Výchozí reklama
Výchozí reklama
Články » Aktuality

Studenti se díky vzdělávacímu centru v Hradci Králové lépe uplatní na trhu práce / Školy, vzdělávání

Střední uměleckoprůmyslová škola hudebních nástrojů a nábytku v Hradci Králové se může pochlubit novým Centrem odborného vzdělávání pro nejmodernější technologie obrábění dřeva. Centrum za zhruba 15 milionů korun vyrostlo v prostorách odloučeného pracoviště školy v Brněnské ulici na sklonku loňského roku. Většinu financí na tento projekt se podařilo Královéhradeckému kraji získat z Evropské unie.

Ilustrační foto

Studentům centrum umožní zlepšit si kvalifikaci v daném oboru. Projekt byl spolufinancován z Regionálního operačního programu regionu soudržnosti Severovýchod. Díky tomu mohlo být pracoviště vybaveno nejmodernějším strojním zařízením, jako je například pětiosé CNC frézovací centrum na dřevo, CNC soustruh a CNC laserový stroj.

„Studenti se naučí na strojích pracovat, obsluhovat je a programovat. Pracoviště bude mít také druhý, stejně důležitý efekt. Získáme místo, kde budou žáci oborů Design výrobků a Design interiérů realizovat své prototypy,“ uvedl ředitel Střední uměleckoprůmyslové školy hudebních nástrojů a nábytku Václav Kosina.

Výchozí reklama

Na škole se tak zkvalitní a rozšíří vzdělávací možnosti. Prakticky zaměřená výuka usnadnění absolventům vstup na trh práce a zvýší jejich kvalifikaci, což by mělo vést i ke snížení nezaměstnanosti v Královéhradeckém kraji. Dalším z cílů projektu je také prohloubení spolupráce s podnikateli a úřady práce. V prostorách areálu světoznámé firmy Petrof, kde Centrum ve vlastním objektu školy sídlí, vznikla zcela nová dispozice počítačové učebny vybavená třinácti výkonnými grafickými stanicemi pro výuku práce s CAD/CAM programy a nová dílna s dřevoobráběcími CNC stroji.

V rámci projektu byla zároveň zřízena technologická strojovna s osazeným filtrem pro odsávání dřevního odpadu, briketovacím lisem dřevního odpadu a kompresorem. Z místnosti skladu řeziva byla vyčleněna část prostoru, která bude plnit funkci předsíně před vstupem do učebny CNC. O výukovém centru je možné najít více informací na webových stránkách www.cnc.hnn.cz.

Vizí školy je připravovat vynikající odborníky v tradičních i v nejmodernějších technologiích zpracování dřeva. Díky Centru odborného vzdělávání se rozšířil potenciál Střední uměleckoprůmyslové školy hudebních nástrojů a nábytku. Může nyní nabízet a zaručit kvalitní počáteční i celoživotní vzdělávání se zaměřením především na uměleckoprůmyslové obory v oblasti dřevozpracujícího průmyslu.

Autor: Jiří Hošna
Zdroj: regiony24.cz

Doporučte článek:

Doporučení článku e-mailem

Ohodnoťte článek:
5.0/5 (1 hlasů)

Hodnocení článku

5.0/5 (1 hlasů)

Kategorie článku

Články » Aktuality

Další články z rubriky

Související články


Komentáře (0 celkem)

Článek zatím nemá žádné komentáře

Komentovat článek (pro komentář k článku se musíte přihlásit nebo registrovat )

Reklama

Partner tém. měsíce

Reklama

WOOD-TEC_logo_2019_v90.jpg logo-cesky-kutil.gif cestadreva-partner-truhlarskyportal-90.jpg SUSO-90-120.gif Hettich-120x90.jpg
Truhlářský portál.cz na: Facebook

© Copyright 1999–2015 Truhlářský Portál.cz. Všechna práva vyhrazena. ISSN 2336-6419. Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu vydavatele.

Kvalitní holandský nábytek z masivu za rozumnou cenu