Výchozí reklama
Výchozí reklama
Nalezeno: 40 záznamů, Zobrazeno: 1 - 15

Školy: Truhláři z Přímky v krajském kole Mistrovství ČR aneb Vyrob zásuvku z masivního dřeva…

medaile.jpg

Krajské kolo pro Jihomoravský a Zlínský kraj Mistrovství světa České republiky oboru Truhlář se konalo 22. 11. 2023 ve Slavkově u Brna. Za SOU a SOŠ SČMSD, Znojmo, s. r. o. byli nominováni žáci 2. ročníku Jakub Kopecký a Jakub Lamáček. Do celostátního kola se jim v silné konkurenci postoupit nepodařilo, ale střední školu na Přímětické ulici i město Znojmo reprezentovali opravdu důstojně!

Soutěž: Truhláři z Přímky jedou na mistrovství republiky v silné sestavě hochů a dívky

MicrosoftTeams-image__6_.png

Mistrovství České republiky oboru Truhlář se bude konat 8. 12. 2022 v Bystřici pod Hostýnem a SOU a SOŠ SČMSD, Znojmo, s. r. o. budou reprezentovat Václav Štancl, Klára Kočková a Jakub Kopecký z 1. ročníku!

Školy: Žáci z Přímky si Den povolání užili, a ještě dostali pochvalu!

IMG_4887.jpg

Spolupráci se základními školami jsme v letošním školním roce završili Dnem povolání v ZŠ JUDr. Mareše Znojmo. Vážíme si nabídky, že jsme byli ke spolupráci osloveni, děkujeme za pochvalná slova po akci samé.

Školy: Na středních školách a učilištích vrcholí závěrečné zkoušky. V Tovačově roste zájem o obor truhlář.

Stredni_rezbarska_skola_v_Tovacove.jpg

O výuční list v těchto dnech usilují v Česku tisíce žáků středních odborných školách a učilištích. Vrcholí na nich závěrečné zkoušky.

Školy: Truhláři z Přímky sází stromy

IMG_20211124_104217.jpg

Oprav školu, zasaď strom... Ano, opravdu je to staré známé přísloví trošku upravené. SOU a SOŠ SČMSD Znojmo, s.r.o. se pyšní novou fasádou, kterou znásobí krásně upravené okolí.

Školy: Příměstský tábor Přímka 2021 - učni v rolích mistrů

03-Tabor-skola.jpeg

Hmyzí hotel nebo krmítko pro ptáčky? Příměstský tábor v SOU a SOŠ SČMSD Znojmo, s.r.o. je odstartován. 7. – 9. červenec 2021 byl ve znamení práce se dřevem, v hlavní roli vystupovali odborníci oboru Truhlář. V srpnu se účastníci mohou těšit na práci s kovem, taktovku převezmou automechanici. Cílovou skupinou jsou vždy žáci 1. stupně základních škol.

Školy: Truhláři z Přímky nezaháleli

1622309372617.jpg

Ani truhláři na Přímce se v tomto školním roce nevyhnuli distanční výuce, poprali se s ní však na výbornou! Žádné promarnění času se nekonalo, naopak!

Školy: Přidej se k truhlářům na Přímce!

01_mladi_truhlari.jpg

Máš rád dřevo a jeho vůni? Jsi kreativní, pečlivý a nebojíš se práce rukama? Pak si nemůžeš vybrat lepší obor než obor Truhlář na SOU a SOŠ SČMSD, Znojmo!

Soutěž: Mistrem truhlářem je Jakub Neubauer

mistr_truhlar_jakub_neubauer.jpg

Na výstavišti v Brně se konalo ve středu 26. 2. 2020 při příležitosti mezinárodního veletrhu nábytku a interiérového designu MOBITEX finálové kolo 3. ročníku Mistrovství České republiky oboru truhlář, vyhlášené Klastrem českých nábytkářů pro žáky tříletého učebního oboru truhlář.

Budoucí truhláři si zvykají na špičkové nářadí

01_Stroje_pro_truhlare_Pelhrimov.jpg

Špičkové elektrické ruční nářadí významného německého výrobce získala Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Pelhřimov pro potřeby dílen, kde se připravují na svoji budoucí profesi především truhláři.

Mistrovskou soutěž mladých truhlářů ovládl Ludvík Steuter z Hamru

Mistrovstvi_CR_oboru_truhlar_v_Decine.png

Krajské kolo mistrovství České republiky oboru truhlář proběhlo ve středu 8. ledna v truhlárně Střední školy řemesel a služeb v Děčíně. Mezi sebou bojovalo o prvenství dvanáct šikovných mladých truhlářů ze šesti škol.

Školy: Titulem Truhlář roku se potřetí za sebou chlubí krumlovské učiliště

Soutez_truhlar_roku_2019_vitezove.jpg

Nejen že se pyšní titulem Truhlář roku, ale Tomáš Brejška a Karel Mráz své škole, českokrumlovskému učiteli, zároveň vyhráli unikátní učební pomůcku: školní CNC stroj s programovacím pracovištěm, kde se žáci budou učit programovat a vytvářet skutečné součástky nebo výrobky.

Volyňská průmyslovka oslaví 155 let

vos_a_sps_volyne-oslavi-155-let.jpg

Volyňská průmyslovka slaví letos 155 let od svého založení. Oslavy se budou konat v pátek 8. listopadu a v sobotu 9. listopadu v areálu školy.

Učňů je stále málo, ale truhlářů je víc než dřív

01-Stredni_odborne_uciliste_Cesky_Krumlov.jpg

Český Krumlov - Pět zedníků, osm truhlářů, ale žádní tesaři a klempíři. Tak vypadá nový školní rok ve stavebních oborech na krumlovském učilišti.

Řemesla jsou perspektivní, jde o nedoceněný obor, popisuje Knapil ze střední školy stavebních řemesel

remeslnne-skoly.jpeg

Jak to udělat, aby si řemeslná práce získala respekt rodičů, kteří rozhodují o tom, kam půjde jejich dítě po dokončení základní školy? A jak je možné, že zedníka nebo klempíře ze dne na den neseženete? Miloslav Knapil je zástupce ředitele na Střední škole stavebních řemesel v Brně. Na to, proč nejsou řemeslné obory u nás oblíbené, se ho ptala Lucie Výborná. (audio)

Nalezeno: 40 záznamů, Zobrazeno: 1 - 15

Reklama

Partner tém. měsíce

Reklama

WOOD-TEC_logo_2019_v90.jpg logo-cesky-kutil.gif cestadreva-partner-truhlarskyportal-90.jpg SUSO-90-120.gif Hettich-120x90.jpg
Truhlářský portál.cz na: Facebook

© Copyright 1999–2015 Truhlářský Portál.cz. Všechna práva vyhrazena. ISSN 2336-6419. Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu vydavatele.

Kvalitní holandský nábytek z masivu za rozumnou cenu