Výchozí reklama
Výchozí reklama
Články » Design/Trendy » Stoly, židle

Design: NÁBYTEK MUSÍ MÍT… NÁPAD!

Ať to není barva, tvar nebo materiál… ale právě nápad, který udělá z běžného, užitkového nábytku kousek překvapivý, ale i praktický. I takové skvosty lze na trhu najít. My vám je pomůžeme odhalit!

Konferenční stolek z Grafoskla od J.A.P.
Zdroj: J.A.P.

STŮL & SVĚTLO

…klidně vyhoďte svůj starý konferenční stolek z obýváku. Za tenhle kousek, který nabízí zajímavou hru světel a stínů, to stojí! „Jednoduchá a ladná nerezová konstrukce zajišťuje stolku dobrou stabilitu a pevnost. Svrchní skleněná deska z kaleného, bezpečnostního skla, nese zatavený motiv – abstraktní průhlednou vlnovku na bílém pozadí. Právě ta umožňuje propustnost paprsků denního nebo umělého světla skrz stolek. Zajímavý odraz motivu pak může oživit jakýkoliv prostor,“ vysvětluje pan Petr Paksi, výkonný ředitel J.A.P., společnosti produkující skleněné interiérové prvky.

Výchozí reklama

STŮL & PROUŽEK

 Stolek od SAPELI – model LINUM
Stolek od SAPELI – model LINUM

Pokud máte rádi vše perfektně sladěné, pořiďte si konferenční stolek ve stejném designu, jako své interiérové dveře… SAPELI totiž nabízí tzv. systém LINUM. „Hlavním jednotícím prvkem je subtilní proužek v šířce necelých tří centimetrů, který přechází přes plochu dveří a vrchní stranu integrovaného kování na další interiérové prvky, jakými jsou šatní skříň, obklad stěny…,“ popisuje systém LINUM Ing. David Vítek, vedoucí marketingu SAPELI, a.s. z jejich dílny tato unikátní novinka pochází, a dále říká: „Designový bude určitě také konferenční stolek LINUM v bílém CPL laminátu s proužkem v ořechové dýze, popřípadě totožně řešená váza.

MÍSTO „KLIKY“ MĚJTE RADĚJI HÁČEK!

 Dveře HANUM ocení i vaše děti.
Dveře HANUM ocení i vaše děti.

Také neustále přemýšlíte, jak dětem a studentům usnadnit úklid a zároveň jejich pokojíček nenásilně zcivilizovat? Již nemusíte! Dveře a věšákové stěny HANUM, obojí s háčky, vám pomohou! Háčky jsou designově usazeny v nerezových lištách přímo na ploše dveří nebo obkladu stěny, takže v maximální možné míře šetří místem. „Háčky jsou opatřeny samouzavíracím mechanismem, a pokud na háčku není nic zavěšeného, pevně drží v zaklopeném stavu a nijak nevyčnívají z plochy dveří či šatní stěny. Počet háčků lze individuálně přizpůsobit. Omezení není ani ve výběru povrchové úpravy, kde se nabízí dýha, CPL laminát, HPL laminát i vysoký lesk, vysvětluje Ing. David Vítek ze SAPELI. Uvidíte, že si jednoduchý způsob ukládání věcí zamilují…

VYSOKÝ LESK, CO IMITUJE DŘEVO!

T.acrylic eben a šedé hedvábí od Trachey.
 T.acrylic eben a šedé hedvábí od Trachey.

Kousek tradiční krásy přírodního dřeva a moderní materiál vysoký foliovaný lesk. Výsledek? Novinkový povrch pro nábytek - T.acrylic ve vysokém lesku eben. „Protože lesklé povrchové úpravy jsou na nábytku velmi žádané, rozhodli jsme se pro představení akrylátového materiálu, který má vysoký stupeň lesku a hloubku barev, obojí výrazně vyšší než u standardně nabízených lesklých materiálů. Bonusem je potom nabídka nejen barevných odstínů, ale také nejrůznějších struktur. Kromě ebenu lze volit třeba bronzovou tkaninu nebo zlatou růži,“ říká pan Martin Dusík, vedoucí obchodního oddělení Trachea, a.s., největšího českého výrobce nábytkových dvířek.

