Výchozí reklama
Výchozí reklama
Články » Aktuality » Podnikání

PODNIKÁNÍ: Poptávka po kvalifikovaných truhlářích v zahraničí je veliká

V součané době je v zahraničí poptávka i po kvalifikovaných truhlářích. V roce 2014, dle odhadu EURES, vycestovalo za prací do zahraničí téměř 111.000 lidí. Nejvíce občanů z Česka míří do Velké Británie, Německa, Rakouska a severských zemí ... více informací se dozvíte v tomto článku.

Ilustrační foto
Zdroj: ČTK

Podle údajů evropské služby zaměstnanosti EURES je stále více lidí, kteří cestují do zahraničí za prací. V roce 2014 jich bylo na 110.400, tedy o téměř 55.000 více než v roce 2006. EURES spadá pod Úřad práce ČR. Přesné údaje o vycestování občanů za prací do ciziny úřad nemá, protože to Češi nemusí hlásit.

Podle Miroslava Chytila, který je národním koordinátorem EURES, občané Česka míří za prací zejména do Velké Británie, Německa, Rakouska a severských zemí, přičemž tamní zaměstnavatelé mají zájem hlavně o profese ve zdravotnictví, gastronomii, službách a v technických oborech.

"V současné době je velká poptávka po kvalifikovaných řemeslnících, jako jsou elektrikáři, pekaři a truhláři. Zaměstnavatelé také hledají sezonní pracovníky v turistickém ruchu a v zemědělství," uvedl Chytil.

Výchozí reklama

Právě EURES pomáhá lidem s hledáním zaměstnání v zahraničí. V rámci jeho sítě funguje přes 900 poradců, z toho 19 je na krajských pobočkách Úřadu práce ČR. Informace o volných pracovních místech najdou zájemci na webech www.eures.europa.eu nebo www.eures.cz.

Před tím než se lidé rozhodou oslovit agenturu pro sprostředkování práce v zahraničí, je velmi důležité aby si ověřili, jestli má agentura povolení od pracovního úřadu pro zprostředkování zaměstnání v zahraničí.

-> Seznam agentur pro sprostředkování práce v zahraničí

Zdroj: financninoviny.cz

Doporučte článek:

Doporučení článku e-mailem

Ohodnoťte článek:
5.0/5 (1 hlasů)

Hodnocení článku

5.0/5 (1 hlasů)

Další články z rubriky

Související články


Komentáře (0 celkem)

Článek zatím nemá žádné komentáře

Komentovat článek (pro komentář k článku se musíte přihlásit nebo registrovat )

Reklama

Partner tém. měsíce

Reklama

WOOD-TEC_logo_2019_v90.jpg logo-cesky-kutil.gif cestadreva-partner-truhlarskyportal-90.jpg SUSO-90-120.gif Hettich-120x90.jpg
Truhlářský portál.cz na: Facebook

© Copyright 1999–2015 Truhlářský Portál.cz. Všechna práva vyhrazena. ISSN 2336-6419. Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu vydavatele.

Kvalitní holandský nábytek z masivu za rozumnou cenu