Výchozí reklama
Výchozí reklama
Nalezeno: 7 záznamů, Zobrazeno: 1 - 7

Znáte ohýbaný nábytek z Mimoně?

FISCHEL_lesk_a_bida.jpg

Výstava Fischel – lesk a bída je první výstavní akcí Vlastivědného muzea a galerie v sezóně 2024. Jejím tématem je existence mimoňské továrny na ohýbaný nábytek, která byla založena pod jménem Fischel, po válce byla začleněna do národního podniku Ton a v posledních letech existovala pod obchodní značkou Falcon.

V Bystřici otevřou expozici historického ohýbaného nábytku

ton-ohybany-nabytek.jpg

Bystřice pod Hostýnem – Expozici historického ohýbaného nábytku má v plánu otevřít na tamním zámku vedení radnice v Bystřici pod Hostýnem. „Místo najde v dosud nevyužívaných a opravených prostorách v prvním patře východního křídla památky. Vernisáž se uskuteční v sobotu 19. září v 17 hodin," informovala Vendula Perůtková z bystřické radnice.

Zlaté české ručičky mají světovou úroveň. Nábytek, na který jsme pyšní

Title_Modelova_rada_Retro_Drevojas.jpg

Dvanáct úspěšných českých firem vyrábí dokonalý nábytek. Jedna z nich pěstuje svou nábytkářskou tradici již 150 let. Jiné zatím jen desítky a některé začaly teprve nedávno. Všechny jejich produkty vznikly doma, ale mají světovou úroveň.

Historie: Michael Thonet zajistil Koryčanům již v 19. století evropský význam

thonet-tovarna.jpg

Michael Thonet (1796 – 1871) byl německý podnikatel, truhlář, vynálezce a návrhář nábytku, zakladatel továrny na nábytek z ohýbaného dřeva v Koryčanech (1856) a v Bystřici pod Hostýnem (1861). Továrna v Bystřici pod Hostýnem byla ve své době největší svého druhu, stala se vývojovým centrem celé firmy Gebrüder Thonet a exportovala své výrobky do celého světa.

Vyšlo další číslo zpravodaje pro milovníky historického nábytku

svet-historickeho-nabytku-2-2012.jpg

MILOTICE NAD OPAVOU: Vydavatelem čtvrtletníku Svět historického nábytku, který informuje o aktivitách nově vznikajícího Muzea nábytku, o novinkách v jeho sbírkách a přináší zajímavé články tematicky zaměřené na historický a ohýbaný nábytek, je František Tomčala ml.

Zpravodaj pro milovníky historického nábytku

zpravodaj-muzeum-nabytku.jpg

MILOTICE NAD OPAVOU: V polovině září vyšel ZPRAVODAJ, určený milovníkům historického – ohýbaného nábytku, který popisuje dění okolo vznikajícího Muzea nábytku.

Hradec nad Moravicí: Na hradeckém zámku jsou nové exponáty z ohýbaného historického nábytku

ohybany-historicky-nabytek-sspv-renova-ops-cz.jpg

Od 9.6. 2012 si mohou lidé prohlédnout expozici ohýbaného historického nábytku. Uvidí ji v rámci prohlídky Bílého zámku v Hradci nad Moravicí.

Nalezeno: 7 záznamů, Zobrazeno: 1 - 7

Reklama

Partner tém. měsíce

Reklama

WOOD-TEC_logo_2019_v90.jpg logo-cesky-kutil.gif cestadreva-partner-truhlarskyportal-90.jpg SUSO-90-120.gif Hettich-120x90.jpg
Truhlářský portál.cz na: Facebook

© Copyright 1999–2015 Truhlářský Portál.cz. Všechna práva vyhrazena. ISSN 2336-6419. Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu vydavatele.

Kvalitní holandský nábytek z masivu za rozumnou cenu