2 V 1 NENÍ JEN KÁVA S CUKREM…

…ale také chytré zásuvky koupelnového nábytku. „V dnešní době jsou chytré zásuvky velmi žádanou záležitostí. Jde o systém, kdy zásuvka tvoří celou čelní plochu skříňky, přičemž po jejím otevření na vás čeká ještě další vnitřní skrytá zásuvka. Toto řešení je velmi praktické hned z několika důvodů. Úložný prostor dovolí díky své rozměrnosti uložení i vysokých předmětů, které by se do klasické poličky nevešly… Pokud něco hledáte nebo přemisťujete, můžete mít obě zásuvky otevřené najednou a jakákoliv manipulace s předměty je o dost snazší. Poslední výhoda se týká čistě vzhledu – pouze jedna zásuvka s úchytkou dává naplno vyniknout a nijak neruší povrchovou úpravu skříňky,“ informuje pan Ing. Zdeněk Blažek, manager marketingu Dřevojasu, v. d., tradičního českého výrobce koupelnového nábytku.

Koupelnová skříňka PRINT od Dřevojasu. Vnitřní skrytá zásuvka modelu SINGLE, Dřevojas. 
Koupelnová skříňka PRINT od Dřevojasu. Vnitřní skrytá zásuvka modelu SINGLE, Dřevojas.

 

KUCHYŇ, KTERÁ VYSTUPUJE Z OBRAZU

Horní kuchyňská skleněná dvířka z Grafoskla ve stylu jazz od J.A.P.
Horní kuchyňská skleněná dvířka z Grafoskla
ve stylu jazz od J.A.P.

…Pokud máte rádi třeba jazz, můžete si touto smyslnou hudbou protkat celou kuchyň. Ať už to budou celoskleněné dvoukřídlé dveře, obklad za linkou nebo výplň kuchyňských dvířek… veškeré tyto skleněné prvky se mohou stát nosičem typických jazzových motivů. „Obrovskou výhodou Grafoskla je fakt, že vybraný motiv může být nejen např. na obkladu za linkou, ale volně přecházet přes horní kuchyňské skříňky až na obklad stěny. Kuchyň je v podstatě malířským plátnem. Zvláště, pokud si od kuchyňské sestavy poodstoupíte, můžete dokonalost obrazu ocenit – v první chvíli možná budete vnímat pouze grafiku, skříňky linky vystoupí z obrazu až později,“ dodává pan Petr Paksi, výkonný ředitel J.A.P., která se výrobou skleněných prvků zabývá.

…doufáme, že jsme Vám obrátili na ruby váš nábytkový život…

Materiály vznikly ve spolupráci se společností J.A.P., www.japcz.cz , SAPELI, www.sapeli.cz , Trachea, www.trachea.cz a Dřevojas, www.drevojas.cz

 

Doporučte článek:

Doporučení článku e-mailem

Ohodnoťte článek:
5.0/5 (1 hlasů)

Hodnocení článku

5.0/5 (1 hlasů)

Další články z rubriky

Související články


Komentáře (0 celkem)

Článek zatím nemá žádné komentáře

Komentovat článek (pro komentář k článku se musíte přihlásit nebo registrovat )

Reklama

Partner tém. měsíce

Reklama

WOOD-TEC_logo_2019_v90.jpg logo-cesky-kutil.gif cestadreva-partner-truhlarskyportal-90.jpg SUSO-90-120.gif Hettich-120x90.jpg
Truhlářský portál.cz na: Facebook

© Copyright 1999–2015 Truhlářský Portál.cz. Všechna práva vyhrazena. ISSN 2336-6419. Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu vydavatele.

Kvalitní holandský nábytek z masivu za rozumnou cenu