Výchozí reklama
Výchozí reklama
Nalezeno: 44 záznamů, Zobrazeno: 1 - 15

Začínal u výroby dveří, dnes ve svém truhlářství dělá snad všechny druhy nábytku

title_truhlar_martin_sedivy.jpg

Jako kluk se toužil stát automechanikem. Jenže zasáhla rodina a dnes již šestatřicetiletý Martin Šedivý z Perninku na Karlovarsku se musel vydat jiným směrem. Jeho strýc byl truhlář, proto se nezačal věnovat autům, ale práci se dřevem. Začal studovat obor truhlář – výroba nábytku. Když se ale vyučil, byl bez práce. Nikdo ho bez zkušeností nechtěl. Utekly další roky a dnes má Martin Šedivý vlastní truhlářskou firmu.

Znáte ohýbaný nábytek z Mimoně?

FISCHEL_lesk_a_bida.jpg

Výstava Fischel – lesk a bída je první výstavní akcí Vlastivědného muzea a galerie v sezóně 2024. Jejím tématem je existence mimoňské továrny na ohýbaný nábytek, která byla založena pod jménem Fischel, po válce byla začleněna do národního podniku Ton a v posledních letech existovala pod obchodní značkou Falcon.

Podnikání: Výrobce nábytku po 30 letech končí, chce se postarat o zbylé zaměstnance

Jan_Budka.jpg

Více než třicet let dodávala společnost Nová Karna z Mariánských Lázní čalouněné sedačky a další nábytek. Za tu dobu jich vyrobila více než 30 tisíc, hlavně pro německý trh. Tržby dosáhly částky jedné miliardy korun, přesto to nestačilo. Nová Karna se stala obětí současné ekonomické situace.

Dřevojas: Nábytek expres? Ale prosím!

Bono_dekor_Nebraska_cerna_zafrezovana_uchytka_dvojumyvadlo_Harmonia_zrcadlo_Stripe_foto_zdroj_Drevojas.jpg

Letní měsíce mnozí z nás vyplňují rekonstrukcemi našich obydlí… jak mít nábytek do koupelny do 5 dnů a v řádné kvalitě, bez tzv. DD = dodělej doma! Řešení má český Dřevojas.

Nábytek Jindřicha Halabaly vznikl v minulém století, jeho obliba ale trvá dodnes

Ivan_Halabala.jpg

Jindřich Halabala byl a stále je legendou českého nábytkářství. Tento návrhář, publicista a pedagog prochází z Koryčan na Kroměřížsku.

Podnikání: Nábytkáři z Devoto získali finanční injekci od investičního fondu SPM

Devoto_image.jpg

Česká nábytkářská firma Devoto, která na trhu působí více jak deset let, získala růstový kapitál od investiční skupiny SPM Slavomíra Pavlíčka a Marka Španěla. Rozvoj společnosti, její konkurenceschopnost a vývoj nových produktů jsou hlavním cílem finanční injekce.

Za úspěchy českých výrobců stojí lidé, ale také sázka na design

cesti-vyrobci-TON.jpg

Jaká je cesta k tomu, aby se kolo točilo, sklo krásně zářilo a česká výroba byla tam, kde je? Na to odpovídá multimediální projekt Čeští výrobci, který si vzal za cíl podpořit tuzemské firmy zaměřené na výrobu designových produktů, a to nejen v České republice, ale i v zahraničí.

Auto: Obytný vůz s vůní cedrového dřeva

00-obytne_vozy_mercedes.jpg

Už vás nudí obytňáky s plastovými interiéry na různé variance šedé a bílé? Chcete něco opravdu luxusního nebo opravdu voňavého? Určitě jste už viděli spoustu více či méně povedených přestaveb s dřevěným interiérem, ale žádná nevoněla i přes internet tak jako tahle!

