební verzí počítačového vizualizačního programu VDS PROFI, který pomůže s vizualizací a prezentací nápadů a modelováním nábytku a interiérů.

Výchozí reklama

Pod heslem „Více než jen bílá“ představuje firma EGGER rozsáhlou informační a prodejní kampaň, jejímž cílem je prezentovat a přiblížit obchodním partnerům i konečným zákazníkům neuvěřitelně flexibilní možnosti použití materiálů z kolekce ZOOM. Ve spolupráci se svými distribučními partnery představuje na celém území České republiky a Slovenské republiky aktuální trendy nábytkového a interiérového designu s aplikací špičkových materiálů. První část kampaně se zaměřila na představení současného designu v kuchyních a přiblížení moderních materiálů realizačním firmám i konečným zákazníkům. Druhou část kampaně prezentuje téma bydlení. Kampaň přináší nejen jedinečnou příležitost pro inspiraci a neotřelý kreativní pohled, ale i zvýhodněný nákup vybraných dekorů, které jsou součástí kampaně.

Součástí kampaně jsou i speciálně připravené webové stránky TrendSpot, které přinášejí inspiraci, nové nápady a kombinační možnosti vybraných materiálů. Na stránkách zájemci naleznou nejen referenční návrhy, ale i soutěž s prezentací konkrétních realizovaných interiérů, galerii interiérů od tuzemských výrobců a designérů, pracujících s materiály EGGER také možnost zakoupení vizualizačního programu VDS PROFI za zvýhodněnou cenu.

Společnost EGGER neponechává tedy nic náhodě. Své ovoce tak přináší snaha o maximální informovanost konstruktérů, designérů, architektů, odpovědných pracovníků velkých i středních výrobních podniků i menších řemeslných provozů v oblasti dřevovýroby, interiérové tvorby a nábytkářství.

EGGER CZ s.r.o.
Čechova 498
500 02 Hradec Králové
Tel.: 495 531 531
Fax: 495 531 534
email: info-cz@egger.com
www.egger.cz

Také elegantní koupelna nabízí prostor pro kontrasty

Také elegantní koupelna nabízí prostor pro kontrasty
Foto: EGGER Holzwerkstoffe

Koupelny jsou dnes navrhovány v tak jedinečném designu, jak bylo dřív běžné pouze u obývacích místností. Navzdory malým plochám lze díky kombinaci barev a povrchové struktury dosáhnout působivého efektu. Zde je uplatněn výrazný kontrast mezi dřevinou H3081 Hacienda černá a dekorem W1000 Bílá premium. Také pomocí různých povrchových struktur lze vytvořit zajímavé protiklady, například s hluboko kartáčovaným povrchem ST22 Matex nebo ST30 Lesklá.

Moderní kuchyně: Lakeland Akazie – bestseller ve světě kuchyní

Moderní kuchyně: Lakeland Akazie – bestseller ve světě kuchyní
Foto: EGGER Holzwerkstoffe

V kuchyni jsou světlé dekory ve skandinávském stylu velmi oblíbené. Působí mnohem vzdušněji a moderněji než dosud preferované reprodukce buku a javoru. Dekor H1277 Lakeland Akazie světlá na obrázku tento požadavek splňuje. Další výhodou tohoto přírodního dekoru je, že ho lze velmi univerzálně kombinovat, ať už jde o neutrální odstíny nebo o výrazné uni dekory, jako je například U330 Lilková.

Kuchyně s pracovním ostrůvkem: Světlá exotika pro kuchyni

Kuchyně s pracovním ostrůvkem: Světlá exotika pro kuchyni
Foto: EGGER Holzwerkstoffe

Zástěny a pracovní desky jsou v kuchyni stále více využívány pro odvážné kontrasty. Výrazného vzhledu lze dosáhnout například s reprodukcí dřeviny H3012 Coco Bolo přírodní. Tento dekor se světlou, exotickou kresbou s tmavými horizontálními liniemi lze kombinovat jak s neutrálními uni dekory, jako je U741 Láva, tak i s kovovými dekory, jako je F440 Quarz bronz.

