Výchozí reklama
Výchozí reklama
Články » Aktuality

Bezpečný domov pro vaše ratolesti

Máte malé děti a marně přemýšlíte, jak je při každodenních hrátkách ochránit a ještě předejít škodám v interiéru? Pokud chcete svou domácnost zařídit bezpečně, prakticky i esteticky, přinášíme vám pár tipů!

Vekra: Okno Futura Standard
Zdroj: VEKRA

Bezpečné kličky pro dětské ručky

Na bezpečnost malých nezbedů je třeba dbát hlavně v případě oken. S tím vám může pomoci instalace speciálních klik. „Výhodou dětské kliky s pojistkou je její jednoduchá manipulace, kdy můžete s kličkou otočit po zacvaknutí tlačítka na kličce a při jejím nastavení do poloh – zavřeno, otevřeno a sklopeno – tlačítko automaticky vyskočí. Nicméně toto řešení je výhodnější spíše pro mladší sourozence rozumných školáků, protože starší děti velice brzy přijdou na to, jak pojistku zmáčknout,“ uvádí Milena Tomčíková, ředitelka vývoje a produktů společnosti VEKRA, největšího českého výrobce oken a vchodových dveří. „Naproti tomu uzamykatelná klička má vyšší ochranu, neboť je po uzamčení zámku v okenní klice zabráněno plnému otevření okna. Odblokování zamknuté kliky se provádí otočením klíčku se samovolným povyjetím zámku.“ Snadno přístupná okna lze navíc opatřit i speciální dětskou pojistkou, což je samostatný díl umístěný dole na okenním rámu. Ten bez odemčení okna umožní jen jeho sklopení, ale nikoliv celé otevření.

Rada odborníka: Zásuvky volte s clonkami

Martina Obadalová vedoucí marketingu ve společnosti OBZOR „V prostorech obývaných malými dětmi byste určitě měli věnovat zvýšenou pozornost elektrickým zásuvkám. Zvědavost dětí totiž může mnohdy vést k riskantním pokusům strkat do jejich zdířek drobné předměty, jako například hrot propisky, jehlici, šroubovák, a podobně. Nešťastnému úrazu lze přitom snadno předejít – stačí pořídit zásuvky vybavené dětskou ochranou. Jedná se o takzvané clonky, umístěné ve zdířkách zásuvek. Ty se odklopí, nebo případně dle vnitřní konstrukce odsunou či pootočí, pouze v případě, je-li vyvíjen stejný tlak na obě zdířky zároveň – tedy pokud do zásuvky zapojujeme zástrčku spotřebiče. Takové clonky jsou dostupné například u naší kolekce ELEGANT, která navíc nabízí rámečky i v pestrých barevných variantách,“ říká Ing. Martina Obadalová, vedoucí marketingu OBZOR Zlín, českého výrobce domovní elektroinstalace.OBZOR: Zásuvka Elegant

Radiátor pro zdravější klima

Zehnder: Designový radiátor

Mezi další ryze praktické prvky, které jsou nezbytnou součástí interiéru, včetně dětského pokoje, patří radiátory. A ty současné umí přispívat zdravému vnitřnímu ovzduší! „Příkladem jsou článkové bytové radiátory Zehnder Charleston, které jsou vyrobené z ocelových trubek. Jejich hladký povrch napomáhá snadnému čistění – neusazuje se v nich prach a netvoří bakterie. Tím samozřejmě přispívají k vytvoření zdravého prostředí pro naše děti,“ popisuje Ing. Miroslav Váša, vedoucí prodeje designových radiátorů Zehnder. Radiátory Zehnder jsou navíc připravené vizuálně zapadnout do jakkoli laděného království her – jsou totiž standardně dostupné ve více než padesáti barevných variantách, celkem pak umožňují až 700 odstínů. A použité barvy jsou samozřejmě zcela bezpečné, jak dodává odborník: „Laky používané na naše radiátory neobsahují ředidla, do vzduchu tak neuvolňují žádné toxické výpary.“

