Výchozí reklama
Výchozí reklama
Články » Odborná témata » Materiály

VESMÍRNÝ SVĚT LESKU aneb vše podstatné o lesklém povrchu v interiéru

Vysoký lesk v interiéru - kam se hodí i nehodí a jak se o vysoký lesk starat? Novinka v podobě dveří s krystalem a moderního dveřního kování. Právě těmto tématům se budeme důkladně věnovat v tomto článku ...

Dveře s vysokým leskem "ledovec"
Zdroj: SAPELI

Tak trochu nadpozemský interiér, kde vás obklopí bílá záře, lesk a možná i trocha hvězdného prachu…nemusí to být jen vjem z encyklopedie vesmíru. Nejnovější technologie dokážou obléci interiér do povrchů jako z jiného světa…

Lesk nemá v interiéru nikdy červenou, nevadí mu malý nebo naopak velký prostor, s přehledem zvládne obývat panelák, chalupu či vilu. Je absolutně univerzální a přitom nezapadne. Pokud ještě lesk doma nemáte, vezměte ho konečně na milost… „Vysoký lesk můžete zvolit v interiéru prakticky kamkoliv. Jde o designovou a reprezentativní úpravu, která je koncipována pro běžný pohyb a aktivní používání. Samozřejmě – použití v lesku v provozu, dílně nebo sklepě – v kombinaci s těžkou technikou a extrémními podmínkami, tady bychom lesk už z pocitového hlediska nikdy nepoužili,“ říká pan Martin Dusík, vedoucí obchodního oddělení Trachea, a.s., největšího českého výrobce nábytkových dvířek.

KAM SE HODÍ?

Lesklé povrchy jsou vhodné pro využití všude tam, kde je třeba reprezentovat. Tedy na kuchyňské linky, obývákovou sestavu, do haly, koupelny, ale i komerčních prostor např. kanceláře. Méně vhodné je využít tyto povrchy do dětského pokoje nebo herny, kdy je tento nábytek pro děti z designového i praktického hlediska nevhodný. „Vysoký lesk není pouze záležitostí nábytku. Kuchyně ve vysokém leskuVelmi oblíbený je zejména ve formě povrchové úpravy dveří. Křídlo dostává netradiční vzhled, volbou barevného odstínu lesku můžeme na dveře přivést nebo od nich naopak odpoutat pozornost – vše záleží pouze na každém z nás. Kromě klasické bílé jsou populární odstíny cappuccino, černá nebo červená. Netradiční mohou být odstíny ledovec, čokoláda či champagne,“ uvádí Ing. David Vítek, manager marketingu SAPELI, a.s., největšího českého výrobce dveří a zárubní na českém trhu.

Výchozí reklama

LESK MĚSÍC NEMYJTE!

Velmi diskutovanou otázkou lesku je údržba. Právě obava z nesnadného čistění je mnohdy důvodem, proč mnoho z nás od jeho využití upouští. „Strašákem mnoha hospodyněk jsou otisky prstů, které jsou pod určitým úhlem pohledu vidět. Dnešní lesklé materiály ale díky moderním výrobním technologiím mají lepší vlastnosti – minimalizují vznik právě otisků prstů, dlaní… Vhodné je také použít spíše světlé barvy lesku, na kterých není vidět opravdu takřka nic,“ vysvětluje Ing. David Vítek.

Ukázka kuchyně ve vysokém lesku „Měsíc nečistit svou skříňku v povrchu folie vysoký lesk… proč? Kvalitní dvířka v lesku se poznají mimo jiné také tím, že jsou opatřena speciální průhlednou nebo modrou folií, která je chrání před poškozením během opravy, montáže. Po jejím stržení se plochy v lesku nesmí měsíc čistit, aby povrch dostál stupně vysoké odolnosti,“ říká dále pan Martin Dusík.

  • Lesk na nejvyšší stupeň

Lesklé plochy dávají interiérovým prvků nádech jemnosti, čistoty a lehkosti – snad až stav beztíže! Popularita lesklých povrchů je zcela evidentní. Novinkou v sekci lesklých povrchů je akrylátový materiál T.acrylic, který má oproti ostatním materiálům daleko vyšší stupeň lesku. Ukázka povrchů ve vysokém leskuV modelové řadě povrchu T.acrylic ale nenajdete pouze klasické lesklé odstíny barev. Zaměřili jsme se také na dekory dřeva nebo tkaniny, které v lesklém provedení vypadají velmi atraktivně… Zkuste si pořídit třeba lesk T.acrylic eben a sami uvidíte,“ vysvětluje pan Martin Dusík.

