Výchozí reklama
Výchozí reklama
Články » Aktuality

Auto: Obytný vůz s vůní cedrového dřeva

Už vás nudí obytňáky s plastovými interiéry na různé variance šedé a bílé? Chcete něco opravdu luxusního nebo opravdu voňavého? Určitě jste už viděli spoustu více či méně povedených přestaveb s dřevěným interiérem, ale žádná nevoněla i přes internet tak jako tahle!

Základem auta je neprůstřelný Mercedes-Benz Sprinter 4×4 v prodloužené verzi
Zdroj: www.garaz.cz

Žádné jiné dřevo nevoní tak jako cedr. Dejte si kus cedrového dřeva do šuplíku s kapesníky a při každém smrkání budete mít pocit, že jste uprostřed lesa. A ti, kteří bydlí v cedrovém domě, vám řeknou, že je to to nejpříjemnější klima a vůně, v jakém můžete žít. Je tedy jasné, že nás tento obytný vůz s interiérem vyvedeným kompletně z cedrového dřeva zaujal. A pro někoho z vás to možná může být inspirující…

Jde o stavbu na zakázku od americké společnosti Advanced-RV z Ohia. Jmenuje se Nelson a je pro zákazníka, který v příštích pěti letech plánuje cestovat nejen po USA a většinu čas chce strávit mimo zpevněné silnice. Na druhou stranu, nechtěl být v nepohodlí, to je jisté.

Výchozí reklama

Jako základ posloužila jedna z nejlepších dodávek s pohonem všech kol, prodloužený Mercedes- Benz Sprinter 4×4. Robustní šasi, spolehlivý motor a komfortní kabina, to je něco, co jistě ocení každý cestovatel i stavitel. A jak bylo zmíněno, interiér byl navržen na zakázku přesně dle zadavatele, který si přál právě i cedrové dřevo.

Luxusní nerezový sprchový kout

Vůz má překvapivě prostornou koupelnu, která je umístěna vzadu přes celou šířku dodávky. Nerezový sprchový kout je oddělen od toalety a celý prostor se dá oddělit od zbytku interiéru. V přední části auta je kuchyňská linka s velkou lednicí, dřezem a mikrovlnou troubou. Mezi kuchyňským koutem je šikovné sedátko, které se dá sklopit, a tak z něj uděláte provizorní třetí lůžko. Každopádně hlavní spaní je vyřešeno velkou rozkládací pohovkou se zdravotní matrací.

Kuchyň s obývacím pokojem

Úplně vzadu je pak garáž, která je, bohužel, přístupná jen zvenčí. Je ale kompletně vyčalouněná, takže se majitel auta nemusí bát, že by se jeho elektrické kolo nějak odřelo. Na jeho zvednutí se pak používá elektrický naviják. A když už jsme u toho navijáku… Všimněte si přídavných LED světlometů, kamer a dalších moderních vychytávek, které přijdou vhod i při pobytu v divočině.

Přídavné LED světlomety a kamera

Vůz je navržen tak, aby byl obyvatelný celoročně, má plynové i elektrické topení, ale taky klimatizaci. Na střeše jsou fotovoltaické panely, nástavba pak má samostatné bateriové úložiště. Podle ALR si majitel nepřál nic jiného než auto, které mu bude maximálně připomínat jeho domov.

Základem auta je neprůstřelný Mercedes-Benz Sprinter 4×4 v prodloužené verzi

Pokud se vám tento voňavý obytňák líbí a už přemýšlíte, že byste se do stavby něčeho podobného pustili taky, bude rádi, když se pak s námi podělíte o výsledek. Věříme, že šikovné české ručičky by to zvládly taky!

Autor: Tomáš Hrbek
Zdroj: www.garaz.cz



Doporučte článek:

Doporučení článku e-mailem

Ohodnoťte článek:
5.0/5 (1 hlasů)

Hodnocení článku

5.0/5 (1 hlasů)

Kategorie článku

Články » Aktuality

Další články z rubriky

Související články


Komentáře (2 celkem)

  • Honza Fernez: obytný vůz Neděle 20. Březen 2022 16:20
  • Dana Moravcová: Sobota 13. Srpen 2022 20:13
Komentovat článek (pro komentář k článku se musíte přihlásit nebo registrovat )

Reklama

Partner tém. měsíce

Reklama

WOOD-TEC_logo_2019_v90.jpg logo-cesky-kutil.gif cestadreva-partner-truhlarskyportal-90.jpg SUSO-90-120.gif Hettich-120x90.jpg
Truhlářský portál.cz na: Facebook

© Copyright 1999–2015 Truhlářský Portál.cz. Všechna práva vyhrazena. ISSN 2336-6419. Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu vydavatele.

Kvalitní holandský nábytek z masivu za rozumnou cenu