Výchozí reklama
Výchozí reklama
Články » Aktuality » Novinky

Miláno poprvé představilo český designový CONCEPT

Miláno 22. října 2012 – Italský veletrh MADE EXPO ve světové premiéře představil funkční celek dveřního kompletu s integrovaným designovým kováním – CONCEPT. Vše z autorské dílny českých výrobců SAPELI a M&T.

Miláno poprvé představilo český designový CONCEPT. Vše z autorské dílny českých výrobců SAPELI a M&T.
Zdroj: SAPELI a M&T

Dveře, zárubeň a dveřní kování – partneři, kteří fungují již léta ve společném souladu. Letos se ovšem představili jako jeden plně funkční celek, ve kterém se kování, co by ovládací prvek dveřního křídla, plně zaintegrovalo do designu dveří. Jednoduše řečeno, dveřní křídlo a kování vytvořily dohromady zcela originální funkční prvek s neotřelým a velice nápaditým vzhledem.

„Originální projekt CONCEPT jsme se s naším partnerem rozhodli představit v „Mecce“ interiérového designu, a to italském Milánu. Myslím, že český design si zde našel velice důstojný prostor pro svoji prezentaci a slaví úspěch,“ uvádí Ing. David Vítek, vedoucí marketingu SAPELI, českého výrobce dveří, zárubní, obkladových panelů a šatních skříní.

Výchozí reklama

Dveřní komplety, s integrovaným kováním, v rámci projektu CONCEPT využívají přímých čistých linií a vzájemných kombinací různých trendy materiálů vyúsťující v jejich ideálně naladěné souznění s celým okolním interiérem. „Úplně poprvé jsme se pustili do návrhu a výroby dveřního kování, které je navržené s konstrukčně patentovaným systémem s možností vkládání libovolných materiálů do jeho pohledové plochy. Přičemž tento materiál se v podobě nekončící linky prolíná do celého interiéru a stává se jednotícím prvkem,“ uvádí Roman Ulich, vedoucí vývoje, designu a marketingu společnosti M&T, českého výrobce designového kování.

Hlavním jednotícím designovým prvkem je subtilní proužek v šířce necelých tří centimetrů, který přechází přes plochu dveří a vrchní stranu integrovaného kování na další interiérové prvky, jakými jsou například šatní skříň, obklad stěn či obývací stěna. Tím se vše vzájemně propojuje do jednoho celku.

CONCEPT je připraven jak pro otočné, tak i posuvné dveře, v plném, proskleném i celoskleněném provedení tak, aby zákazník dostal ucelenou řadu výrobků a nebyl ničím omezován.

„Povrch dveří není nijak omezen a téměř bez omezení je i materiál vlastního proužku, který může být dýhovaný, ve vysokém lesku, laminátu, kovu nebo různě barevný. Zákazník si vybere jak povrchovou úpravu kování, tak hlavně materiál pro dekorativní vkládání do kliky, který pak tvoří hlavní spojující osu,“ doplňuje Ing. Vítek.

Spojující linka vždy navazuje na dveřní kování. U otočných dveří je na ploše dveřního křídla v horizontální rovině a u dveří posuvných, u kterých je jako kování svisle umístěná mušle, prochází designový proužek ve svislé rovině.

„Dalším prvkem, který bychom rádi zdůraznili, je velice elegantní jednoduchost celého toho řešení. V rámci CONCEPTU je totiž klika s neviditelnou rozetou, takže pohledově působí velice jednoduše a zároveň elegantně. Tímto krokem bychom chtěli upozornit na to, že není vždy nutné používat u kování spodní rozety. Jedinou výjimku samozřejmě tvoří kování u dveří do toalet či koupelen a i v těchto případech je spodní rozeta vyrobena se stejným vloženým materiálem, který je na vlastní klice a dveřích,“ doplňuje pan Roman Ulich.

Posuvné kování MINIMA

Designová čistota projektu CONCEPT v posuvném provedení zcela vyniká ve spojení s novým posuvným kováním MINIMA, které je jednou z novinek podzimní kolekce SAPELI. „Jde o vysoce komfortní systém posuvného kování po stěně, který kromě zajímavého vzhledu nabízí i velice lehké (tzv. softové) ovládání. Obsahuje integrovaný odlehčený dojezd, který zajišťuje minimální hlučnost při pojezdu dveřního křídla, včetně jeho zavírání,“ uvádí Ing. Vítek. Další praktickou výhodou posuvného systému MINIMA je jeho vysoká bezpečnost při užívání. Systém je vhodný jak pro dřevěné, tak i celoskleněné dveře v provedení se zárubní i bez. Horní lišta posuvného kování je z eloxovaného hliníku a její subtilní designové provedení zcela koresponduje se vzhledovou čistotou dveřního kompletu CONCEPT.

SAPELI, a.s.
Společnost SAPELI patří v současnosti mezi největší české výrobce interiérových dveří a zárubní, který v České republice, co se týče šíře sortimentu, nemá konkurenta. Svým zákazníkům nabízí ucelenou škálu dveří od základních foliovaných, přes klasické dýhované, až po luxusní modely či prosklené stěny na míru. Neustále si drží vysokou úroveň designu a vynikající kvalitu svých produktů. Mimo Českou republiku úspěšně působí na Slovensku, v Polsku, Maďarsku a v posledních dvou letech také Německu, Bulharsku a Rakousku.
www.sapeli.cz.

 

Material & Technology s.r.o. – M&T
První a zároveň jediný český výrobce dveřních klik využívající moderní technologie pro žádané a velmi kvalitní povrchové úpravy - matný nikl a nitrid titanu v několika barevných odstínech. U svých výrobků klade hlavní důraz na kvalitu, mnohaletou funkčnost a moderní design. Nové designy vznikají přímo pod rukama pracovníků firmy od návrhu až po realizaci ve výrobě. Pro spokojenost zákazníků je připraven kompletní výrobní program včetně okenních klik, bezpečnostních štítů a rozet, madel, dveřních zarážek, krytek pantů a dalších požadovaných doplňků - vždy ucelený sortiment ve stejném designu, povrchové úpravě a barvě.

www.kliky-mt.cz

Doporučte článek:

Doporučení článku e-mailem

Ohodnoťte článek:
5.0/5 (1 hlasů)

Další články z rubriky

Související články


Komentáře (0 celkem)

Článek zatím nemá žádné komentáře

Komentovat článek (pro komentář k článku se musíte přihlásit nebo registrovat )

Reklama

Partner tém. měsíce

Reklama

WOOD-TEC_logo_2019_v90.jpg logo-cesky-kutil.gif cestadreva-partner-truhlarskyportal-90.jpg SUSO-90-120.gif Hettich-120x90.jpg
Truhlářský portál.cz na: Facebook

© Copyright 1999–2015 Truhlářský Portál.cz. Všechna práva vyhrazena. ISSN 2336-6419. Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu vydavatele.

Kvalitní holandský nábytek z masivu za rozumnou cenu