Výchozí reklama
Výchozí reklama
Články » Aktuality

Dnes 21.11. začíná na výstavišti v Českých Budějovicích výstava Vzdělání a řemeslo

České Budějovice - Již po osmnácté se sejdou na českobudějovickém výstavišti žáci a studenti základních škol, středních škol a odborných učilišť. Letos opět v rámci projektu „Úspěšná mládež CZ-AT s Jihočeskou hospodářskou komorou", za podpory MŠMT a Jihočeského kraje a pod záštitou ministra školství a ministra průmyslu a obchodu.

Ilustrační foto

Hlavním cílem výstavy je oslovit zejména žáky posledních ročníků základních škol a jejich rodiče a nabídnout jim atraktivní formou maximální množství informací, potřebných při rozhodování o budoucí profesi nebo studiu. Na této výstavě naleznou více než sto expozic českých škol a učilišť zcelé republiky i zahraničních škol, v nichž mohou získat informace o náplni studia, zeptat se studentů na jejich osobní zkušenost, poradit se s pedagogy či zhlédnout dovednosti studentů, přihlášených do 19 celostátních soutěží workshopů.

Vedle prezentací škol naleznou návštěvníci na výstavišti i expozice významných společností a podniků jako inspirace možného budoucího zaměstnání. Mladí lidé mohou také využít poradenství úřadu práce, kde se dozvědí, k jakému povolání mají předpoklady či jakou šanci na uplatnění mají různé profese.

Výchozí reklama

Celoživotní vzdělávání zůstává i letos v nabídce řady prezentací. Expozice škol a institucí, které se vzděláváním dospělých zabývají, budou na výstavě zřetelně označeny a jejich soupis bude uveden v katalogu výstavy (na pokladnách za 20 Kč). Zde se mohou návštěvníci dozvědět například o možnostech rekvalifikací, jazykového vzdělávání či dálkového studia různých oborů, a to jak ve formě individuálního studia, tak firemního vzdělávání. Určitě zajímavý bude také seminář o možnostech financování stáží v rámci programu Leonardo da Vinci nového evropského systému ECVET na podporu odborného vzdělávání.

Výstava je současně i místem setkávání pedagogických pracovníků a odborníků z praxe. Téma letošního „kulatého stolu". Získávání kvalifikovaných pracovníků v řemeslných oborechzahrnuje možnosti a situaci u nás a v sousedním Rakousku.

Připravené jsou opět celostátní soutěže workshopy, např. Truhlář roku 2012, v kresbě a modelování podle modelu, v oboru automatizační techniky, elektrotechniky a elektroniky, v rétorice nebo v oboru informatiky. Určitě se přijďte podívat do pavilonu T1 na soutěžní svatební tabule v oboru gastronomie. V pavilonu Z proběhne mistrovství republiky AR JUNIOR v aranžování a mistrovství republiky mladých kadeřníků a kosmetiček HARMONIE 2012. Novinkou letošního roku je 1. ročník celorepublikové zemědělské soutěže v jízdě zručnosti s traktorem s vlekem.

Po celou dobu výstavy bude probíhat hodnocení tří velmi zajímavých soutěží. První je soutěž „O nejlepší prezentaci zahraniční spolupráce", v níž školy prezentují v rámci své expozice partnerskou školu ze zahraničí a dokumentují vzájemnou spolupráci. V soutěži „O nejlepší propojení školské a podnikatelské sféry" najdeme společné expozice firem a škol, jejichž partnerství přináší prospěch oběma stranám. Třetí soutěž „O nejlepší prezentaci školy" hodnotí úroveň prezentace jednotlivých škol.

Výstava je určena především mladým lidem, a proto nebude po celou dobu výstavy nouze ani o dobrou zábavu. V pavilonu T1 doplní taneční a hudební vystoupení módní přehlídky a ukázky sebeobrany.

Připraven je také program na téma „Problematika lesa, lesního hospodářství a ochrany přírody".

Novinkou je emotivní multimediální show The Action, určená především budoucím a „čerstvým" řidičům, která třikrát denně v pavilonu B1 seznamuje diváky s reálnými dopady dopravní nehody.

Do pavilonu T2 se přijďte podívat na Festival dětských knih, časopisů a her. Nebudou chybět výrobci a prodejci školních a kancelářských potřeb a pomůcek, nakladatelství a vydavatelství, nadace a prezentace řady vzdělávacích projektů.

Výstava Vzdělání a řemeslo začíná ve středu 21. listopadu a potrvá do pátku 23. listopadu. Otevřeno je ve středu a ve čtvrtek od 9 do 17 hodin a v pátek od 9 do 16 hodin.

Vstup ZDARMA.

Více informací naleznete na www.vcb.cz.

Zdroj: ceskobudejovicky.denik.cz

Doporučte článek:

Doporučení článku e-mailem

Ohodnoťte článek:
0.0/5 (0 hlasů)

Hodnocení článku

0.0/5 (0 hlasů)

Další články z rubriky

Související články


Komentáře (0 celkem)

Článek zatím nemá žádné komentáře

Komentovat článek (pro komentář k článku se musíte přihlásit nebo registrovat )

Reklama

Partner tém. měsíce

Reklama

WOOD-TEC_logo_2019_v90.jpg logo-cesky-kutil.gif cestadreva-partner-truhlarskyportal-90.jpg SUSO-90-120.gif Hettich-120x90.jpg
Truhlářský portál.cz na: Facebook

© Copyright 1999–2015 Truhlářský Portál.cz. Všechna práva vyhrazena. ISSN 2336-6419. Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu vydavatele.

Kvalitní holandský nábytek z masivu za rozumnou cenu