Výchozí reklama
Výchozí reklama
Články » Aktuality » Podnikání

Podnikání: Nábytkáři z Devoto získali finanční injekci od investičního fondu SPM

Česká nábytkářská firma Devoto, která na trhu působí více jak deset let, získala růstový kapitál od investiční skupiny SPM Slavomíra Pavlíčka a Marka Španěla. Rozvoj společnosti, její konkurenceschopnost a vývoj nových produktů jsou hlavním cílem finanční injekce.

KITO - Tinyhouse jsou malé domky s velkým přesahem od devoto.
Zdroj: Devoto.cz

Společnost Devoto, s vlastní výrobou v Libčicích nad Vltavou, získala prostředky pro realizaci svého organického růstu od české investiční skupiny SPM. Ta se tak stala jejím majoritním vlastníkem. "Investici od SPM vnímáme jako příležitost zrealizovat některé plány, které jsme chtěli dlouho realizovat, ale nebyla pro ně potřebná kapacita, ať už finanční nebo procesní," říká zakladatel Devoto Lukáš Lédl.

Beldov
Realizace: Devoto

Devoto chystá na podzim hned několik novinek, kterými znovu nastartuje sériovou výrobu. Jednou z nich je i variabilní nábytková stěna využitelná v různých částech interiéru, která se bude vyrábět lokálně v Libčicích. Další je pak spolupráce s designovým studiem IHOR, která přinese hned několik produktů. Obojí Devoto představí na nadcházejícím Designbloku. Kromě toho chystá vlastní Devoto Tiny Loft Kito, malý dům s velkým přesahem, kde se ztrácí hranice mezi interiérem a exteriérem. Vzniká ve spolupráci s architektkou Annou Matouškovou a elegantně i chytře řeší dispozice, díky kterým nabídne novou dimenzi bydlení či rekreace.

A nakonec – a právě díky investici od SPM – se dostává i na Devoto Aquarius 470 – elegantní a zároveň inovativní dřevěné plavidlo. Nápad a projekt výroby lodí vznikl už v roce 2019, ale až nyní se dostal k životu. Pracoval na něm tým zkušených a zručných lodních řemeslníků a lodních inženýrů, které zaujala právě práce s tak ušlechtilým materiálem, jakým dřevo je. Devoto Aquarius 470 disponuje klasickými a elegantními křivkami. Svým moderně navrženým trupem nabízí nejlepší kombinaci jak tradičního vzhledu, tak nejnovějších inovací lodního inženýrství. Speciálně vyvinutý trup umožňuje lodi o délce 4,7 metru zůstat kompaktní a zároveň jednoduše ovladatelné během vyšší i nižší rychlosti plavby.

Loď- Devoto Aquarius 470
Loď- Devoto Aquarius 470

Investiční skupina SPM, která se zaměřuje na podporu českých firem a hledá zajímavé příležitosti zejména pro tvorbu dlouhodobých partnerství, se stala majoritním vlastníkem Devoto. Vstupem do firmy chce SPM podpořit kvalitní lokální výrobu spektra finálních produktů od nábytku, přes dřevostavby až po elegantní lodě a posílit její konkurenceschopnost nejen na českém trhu. "Na Devoto nás zaujal nejen zapálený management, ale i pestrá produktová vize dlouhodobého rozvoje, která nás přesvědčila o tom, že investice do společnosti dává smysl," říká Slavomír Pavlíček.

O Devoto

Devoto je česká společnost s desetiletou tradicí. Staví moderní a inteligentní dřevostavby, vyrábí nadčasové interiéry i kusový nábytek pro děti a dospělé. Jméno firmy odkazuje na oddanost a věrnost – dřevu, řemeslu, vlastním nápadům a netradičním nadčasovým řešením.

O SPM

SPM je česká investiční skupina, která hledá zajímavé příležitosti zejména pro dlouhodobé investice. Ve své institucionální podobě funguje od roku 2016 a je postavena na úspěších jejích dvou zakladatelů Slavomíra Pavlíčka a Marka Španěla. Skupina SPM aktivně vyhledává kapitálová partnerství se společnostmi, které mají silný management, nápad a zápal pro věc. Zatímco regionální preferenci úzce stanovuje cíl pomáhat primárně českým společnostem v?jejich růstu, investiční horizont skupina nemá výrazněji omezen.

Autor: Andrea Jandová
Zdroj: www.ceskenoviny.cz

Výchozí reklama
Doporučte článek:

Doporučení článku e-mailem

Ohodnoťte článek:
5.0/5 (1 hlasů)

Hodnocení článku

5.0/5 (1 hlasů)

Štítky

Nábytek Devoto


Další články z rubriky

Související články


Komentáře (1 celkem)

Komentovat článek (pro komentář k článku se musíte přihlásit nebo registrovat )

Reklama

Partner tém. měsíce

Reklama

WOOD-TEC_logo_2019_v90.jpg logo-cesky-kutil.gif cestadreva-partner-truhlarskyportal-90.jpg SUSO-90-120.gif Hettich-120x90.jpg
Truhlářský portál.cz na: Facebook

© Copyright 1999–2015 Truhlářský Portál.cz. Všechna práva vyhrazena. ISSN 2336-6419. Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu vydavatele.

Kvalitní holandský nábytek z masivu za rozumnou cenu