Otevřená kuchyně: Moderní kuchyně ze starého dřeva

Otevřená kuchyně: Moderní kuchyně ze starého dřeva
Foto: EGGER Holzwerkstoffe

Zdařilá kombinace při výběru materiálu je pro individualitu kuchyně zásadní. V kuchyni na obrázku poutá pozornost výrazně rustikální kresba dekoru H1487 Borovice Bramberg. Protipól tvoří teplý bílý odstín W1200 Porcelán. Jako oživující prvek působí čelo skříně v kovovém dekoru F488 Quarz cubanit. Pracovní deska v dekoru F211 Mramor Amalvi hnědý vykazuje stopy opotřebení v oblíbeném „used look“ vzhledu a zdůrazňuje tak styl a poutavost rustikální borovice.

Praktická kuchyně na celý život

Praktická kuchyně na celý život
Foto: EGGER Holzwerkstoffe

Kuchyně již delší dobu neslouží pouze k vaření. Jsou středobodem každodenního života a místem setkávání pro hosty. Interiéry kuchyní jsou proto stále otevřenější, aby bylo vaření a bydlení vzájemně propojené. Útulné prvky jsou v této kuchyni zdůrazněny působivým dekorem F403 Vulcano hnědé s „used look“ vzhledem. Zbytek kuchyně je realizován neutrálně v teplém bílém odstínu W1200 ST9 Porcelán a v teple šedém dekoru U730 Čedičová šedá.

Obývací stěna: Ořech – elegantní a přirozený

Obývací stěna: Ořech – elegantní a přirozený
Foto: EGGER Holzwerkstoffe

Ořech je klasikem v obytných prostorech, ale i zde je ve větší míře vyžadována přirozenost. Dekor H3700 Ořech Pacifik přírodní je velmi elegantní, drsná struktura povrchu ST10 Authentic mu dodává působivý, ale zároveň i přirozený vzhled. Kombinace s tmavým dekorem U741 Láva a F425 Len béžový odpovídá moderním trendům na posledních veletrzích nábytku v Miláně.

Moderní jídelna: Souhra vnitřku s vnějškem

Moderní jídelna: Souhra vnitřku s vnějškem
Foto: EGGER Holzwerkstoffe

Reprodukce dřeviny jako H3303 Dub Arlington přírodní vnáší do místnosti ryzí přírodu. Autentický charakter desky stolu podtrhují trhliny, suky a výrazná kresba, které jí dodávají nádech masivního dřeva. Dekor Dub Arlington upoutá pozornost i na zadních stěnách prosklených skříní a umožňuje tak dokonalou souhru mezi vnitřkem a vnějškem. Aby však rustikální dojem nebyl tak výrazný, je objekt zasazen do designově orientovaného, puristického prostředí. Dekor W1200 Porcelán díky svému teplému odstínu s dubem harmonicky ladí.

Přirozený spánek

Přirozený spánek
Foto: EGGER Holzwerkstoffe

Touha po přirozenosti, kterou nejlépe vystihují reprodukce dřevin se stopami po opracování, nyní vstupuje i do designu ložnic. Dřevina H1146 Dub Bardolino šedý představuje hrubě opracovaný povrch v barevně aktuální variantě. Skvěle ladí s moderními přírodními šedými odstíny, jakým je například U730 Čedičová šedá.

 

Logo ZOOM® Logo - EGGER 
Doporučte článek:

Doporučení článku e-mailem

Ohodnoťte článek:
5.0/5 (1 hlasů)

Hodnocení článku

5.0/5 (1 hlasů)

Další články z rubriky

Související články


Komentáře (0 celkem)

Článek zatím nemá žádné komentáře

Komentovat článek (pro komentář k článku se musíte přihlásit nebo registrovat )

Reklama

Partner tém. měsíce

Reklama

WOOD-TEC_logo_2019_v90.jpg logo-cesky-kutil.gif cestadreva-partner-truhlarskyportal-90.jpg SUSO-90-120.gif Hettich-120x90.jpg
Truhlářský portál.cz na: Facebook

© Copyright 1999–2015 Truhlářský Portál.cz. Všechna práva vyhrazena. ISSN 2336-6419. Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu vydavatele.

Kvalitní holandský nábytek z masivu za rozumnou cenu