Podnikání: Chorvatský cestovní ruch je příležitostí i pro český export. Třeba pro nábytkáře, dodavatele vybavení pro restaurace

hotel.jpg

Strategickým zájmem Chorvatska je zvyšovat kvalitu turistických služeb. Stavby, rekonstrukce, vybavování i samotný provoz turistických zařízení jsou tak příležitostí pro české exportéry z mnoha odvětví.

Démos: Připojte se k prvnímu živému vysílání Démosu

CZ-202110-Online-stream-DM-750x355-MS-TD.png

Už ve středu 3. 11. odvysíláme novinky ze světa nábytku na našem facebookovém profilu či webu živě, s moderátory Gabrielou Partyšovou a Honzou Stuchlíkem. Startujeme ve 14:30.

Pozvánka na speciální seminář určený pouze výrobcům nábytku - NÁBYTEK A MARKETING.

NABYTEK_MARKETING_pozv.JPG

Srdečně vás zveme na speciální seminář určený pouze výrobcům nábytku, který se uskuteční 14. září 2020 od 14 hodin v showroomu firmy Blum (ulice Drahobejlova 15, Praha). Účast je pro každého výrobce v rámci organizace Klastru českých nábytkářů bezplatná.

Dobrá práce: Jak se dělá nábytek v Japonsku? Jde to i bez hřebíků, lepidel a voní...

01_japonska_dilna.jpg

Rukodělných dovedností si v Japonsku považují, ať už se týkají keramiky, laku, bambusu, papíru, hedvábí, nebo jiných materiálů. Reportérka Marie Machytková navštívila otevřenou dílnu skupinky Japonců, kteří se věnují práci se dřevem. A každý tak trochu po svém. Ať už ale vyrábějí zdánlivě obyčejné jídelní hůlky, nebo složitý a umělecky hodnotný nábytek, všechny spojuje láska ke dřevu. A nejvíc k tomu cypřišovému.

Tiny Space: Plnohodnotné komfortní bydlení na malém prostoru (Hettich)

Interzum_Tiny_Spaces_PR_122019a_w1000.jpg

Na veletrhu Interzum 2019 zajímavé řešení malého prostoru k bydlení představila společnost Hettich, kde na pouhých 18 m2 půdorysné plochy představila inteligentní řešení variabilní konstrukce nábytku. Jak je toto téma atraktivní a aktuální? To ukázal obrovský zájem návštěvníků.

TRACHEA: Akrylát k nerozeznání od skla!

GLAXX_piskova_seda_lesk_kralovska_seda_mat_obyvaci_pokoj_foto_zdroj_Trachea.jpg

Kalené sklo na dvířka skříněk = nejde! Kalené sklo a navrtat do něj poličku = nejde! .... I přes svoji neutrální skleněnou krásu je někdy kalené sklo v interiéru pro své uživatele oříškem... jeho vtipnou alternativou, která sklo výborně imituje a přitom je i praktická pro další užívání, je novinkový materiál na nábytek a obklady stěn - GLAXX = akrylát s příměsí drceného skla.

Dobrá práce: Jak se dělá obytná dodávka? V českých vozech KRS jsou unikátní technologie

01_cruiserline-zboku-zvenku.jpg

Dnes se podíváme na výrobu nábytku z malinko jiného soudku ... lépe řečeno dodávky. Dvacet let už na okraji malé vesničky Malý Malahov na pomezí Plzeňska a Domažlicka vyrábějí obytné automobily značky KRS. Za tu dobu jich vznikla bezmála tisícovka. Jak to v podobných případech bývá docela často, velký vliv na tom měla náhoda.

Nalezeno: 44 záznamů, Zobrazeno: 1 - 15

Reklama

Partner tém. měsíce

Reklama

WOOD-TEC_logo_2019_v90.jpg logo-cesky-kutil.gif cestadreva-partner-truhlarskyportal-90.jpg SUSO-90-120.gif Hettich-120x90.jpg
Truhlářský portál.cz na: Facebook

© Copyright 1999–2015 Truhlářský Portál.cz. Všechna práva vyhrazena. ISSN 2336-6419. Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu vydavatele.

Kvalitní holandský nábytek z masivu za rozumnou cenu