Výchozí reklama
Výchozí reklama
Články » Odborná témata

Cedrové palubky s léčivými účinky

Máte již téměř hotovou hrubou stavbu svého domu a je nejvyšší čas se rozhodnout jakým způsobem bude vyřešen interiér a jeho obložení. Jaké palubky si ale vybrat, když je na trhu tak široká nabídka?

Obklad z cedru
Zdroj: Sibirske drevo s.r.o.

Naše společnost se již dlouhou dobu zabývá prodejem cedrových palubek a všem našim zákazníkům vždy před jejich nákupem doporučujeme, aby pobyli alespoň chvíli v místnosti, která je postavená z cedrového řeziva nebo obložená palubkami z tohoto královského stromu. Jakmile otevřete dveře a vkročíte do takové místnosti, obklopí vás vůně cedru. Vůně cedrového lesa je tam vždy přítomná a velmi osobitá. Světle růžové odstíny palubek z cedru svědčí o vytříbeném vkusu pána domu, vytváří útulné prostředí a působí pohostinně. Cedrové palubky mají neopakovatelnou kresbu dřeva, která je společně s jejich barevnými odstíny velmi příjemná pro naše oči, člověk se uvolňuje a uklidňuje.

Cedrové palubky
Cedrové palubky

Místnosti, obložené cedrovými palubkami jsou vždy prosvětlené a útulné. Pro vaše rozhodnutí mohou být důležité informace o blahodárnosti cedrového dřeva. Až divotvorná moc cedru pomáhá člověku načerpat nové síly a odstraňuje choroboplodné zárodky z ovzduší místností, kde se nachází. Cedrovému dřevu jsou přisuzovány téměř zázračné schopnosti; nejenomže vyhání hmyz a zhoubné mikroorganizmy ze svého okolí, ale podle legend čistí daný prostor i od negativní energie.

Výchozí reklama

Pokud budeme k vybudování svého obydlí přistupovat rozumně a myslet na své děti a celou rodinu, pak bude pro nás na prvním místě jejich zdraví. Cedrové trámy mají široké, univerzální uplatnění a jsou velmi kvalitním materiálem. Cedrové palubky jsou používány jak na obložení interiéru, tak i saun a parních lázní. Ve všech těchto případech jsou vysoce ceněny kvůli svým vlastnostem, díky kterým dokáží cedrové palubky odolávat vlhkosti a vyšším teplotám.  

Cedrem se obkládají i koupelny, jejichž majitelé si pak nemusí dělat starosti s poškozením palubek různými parazity a ani s jejich vzhledem a tvarem – zůstávají prakticky stejné po velmi dlouhou dobu.

Cedrové dřevo
Cedrové dřevo

Cedr sice roste pouze v určitých klimatických podmínkách, ale jeho dřevo a následně i cedrové palubky se mohou lišit barvou a hustotou dřeva, v závislosti na oblasti a konkrétních podmínkách, kde stromy vyrůstají. 

S touto surovinou je potřeba pracovat opravdu svědomitě, protože patří k vzácným dřevinám. Cedr je velmi poddajný a jakmile prkna ze sibiřského cedru vybalíte ucítíte jeho charakteristickou vůni, kterou se liší od všech ostatních dřevin.

Kresba cedrového dřeva vypadá nádherně a větší počet suků kvalitu samotných palubek neovlivňuje, pokud byla vybrána správná surovina a ta pak náležitě vysušena, žádné problémy nevzniknou. Ve skutečnosti čím více suků cedrová palubka má, tím silnější je její léčivé působení, protože nejvíce pryskyřice je nashromážděno právě kolem suků. Toto „tajemství“ již dávno odhalili Japonci, a proto se snaží, aby byly v jejich koupelnách a lázních použity palubky s co největším počtem suků.   

Více informací naleznete na:  sibirskycedr.cz

sibirske-drevo.JPG

Sibirske drevo s.r.o.
Ul. Poděbradská 195/7,
Praha 9, Vysočany, 190 00
Tel.: +420 274 778 778
Mail: sibdrevo@seznam.cz
www.sibmodrin.cz

 

Doporučte článek:

Doporučení článku e-mailem

Ohodnoťte článek:
5.0/5 (1 hlasů)

Další články z rubriky

Související články


Komentáře (0 celkem)

Článek zatím nemá žádné komentáře

Komentovat článek (pro komentář k článku se musíte přihlásit nebo registrovat )

Reklama

Partner tém. měsíce

Reklama

WOOD-TEC_logo_2019_v90.jpg logo-cesky-kutil.gif cestadreva-partner-truhlarskyportal-90.jpg SUSO-90-120.gif Hettich-120x90.jpg
Truhlářský portál.cz na: Facebook

© Copyright 1999–2015 Truhlářský Portál.cz. Všechna práva vyhrazena. ISSN 2336-6419. Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu vydavatele.

Kvalitní holandský nábytek z masivu za rozumnou cenu