Výchozí reklama
Výchozí reklama
Články » Odborná témata » Soutěže

Učni truhláři z Ústeckého kraje jsou Machři roku 2016

Hamerská Střední odborná škola v Litvínově, příspěvková organizace Ústeckého kraje, slaví další velký úspěch. Její žáci zabodovali na prestižní celorepublikové soutěži Machři roku 2016. V kategorii Truhlář získali první místo. Cílem soutěže Machři roku, která má svou tradici od roku 2008, je popularizovat, zviditelnit a zlepšit renomé českého odborného školství. Žáci mají možnost poměřit své schopnosti a společně s pedagogy si během setkání vyměnit zkušenosti a nasbírat potřebné kontakty. Zároveň mohou širokou veřejnost přesvědčit o vysoké úrovni jednotlivých řemesel.

Žáci Milan Kotulič a Petr Fišer zabodovali na prestižní celorepublikové soutěži Machři roku 2016
Zdroj: SOŠ Litvínov-Hamr

V Praze se minulý týden utkali zástupci čtyřiadvaceti škol z Čech i Moravy, kteří se snažili přesvědčit odbornou porotu o svých dovednostech a zručnosti. V kategorii Truhlář zaznělo zadání: výroba nábytkové zásuvky na ozuby. „Měli jsme za úkol během časového limitu tří hodin a na základě výkresu zhotovit konečný výrobek,“ popisuje jeden z dvojice vítězů Milan KotuličLitvínovské střední školy. Žáci po celou dobu pracovali zcela samostatně, pomoc ani rada od učitele nebyla přípustná. „Chlapci se s úkolem vyrovnali skvěle. Porota v prvé řadě ocenila pečlivé dodržení rozměrů zásuvky, ale také čistotu provedení a přesnost spojů,“ říká učitel odborného výcviku Miroslav Findeis a pochválil i druhého učně, Petra Fišeru.

Výchozí reklama

Machři roku 2016

Škola se pravidelně umisťuje na předních příčkách různých soutěží. Ocenění získávají nejen zástupci oboru truhlář a umělecký truhlář, ale také propagační grafik, kadeřník, krejčí nebo aranžér. „Je to úspěch nejen žáků, ale také učitelů a učitelů odborného výcviku, kteří je dlouhodobě a výborně připravují,“ říká ředitelka školy Jitka Francírková.

Více se o úspěchu učňů z Ústeckého kraje můžete dozvědět na stránkách ČESKÁ HLAVA.

Doporučte článek:

Doporučení článku e-mailem

Ohodnoťte článek:
5.0/5 (1 hlasů)

Hodnocení článku

5.0/5 (1 hlasů)

Další články z rubriky

Související články


Komentáře (0 celkem)

Článek zatím nemá žádné komentáře

Komentovat článek (pro komentář k článku se musíte přihlásit nebo registrovat )

Reklama

Partner tém. měsíce

Reklama

WOOD-TEC_logo_2019_v90.jpg logo-cesky-kutil.gif cestadreva-partner-truhlarskyportal-90.jpg SUSO-90-120.gif Hettich-120x90.jpg
Truhlářský portál.cz na: Facebook

© Copyright 1999–2015 Truhlářský Portál.cz. Všechna práva vyhrazena. ISSN 2336-6419. Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu vydavatele.

Kvalitní holandský nábytek z masivu za rozumnou cenu