Výchozí reklama
Výchozí reklama
Články » Aktuality

Mezi finalisty soutěže SUSO postoupili i talentovaní studenti oboru truhlář ze středních Čech

Praha 12. března 2020 – Soutěžní přehlídka stavebních řemesel SUSO našla mezi studenty obor truhlář další šikovné ruce. Postupové kolo, které se na konci února konalo na výstavišti v Lysé nad Labem v rámci akce Stavitel 2020, určilo středočeské finalisty 24. ročníku soutěže. Velké finále se uskuteční v září v rámci mezinárodního stavebního veletrhu FOR ARCH na výstavišti PVA EXPO PRAHA v pražských Letňanech.

Nejlepší družstva truhlářů postupového kola soutěže SUSO
Zdroj: SUSO

Největší nezávislá soutěž svého druhu v České republice a na Slovensku SUSO pomáhá řemeslu už 24 let. Také v roce 2020 se snaží za podpory Ministerstva školství ČR a dalších partnerů hledat nové řemeslnické talenty mezi českou a slovenskou mládeží. Letošní ročník SUSO přináší hned několik novinek, například navýšení odměn pro nejlepší studenty, zapojení pedagogů škol do samotného hodnocení soutěže, odbornou stáž ve VOŠ a SPŠ Volyně pro nejlepší dvojici truhlářů apod. „Do hodnocení oboru truhlář jsme zapojili tři vybrané pedagogy. Spolupráce a komunikace při hodnocení byla perfektní,“ řekl hlavní porotce soutěže Libor Malý.

Premiérou v SUSO je také spolupráce s organizací PEFC ČR, která soutěžícím truhlářům dodala materiál dle certifikace PEFC, a spolupráce s hlavním partnerem HOUFEK, a.s., který je výrobcem dřevozpracujících strojů a v SUSO má svou vlastní disciplínu broušení na širokopásové brusce. Záštitu nad soutěží převzala hejtmanka Středočeského kraje Jaroslava Jermanová.

Výchozí reklama

Soutěžící učni v postupovém kole soutěže SUSO

„Návrat po pěti letech do Lysé nad Labem byl šťastný tah. Návštěvníků bylo po celé dva dny konání soutěže hodně. Zaznamenali jsme také mírný nárůst přihlášených družstev a předpokládáme, že se za rok do Lysé opět rádi vrátíme,“ řekl manažer SUSO David Surmaj. Ve středočeském postupovém kole bojovalo 21. a 22. února o finále 6 družstev truhlářů o finále na FOR ARCH (22. až 26. 9. 2020). Postoupit mohla dvě nejlepší družstva truhlářů a jedno družstvo zedníků.

Z truhlářů se na výstavišti v Lysé nejvíce dařilo dvojici Jiří Dolejš a Jáchym Straka ze SOŠ a SOSO Beroun-Hlinky. Na druhém místě se umístili Jakub Kadlec a Michal Brejcha ze SŠ a MŠ Litoměřice. Pro bronz si sáhli Jakub Klohna a Jaroslav Maršík ze SOŠ a SOU řemesel Kutná Hora.

Více informací najdete na www.suso.cz.

Doporučte článek:

Doporučení článku e-mailem

Ohodnoťte článek:
5.0/5 (1 hlasů)

Hodnocení článku

5.0/5 (1 hlasů)

Další články z rubriky

Související články


Komentáře (0 celkem)

Článek zatím nemá žádné komentáře

Komentovat článek (pro komentář k článku se musíte přihlásit nebo registrovat )

Reklama

Partner tém. měsíce

Reklama

WOOD-TEC_logo_2019_v90.jpg logo-cesky-kutil.gif cestadreva-partner-truhlarskyportal-90.jpg SUSO-90-120.gif Hettich-120x90.jpg
Truhlářský portál.cz na: Facebook

© Copyright 1999–2015 Truhlářský Portál.cz. Všechna práva vyhrazena. ISSN 2336-6419. Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu vydavatele.

Kvalitní holandský nábytek z masivu za rozumnou cenu