Výchozí reklama
Výchozí reklama
Články » Design/Trendy

Design, trendy: NALINKUJ SI …

Mít vše nalinkované - to je známé úsloví, které vyjadřuje přesný cíl a jasný životní plán. Linkování však v žádném případě neznamená nudu a všednost, zvláště pokud ho přeneseme do našeho bydlení. Tam rozehraje dobrodružnou cestu jemných linek napříč celým zařízením interiéru.

Celoskleněné posuvné dveře ve stavebním pouzdru - motiv AKTIVE STANDA
Zdroj: J.A.P.

HRAJTE SI SE SVÝM PÍSEČKEM

…a to doslova. Ovšem nikoliv venku a s bábovkami, ale v interiéru a na svých celoskleněných dveřích. „Geometrické tvary a linky vždy navodí atmosféru moderního a vzdušného bydlení. Kromě nábytku a ostatního zařízení se dají právě vyto tvary vetknout také do skleněných ploch – třeba dveří. Právě linky, u kterých je požadavek na perfektní provedení, skvěle promítne do skla technologie pískování. Ta dokáže do skleněného materiálu vypískovat jakýkoliv motiv, a to v dokonalé kvalitě. Pískované plochy jsou nakonec opatřeny nano povrchem, který dekor ochrání před mechanickým oděrem, dokáže eliminovat otisky prstů a umožní snadnější údržbu,“ říká pan Petr Paksi, výkonný ředitel společnosti J.A.P., která je producentem pískovaného skla. Pískované dekory nemají pouze funkci estetickou - dokáží také zprostředkovat soukromí pro daný prostor. Na rozdíl od čirého skla je totiž pískované sklo neprůhledné - tedy postavy nebo objekty za ním vidíme pouze jako siluety.

Výchozí reklama

Linky či pruhy nemusí být pouze jednobarevné nebo aplikované za pomoci technologie pískování. Poutavým způsobem a v jakémkoliv odstínu můžete grafiku pruhů zalaminovat do skla – tedy přesněji mezi dvě skla (mluvíme o designovém skle Grafoskle). Velmi moderní jsou také nejrůznější designové tapety, které nepatří jen na stěnu. Lze je také přetáhnout na plochu dveří. K tomuto řešení je dobré zvolit ke dveřím skryté zárubně – třeba model EMOTIVE od J.A.P., kdy je obložka nahrazena jen tenkým hliníkovým rámečkem.

Stavební pouzdro Emotive komfort a skryté zárubně pro otočné dveře EMOTIVE Grafosklo, motiv Cross.  Pískované sklo. 
Skryté zárubně EMOTIVE. Grafosklo, motiv Cross. Pískované sklo.

 

JEMNÉ LINKY ODLIŠÍ

Frézování do povrchu T.acrylic.
Frézování do povrchu T.acrylic.

Trendy v interiérovém designu hovoří jasně: jemné neutrální barvy a originální dekorování nábytku, které odliší daný prvek od nudné konkurence. V tomto duchu se nese také nová kolekce nábytku největšího českého výrobce nábytkových dvířek, společnosti Trachea. „V letošním roce jsme představili lesklé a matné dekory speciální povrchové úpravy T.acrylic. Velké zastoupení mají v obou kategoriích bílé, vanilkové nebo odstíny hnědé, kávy či cappuccina. Kromě optických kvalit, které akryláty mají, je tu další konkurenční výhoda: značná síla materiálu dovoluje, abychom do povrchu dvířek frézovali nejrůznější tvary – od jemných linek, po složitější obrazce. A v případě nábytku do dětského pokoje dokonce i čistě dětské motivy. Právě frézování dělá z nábytku originál,“ vysvětluje pan Martin Dusík, vedoucí obchodního oddělení Trachea, a.s.

Overface zelený motiv linky.
Overface zelený motiv linky.

Milovníci barev si linky promítnou do nábytku spíše prostřednictvím grafiky Overface.„V tomto případě nejde o žádnou samolepku, ale o grafiku aplikovanou do nábytku a finálně ošetřenou vůči oděru. Trachea nabízí k výběru geometrické dekory ze své standardní nabídky, nebo si můžete volit libovolný motiv z mnohamilionové databáze na pixmac.cz,“ uzavírá pan Martin Dusík.

OKNA V GEOMETRICKÉM DESIGNU

Okna PROGRESS ALU od DAFE-PLAST.
Okna PROGRESS ALU od DAFE-PLAST.

Dovolte vašemu domu či bytu, aby vyhlížel luxusně a s nadhledem. Orámujte jeho oči šaramantní hliníkovou linkou. S oky PROGRESS ALU bude váš dům vypadat elegantně a designově a navíc bude naprosto zvukově izolační a přinese tepelné úspory.„Exkluzivní vzhled hliníkové linky totiž zajišťuje hliníková obložka, která je umístěna na plastovém profilu z vnější strany a zlepšuje nejen její vzhled, ale i mechanické vlastnosti,“ uvádí Ing. Miroslav Culka, obchodní ředitel společnosti DAFE-PLAST.

NALINKOVANÁ ÚCHYTKA

Také v koupelně se setkáváme s požadavkem na jednoduché – přísně geometrické tvary nábytku. Jejich minimalistický design zpravidla není rušen žádnou úchytkou a zásuvky koupelnové skříňky otevíráme tzv. bezdotykově. „Modelová řada nábytku do koupelny COLOR je výjimečná pro zářivé variace barev, ve kterých si ji můžete pořídit, a jasně poznávacím znamením je také způsob, jakým se zásuvky otevírají. Horní část čela zásuvky je frézovaná po celé své délce a zprostředkuje tak pohodlné uchopení na kterémkoliv místě, a tedy rychlou manipulaci s ní. V zavřeném stavu vykrývá vyfrézovanou část zásuvky korpus nábytku," říká Ing. Zdeněk Blažek, manager marketingu Dřevojasu, v. d., tradičního českého výrobce koupelnového nábytku.

Koupelnový nábytek COLOR, provedení modrá, s frézovanou úchytkou. Koupelnový nábytek COLOR, provedení modrá, s frézovanou úchytkou. 
Koupelnový nábytek COLOR, provedení modrá, s frézovanou úchytkou. 

Materiály byly připraveny ve spolupráci se společností J.A.P., www.japcz.cz , Trachea, www.trachea.cz ,  DAFE-PLAST, www.dafe.cz a Dřevojas, www.drevojas.cz.

Doporučte článek:

Doporučení článku e-mailem

Ohodnoťte článek:
5.0/5 (1 hlasů)

Hodnocení článku

5.0/5 (1 hlasů)

Další články z rubriky

Související články


Komentáře (0 celkem)

Článek zatím nemá žádné komentáře

Komentovat článek (pro komentář k článku se musíte přihlásit nebo registrovat )

Reklama

Partner tém. měsíce

Reklama

WOOD-TEC_logo_2019_v90.jpg logo-cesky-kutil.gif cestadreva-partner-truhlarskyportal-90.jpg SUSO-90-120.gif Hettich-120x90.jpg
Truhlářský portál.cz na: Facebook

© Copyright 1999–2015 Truhlářský Portál.cz. Všechna práva vyhrazena. ISSN 2336-6419. Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu vydavatele.

Kvalitní holandský nábytek z masivu za rozumnou cenu