Výchozí reklama
Výchozí reklama
Nalezeno: 5 záznamů, Zobrazeno: 1 - 5

Nebolí tě ruka? Tak nebrousíš pořádně. O práci se dřevem, vůlí i vlastními limity s vedoucím řezbářské dílny na Hané

rezbarske_kurzy_pro_zacatecniky.jpg

Parkur, angličtina, hudebka nebo skaut – to jsou aktivity, kterým se věnuje spousta dětí. Ale co takhle řezbářství pro začátečníky? Neobvyklý kurz se nabízí v Náměšti na Hané. Děti se na něm učí mnohem víc než „jenom” vyřezat třeba kočičku. Vytrvat, překonávat bolest, ale třeba taky přiložit do kamen.

Pozvánka: Den řemesel 2023

den_remesel_2023_plakat_3_rocnik.jpg

Přijďte načerpat nové informace a ušpinit se! Národní památkový ústav a Katedra architektury FSv ČVUT v Praze vás zve na Den řemesel 2023. Kdy: 2.11. (10.00-16.00) ... Kde: Atrium Fakulty stavební ČVUT v Praze ... Za kolik: Zdarma s nutnou registrací předem (viz popis události)

Dobrá práce: Jiří Rücker dělá kouzla se dřevem i dláty. Jako jeden z mála vyrobí i formu na perník.

Jiri_Rueckel_formy_na_pernik.jpg

Řezbář a rytec Jiří Rücker umí vyrobit loutku, betlém i fajfku. Jeho velkou láskou jsou ale formy na perník, které vyrábí už 30 let. Dnes jen málokdo tuší, k čemu dřevěné formy původně sloužily. Za udržování této tradice získal i ocenění Mistr tradiční rukodělné výroby a Nositel tradice lidových řemesel.

Řemesla jsou perspektivní, jde o nedoceněný obor, popisuje Knapil ze střední školy stavebních řemesel

remeslnne-skoly.jpeg

Jak to udělat, aby si řemeslná práce získala respekt rodičů, kteří rozhodují o tom, kam půjde jejich dítě po dokončení základní školy? A jak je možné, že zedníka nebo klempíře ze dne na den neseženete? Miloslav Knapil je zástupce ředitele na Střední škole stavebních řemesel v Brně. Na to, proč nejsou řemeslné obory u nás oblíbené, se ho ptala Lucie Výborná. (audio)

Dobrá práce: Tesař ze Ždáru převzal titul mistra tradiční rukodělné výroby

josef-brecka.jpg

Liberecký kraj letos opět udělil titul mistra tradiční rukodělné výroby. Dekret obdrželi dva pečlivě vybraní zástupci ovládající stará řemesla, která jsou v současnosti na ústupu nebo hrozí jejich zánik.

Nalezeno: 5 záznamů, Zobrazeno: 1 - 5

Reklama

Partner tém. měsíce

Reklama

WOOD-TEC_logo_2019_v90.jpg logo-cesky-kutil.gif cestadreva-partner-truhlarskyportal-90.jpg SUSO-90-120.gif Hettich-120x90.jpg
Truhlářský portál.cz na: Facebook

© Copyright 1999–2015 Truhlářský Portál.cz. Všechna práva vyhrazena. ISSN 2336-6419. Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu vydavatele.

Kvalitní holandský nábytek z masivu za rozumnou cenu