  • Dveře budoucnosti – dveře s krystalem

Vyberte si krystal červený, bílý, zelený nebo modrý a nechte si ho zasadit do dveřního křídla. Model dveří LOTOS od SAPELI tuto možnost nabízí! Dveře LOTOS jsou vybaveny speciálními hliníkovými proužky pro zasazení krystalů SWAROVSKI. Počet krystalů a tím i intenzitu třpytu dveřního křídla si může každý navolit sám,“ říká Ing. David Vítek.

Sladěný vysoký lesk na dveřích a dalších plocháchPokud si budeme chtít sladit do lesku nejen nábytkové plochy, ale také interiérové dveře, není to problém. „Ať už máte dveře otočné či posuvné, lze volit ze zajímavých barevných variant. Nejoblíbenější je zcela jistě bílý lesk, popřípadě černá či champagne, atraktivní a méně známé jsou pak ledovec nebo metal. Hřejivě působí vanilka, červená nebo čokoláda,“ dodává Ing. David Vítek ze SAPELI, a pokračuje: “Lesk však nemusí být záležitostí pouze dveří. Zvolit jej můžete také jako povrchovou úpravu na obkladovém panelu HANUM, který díky integrovaným háčkům vytvoří originální věšákovou stěnu. Háčky v uzavřeném – zaklopeném stavu, tvoří s věšákovým panelem jednu plochu, po vyklopení slouží pro zavěšení oblečení, tašky, kabelky… Vaše hala či chodba se tak můž stát designovým i funkčním prostorem.“

  • Otvírání dveří bude pocta

Moderní úchytka MINIMAL oceněná designérským "oscarem"Méně je někdy více… to platí o kování MINIMAL od M&T dvojnásobně. „Klika pro dveřní křídlo není jen funkční záležitostí. Je nositelem designu a stylu a napovídá, jaký interiér můžeme za dveřmi očekávat. Model MINIMAL je navržen v povrchové úpravě lesklý chrom, která zvlášť vynikne na celoskleněných dveřích. Elegantnímu materiálu odpovídají i jednoduché linie kování v hranatém provedení s jemným zaoblením v hranách,“ informuje pan Roman Ulich, designér společnosti M&T, jediného českého výrobce designového kování.

  • FERRARI mezi lesky

 Vysoký lesk v barvě FERRARI„Pokud chcete doslova a do písmene ferrari mezi červenými barvami, známe řešení. Pořiďte si stejný barevný odstín, do kterého je oděn automobil světové třídy. Společnost Trachea nabízí foliovaná nábytková dvířka v dekoru červená maranello lesk, která tímto odstínem disponují,“ informuje pan Martin Dusík.

  • Lesk do koupelny ANO

Koupelna ve vysokém leskuNejen v okolním interiéru, ale i v koupelně může zavládnout lesklé nadšení! Zkuste si pořídit SENOSAN – jde o speciální folie s nejvyšším stupněm vysokého lesku, který je srovnatelný s lakem a dokonce i se sklem,“ uvádí Ing. Zdeněk Blažek, marketing manager společnosti Dřevojas, tradičního českého výrobce koupelnového nábytku. Kromě dokonalého designu pro váš interiér získáte i kvalitního přítele, který drží i pohyb velké rodiny. A odolá dokonce i otiskům prstů! Senosan navíc podporuje stupeň barevnosti jednotlivých vysokých lesků. V lesku lze navíc pořídit nejen čelní, ale nově také boční plochy koupelnových skříněk.

Materiály vznikly ve spolupráci se společností SAPELI www.sapeli.cz, Trachea www.trachea.cz , Dřevojas www.drevojas.cz , M&T www.kliky-mt.cz .

Doporučte článek:

Doporučení článku e-mailem

Ohodnoťte článek:
5.0/5 (1 hlasů)

Hodnocení článku

5.0/5 (1 hlasů)

Další články z rubriky

Související články


Komentáře (0 celkem)

Článek zatím nemá žádné komentáře

Komentovat článek (pro komentář k článku se musíte přihlásit nebo registrovat )

Reklama

Partner tém. měsíce

Reklama

WOOD-TEC_logo_2019_v90.jpg logo-cesky-kutil.gif cestadreva-partner-truhlarskyportal-90.jpg SUSO-90-120.gif Hettich-120x90.jpg
Truhlářský portál.cz na: Facebook

© Copyright 1999–2015 Truhlářský Portál.cz. Všechna práva vyhrazena. ISSN 2336-6419. Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu vydavatele.

Kvalitní holandský nábytek z masivu za rozumnou cenu