Výchozí reklama
Výchozí reklama
Nalezeno: 9 záznamů, Zobrazeno: 1 - 9

Nadace Dřevo pro život vyhlásila soutěž pro studenty

Vítězné-práce-soutěže-Dřevěná-stavba-roku-2017.jpg

Soutěž, jejímž cílem je podpořit využití dřeva ve stavebnictví, pořádá Nadace dřevo pro život. Informuje o tom portál konstrukce.cz., s tím, že studenti mohou přihlásit svůj návrh do největší české studentské soutěže zaměřené na dřevěné stavění „Stavby s vůní dřeva“.

Které jsou ty nejlepší studentské dřevěné stavby?

00_Koláž_Vítězové_SsVD_2018.jpg

Do 6. ročníku této největší studentské soutěže zaměřené na dřevěné stavění v ČR se přihlásilo 63 studentů z 10 českých a slovenských fakult, kteří zpracovali 51 soutěžních děl. Z nich bylo odbornou porotou, veřejností a partnery soutěže vybráno 6 vítězů. Soutěžilo se ve dvou kategoriích: Dřevěné stavby – malé a Dřevěné stavby – velké. A kdo zvítězil? Dozvíte se v našem článku ...

Konec nábytkářů v Česku? Asociace žádají podporu odborného školství

calounik-truhlar.jpg

Za dvanáct let ubylo 69 % absolventů truhlářských oborů, čalouníků je méně dokonce o 80 %. To vše v době, kdy nábytkářský průmysl posiluje sedmým rokem za sebou, export vzrostl za poslední pětiletku téměř na dvojnásobek a mzdy rostou v oboru osmiprocentním tempem. Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR (AMSP ČR), Klastr českých nábytkářů (KČN) a Cech čalouníků a dekoratérů (CČD) proto učinili další kroky pro podporu odborného školství a u příležitosti MOBITEX 2018 předkládají aktuální analýzu tradičního oboru.

Dobrá práce: Splněný sen. Studentka se prošla veletržním stánkem FLD ČZU, který sama navrhla!

nový_stánek_1.JPG

V neděli 8. 4. 2018 se pro návštěvníky mezinárodního lesnického a mysliveckého veletrhu Silva Regina otevřel nový veletržní stánek Fakulty lesnické a dřevařské ČZU v Praze. Minulý rok jej navrhla studentka Fakulty architektury VUT v Brně Bc. Helena Vostalová v rámci studentské soutěže, kterou organizovala Nadace dřevo pro život. Autorka vítězného návrhu obdržela odměnu 35 000 Kč a také možnost vidět realizaci svého návrhu v praxi.

Dobrá práce: Po zručných absolventech je velká poptávka. Budoucí truhláři ze Vsetína vyrábějí tatrovky.

01-tatra-studenti.JPG

Budoucí truhláři ze vsetínské Střední odborné školy Josefa Sousedíka tvoří ze dřeva modely legendární automobilky Tatra, které si objednalo kopřivnické Technické muzeum. To jim vždy jako vzor zapůjčí některý z cenných modelů ze své sbírky. Po zručných absolventech je mezi firmami velká poptávka.

Prohlédněte si nejlepší studentské Stavby s vůní dřeva 2017

Obr._0_SsVD_2017_koláž_vítězů_1.jpg

Známe vítěze studentské soutěže Stavby s vůní dřeva 2017! Do 5. ročníku soutěže se přihlásilo 66 studentů z 9 českých a slovenských univerzit, kteří zpracovali 50 soutěžních děl, z nichž vzešlo po hlasování odborné poroty i široké veřejnosti 7 vítězů. Soutěžilo se ve dvou kategoriích: Návrhy dřevěných staveb a Návrhy dřevěných konstrukcí. Odměněn byl také jeden hlasující, který hlasoval v obou kategoriích a zodpověděl správně soutěžní otázku. Soutěž vyhlásila Nadace dřevo pro život.

Hlasujte pro nejlepší studentské návrhy dřevěných staveb a vyhrajte!

drevo.jpg

Soutěž Stavby s vůní dřeva podporuje zájem studentů o dřevo jako o obnovitelný stavební materiál. Do 5. ročníku se přihlásilo 66 studentů s 50 soutěžními díly.

Liberečtí nábytkáři jsou nejlepší v republice, bodovali i s Chaosem

Truhlar-roku-2015.jpg

Studenti středního odborného učiliště nábytkářského v libereckých Kateřinkách jsou nejlepší v republice. Na největší přehlídce středního odborného a učňovského školství v České republice, nazvané Vzdělání a řemeslo, která se konala na výstavišti v Českých Budějovicích, získali titul Truhlář roku.

Škola / Vzdělávání - Žákům při práci pomohou stroje. Housle ale vyrábí ručně

Žákům_při_práci_pomohou_stroje._Housle_ale_vyrábí_ručně.jpg

Hradec Králové – Moderní přístroje a kvalitnější prostředí budou mít studenti Střední uměleckoprůmyslové školy hudebních nástrojů a nábytku v Hradci Králové.

Nalezeno: 9 záznamů, Zobrazeno: 1 - 9

Reklama

Partner tém. měsíce

Reklama

WOOD-TEC_logo_2019_v90.jpg logo-cesky-kutil.gif cestadreva-partner-truhlarskyportal-90.jpg SUSO-90-120.gif Hettich-120x90.jpg
Truhlářský portál.cz na: Facebook

© Copyright 1999–2015 Truhlářský Portál.cz. Všechna práva vyhrazena. ISSN 2336-6419. Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu vydavatele.

Kvalitní holandský nábytek z masivu za rozumnou cenu