Výchozí reklama
Výchozí reklama
Články » Odborná témata » Stroje

Wood-Tec: ROJEK nabízí řadu novinek, pomocí nových technologií snížila firma ceny finálních výrobků

Rozsáhlou expozici v pavilonu P na veletrhu WOOD-TEC má tradičně společnost ROJEK dřevoobráběcí stroje a.s. V současnosti je filosofií firmy hledat taková technologická řešení u dřevoobráběcích strojů, která požadují firmy pro své výrobky. Jde o úsporná opatření při zachování plné funkce stroje. „Na veletrhu se nám daří, od prvních hodin po otevření jsme už uzavřeli čtyři konkrétní obchody,“ uvedl výkonný ředitel a předseda představenstva společnosti Evžen Rojek.

ROJEK na veletrhu WOOD-TEC

Například novinkou v této úsporné produkci je spodní frézka FSN 550A, která rozměrově vyhoví pro výrobu eurooken a stavebních prvků. V současnosti ji firma nabízí v menším a kompaktnějším provedení, čímž se snížila cena stroje. „Prostě firma stáhla náklady a užitné vlastnosti stroje zůstaly zachovány. Tímto směrem se ubíráme,“ dodal Rojek. Společnost tak má nové technologie na tváření plechů. Jde mimo jiné o nové nůžky, laser a ohraňovací lis a s využitím nových metod a standardních technologií se podařilo zjednodušit výrobu, vznikla tak nová frézka a další obráběcí stroje. Frézka FSN 550A má výkon motoru 5,5 kW, průměr vřetena 30 mm a jeho zdvih dosahuje 142 mm. Rozměry stolu činí 1x520 mm, při jeho výšce 892 mm.

Výchozí reklama

V tomto směru pokračuje další konstruování strojů mimo jiné formátovací pily, která má rozměry posuvného stolu do metru délky a je určena do malých provozů. Jde o pilu PK 550A, která je určena pro řezání masivního dřeva. U ní byl vyměněn hliníkový posuvný stůl za posuvný stůl na tyči. Této novince byl doplněn stůl kotoučem o průměru 350 mm. Tím se docílil požadovaný prořez. Původně byl stroj určen pouze pro řezání lamina.

Firma se účastní letošního veletrhu WOOD-TEC prostřednictvím společnosti Rojek prodej s.r.o., která prodává jak na tuzemském, tak i na zahraničním trhu výrobky firmy Rojek dřevoobráběcí stroje a.s.Ta vyrábí dřevoobráběcí stroje i výrobky tepelné techniky. „Letos jsme poprvé začali prodávat také nové italské stroje, nově zastupujeme firmu Master Wood (obráběcí centra) a Putch Menicony (horizontální pily). Všechny nové výrobky jsou umístěny v expozici v pavilonu P, včetně španělské olepovačky CEHISA,“ řekl Rojek.  Například horizontální vrtací centrum TF 100 z produkce Master Wood má špičkové prvky pro obrábění materiálů. Stroj je ekonomicky dostupný pro malé i střední firmy. K výhodám patří horizontálně uložený pracovní stůl, opatřený pertinaxovým povrchem. Stroj je schopen provádět svislé vrtání a drážkování do hlavní pracovní polohy a horizontální vrtání do všech bočních ploch. Základ zařízení tvoří masivní ocelový svařenec, ze kterého je zhotovena i nosná plocha pro horizontálně uložený pracovní stůl.

Z produkce této firmy je v expozici Rojek k vidění též pětioké obráběcí centrum Project 5H. Je určené také pro menší výrobce, stroj je určen zejména pro zakázkovou výrobu se širokou využitelností právě díky pětioké obráběcí hlavě. Umožňuje univerzální použití na obrábění plošných materiálů, a to i z masivního dřeva. Konstrukce centra vychází z tradiční koncepce výložníkového ramene, které se pohybuje nad pracovním stolem. Project 5H má tři modifikace. Španělská CECHISA je zastoupena slepovacím stolem Bryko series, který má rychlost podávání 8 m/min, tloušťka dílce dosahuje 8/40 mm.

„Je vidět, že už nastalo jisté oživení trhu a dřevoobráběcí stroje se začínají prodávat ve větší míře. Majitelé firem už znovu začínají investovat do svých provozů,“ konstatoval výkonný ředitel. Společnost se také zabývá prodejem hobby strojů pod mottem „Vše, co domácí dílna, chata a chalupa potřebuje“. Jde o modelovou řadu KDR dováženou z Koreje.

Rodinná akciová společnost ROJEK dřevoobráběcí stroje má 90tiletou strojírenskou tradici. Firmu založil pan Josef Rojek v roce 1921, který s kvalitními klasickými dřevoobráběcími stroji vlastní konstrukce úspěšně prosperoval, a to i v období hospodářské krize v letech válečných. Tradici přerušil až rok 1948, lze připomenout, že mnohé stroje z té doby jsou dodnes funkční a stále se hojně používají. Rodinnou firmu obnovil jeho vnuk Mgr. Jiří Rojek v roce 1991. Nyní patří tato společnost k významným světovým výrobcům v tomto oboru a má trvalé obchodní zastoupení ve více než 65 státech světa.

Zdroj: wood-tec.cz
Truhlářský Portál je oficiálním mediálním partnerem veletrhu WOOD-TEC

Doporučte článek:

Doporučení článku e-mailem

Ohodnoťte článek:
5.0/5 (1 hlasů)

Další články z rubriky

Související články


Komentáře (0 celkem)

Článek zatím nemá žádné komentáře

Komentovat článek (pro komentář k článku se musíte přihlásit nebo registrovat )

Reklama

Partner tém. měsíce

Reklama

WOOD-TEC_logo_2019_v90.jpg logo-cesky-kutil.gif cestadreva-partner-truhlarskyportal-90.jpg SUSO-90-120.gif Hettich-120x90.jpg
Truhlářský portál.cz na: Facebook

© Copyright 1999–2015 Truhlářský Portál.cz. Všechna práva vyhrazena. ISSN 2336-6419. Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu vydavatele.

Kvalitní holandský nábytek z masivu za rozumnou cenu