Výchozí reklama
Výchozí reklama
Články » Odborná témata » Materiály

Módní trendy pro nábytkářský průmysl představuje EGGER

Zajímavou expozici na letošním veletrhu WOOD-TEC měla firma EGGER. Byla umístěna v v automobilovém návěsu. Návštěvníci mohli na místě v Trucku poznat celý svět výrobků tohoto producenta materiálů na bázi dřeva. Prostor přibližuje nejnovější řešení okolo života a práce se dřevem.

Stánek firmy EGGER na veletrhu Wood-Tec 2011
Zdroj: www.wood-tec.cz

“Truck je pro naše zákazníky jedinečnou platformou, jak získat přehled o našich výrobcích a řešeních”, uvedla Marcela Prokešová z marketingu firmy. EGGER Truck nastiňuje svět nábytkářské výroby a interiérové výstavby, svět dřevostaveb a to vše prostřednictvím reálných vzorků a s pomocí virtuálních expozic. Objevování je přitom v centru pozornosti. Již při vstupu lesem s ptačím štěbetáním je zákazníkovi prostřednictvím všech jeho smyslů přiblížena filozofie firmy EGGER. Poté je v Trucku mezi jinými k dispozici ekologický koloběh v digitální formě. Animované a reálné filmové sekvence provádí návštěvníka od udržitelného obhospodařování lesů, přes výrobu materiálů na bázi dřeva až po využívání dřevních odpadů v elektrárnách na biomasu.

Výchozí reklama

Další zastávkou v Trucku je EGGER dům. U této instalace má zákazník možnost  se pohybovat po virtuálním domě za pomocí ovládání prostřednictvím interaktivního skleněného stolu. Na své cestě si může vyvolat informace o všech zabudovaných výrobcích firmy EGGER a prohlédnout si složení jednotlivých konstrukčních a nábytkových detailů. K tomu je zde navíc k dispozici centrální „knihovna“ materiálů kompletního výrobního sortimentu firmy EGGER v digitálním provedení. Virtuální designové studio (VDS) HD 2.0, jakož i vizualizační systém VDS LIVE, sloužící ke znázornění EGGER podlahových dekorů jsou dalšími expozicemi v Trucku.

Firma prezentuje trendy designu roku 2011, který stále více směřuje k přírodním prvkům a materiálům. Přirozenost vychází z hrubého řezu, neobroušeného a nelakovaného povrchu dřeva v kombinaci s čistými a jasnými liniemi. Povrchy mají určitý charakter, ladí k sobě a vytvářejí harmonii. Díky tomu tyto povrchy získávají na hodnotě. „Pro harmonický dojem dekoru je velice důležitá povrchová struktura, a to jak na pohled, tak i na dotek. Nicméně i rustikální a významná autentičnost vždy hledá rovnováhu mezi přirozeností a jasně čistými liniemi moderního designu. Ten prostě směřuje k přírodě,“ vysvětlila Prokešová. Tyto autentické dekory dřevin jsou více než jen přírodní. Velmi výrazné suky určují vzhled povrchu a na dotek jsou jakoby hrubě řezané a mají zastaralý charakter.

Návštěvníky expozice zaujme i devět nových dekorů EURODEKOR – laminované dřevotřískové desky a další materiály v nekorových vazbách.

Firma si je vědoma toho, že svět stále více směřuje k digitálním technologiím a že již mnoho věcí v domácnostech je řízeno elektronicky. Proto se snaží jít vstříc tomuto trendu a přichází s VDS – virtuálním designován studiem, které se stalo součástí nabídky prezentačních modulů do showroomů. První studia se objeví v ČR ve společnosti Pentaco-Boskovice a Démos trade a.s. v Sokolnicích u Prahy.

Firma EGGER je od roku 1961 celosvětově působící rodinný podnik se sídlem v St. Johann in Tirol (AT). Je komplexní dodavatel sortimentu masivního dřeva a materiálů na bázi dřeva.

Skupina EGGER vyrábí v celé Evropě na 16-ti místech v Rakousku, Německu, Francii, Velké Británii, Rumunsku, Rusku a Turecku. Ze svých 21 odbytových kanceláří exportuje materiály na bázi dřeva do celého světa. Vedle produktů určených pro nábytkářský průmysl, interiérového vybavení a dřevěné konstrukce, je EGGER též výrobcem plovoucích podlah.

Více informací naleznete na stránkách společnosti EGGER Česká republika

Zdroj: www.wood-tec.cz
Truhlářský portál je oficiálním mediálním partnerem veletrhu WOOD-TEC.

Doporučte článek:

Doporučení článku e-mailem

Ohodnoťte článek:
0.0/5 (0 hlasů)

Další články z rubriky

Související články


Komentáře (0 celkem)

Článek zatím nemá žádné komentáře

Komentovat článek (pro komentář k článku se musíte přihlásit nebo registrovat )

Reklama

Partner tém. měsíce

Reklama

WOOD-TEC_logo_2019_v90.jpg logo-cesky-kutil.gif cestadreva-partner-truhlarskyportal-90.jpg SUSO-90-120.gif Hettich-120x90.jpg
Truhlářský portál.cz na: Facebook

© Copyright 1999–2015 Truhlářský Portál.cz. Všechna práva vyhrazena. ISSN 2336-6419. Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu vydavatele.

Kvalitní holandský nábytek z masivu za rozumnou cenu