Nábytek bez šrámů

Trachea: Dětský pokoj

Divoké hry nebo malířské invence mohou snadno vyústit v různé škrábance a poškození, ideálním řešením je proto pořízení interiérového vybavení z odolného materiálu. Zvolit můžete například inovativní nanolaminát FENIX, který díky speciálním nanočásticím vyniká právě svou výjimečnou odolností. „Díky mikroskopickým nanočásticím je FENIX maximálně rezistentí vůči jakýmkoliv šmouhám, oděrům i nárazům, které nábytek v domácnosti s malými dětmi často utrpí. Na praktičnosti mu dodává fakt, že se na něj dá psát či malovat. Tuha se nezanese do hloubky povrchu, a tak lze pomocí nanohoubičky stopy tužky nebo fixy snadno odstranit. Navíc je FENIX antibakteriální, což je pro zajištění vyššího hygienického standardu také výhodné,“ popisuje Martin Dusík, obchodní ředitel společnosti Trachea, největšího českého výrobce nábytkových dvířek. Plochy s materiálem FENIX lze navíc za použití tepla opravit, k odstranění důsledků dětských karambolů vám tedy bude stačit jenom chvilka času a obyčejná žehlička.

Oblými hranami proti úrazu

Dřevojas: Oblé hrany

Obáváte se často, že si vaše malé dítě neopatrným pohybem poraní hlavu o roh nábytku? V koupelně, kde mnohdy není mnoho místa, je pravděpodobnost takového úrazu poměrně vysoká. Ne ale se skříňkami se zaoblenými hranami a podobně tvarovaným umyvadlem. „Oblou hranu jsme na našem nábytku promítli například u modelové řady Door v lakovaném provedení, která je díky svým úsporným rozměrům vhodná právě do menších koupelen. Zaoblenou hranu nesou vnější strany otočných dvířek, které bývají nejčastějším zdrojem poranění u dětí, dokulata je i umyvadlo MINI, jež modelovou řadu doplňuje. Samozřejmostí je potom zaoblení hran u doplňkových skříní,“ uvádí Ing. Petr Blažek, ředitel společnosti Dřevojas, tradičního českého výrobce koupelnového nábytku.

TIP: Bezpečně i na toaletě

Dřevojas: Závěsné WC

Zdroj rizika může představovat také používání toalety. Poranění dětských ruček například při manipulaci se záchodovým prkénkem vám pomohou předcházet toalety z nabídky výrobce Dřevojas. „Z keramického sortimentu jsme do našeho portfolia zařadili bílé toalety vlastní značky Myjoys, k nimž nabízíme prkénka z hygienického duroplastu s tichým soft-close zavíráním. To zabraňuje možnému poranění dětí při neopatrné manipulaci a navíc předchází těžkopádným hlučným nárazům,“ popisuje Ing. Petr Blažek z Dřevojasu. Ladný design toalet lze navíc lehce sladit s umyvadly, nemusíte se tak obávat, že by nároky na bezpečí vašich potomků ovlivnily designovou vytříbenost koupelny.

Materiály byly připraveny ve spolupráci se společnostmi Dřevojas, www.drevojas.cz, OBZOR, www.obzor.cz, Trachea, www.trachea.cz, VEKRA, www.vekra.cz, a Zehnder, www.zehnder.cz.

Výchozí reklama
Doporučte článek:

Doporučení článku e-mailem

Ohodnoťte článek:
5.0/5 (1 hlasů)

Hodnocení článku

5.0/5 (1 hlasů)

Kategorie článku

Články » Aktuality

Další články z rubriky

Související články


Komentáře (0 celkem)

Článek zatím nemá žádné komentáře

Komentovat článek (pro komentář k článku se musíte přihlásit nebo registrovat )

Reklama

Partner tém. měsíce

Reklama

WOOD-TEC_logo_2019_v90.jpg logo-cesky-kutil.gif cestadreva-partner-truhlarskyportal-90.jpg SUSO-90-120.gif Hettich-120x90.jpg
Truhlářský portál.cz na: Facebook

© Copyright 1999–2015 Truhlářský Portál.cz. Všechna práva vyhrazena. ISSN 2336-6419. Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu vydavatele.

Kvalitní holandský nábytek z masivu za rozumnou cenu