Výchozí reklama
Výchozí reklama
Články » Design/Trendy » Stoly, židle

Design nábytku: Zamlžený nábytek

Sedací nábytek se dá odlehčit i vhodným barevným ztvárněním jak můžete vidět v tomto článku. Výborný nápad pro klasickou židli nemyslíte?

Židle Foggy

Jedno z pravidel dobrého designu praví, že navrhovaný produkt by měl být jednoduchý. A s tímto povědomím je vyroben i tento zajímavý kus nábytku.

Foggy židle působí odlehčeným dojmemNa první pohled vás zaujme unikátní barevný přechod navozující iluzi, že židle se jakoby rozpouští nebo pluje v prostoru (v závislosti na použitém pozadí). Na druhý pohled zjistíte, že se jedná o barevný přechod, který tuto vizuální odhlehčení způsobuje. Odstíny lze použít tak, aby vyhovovala jakékoliv "paletě", ale pro jemný rustikální a éterický pocit se nám zdá být nejvodnější bílá nebo šedá barva.

Výchozí reklama

Jednoduchá konstrukce židleŽidle je zajimavá také svou jednoduchou konstrukcí. Vyrobena je běžným stolařským způsobem z masivního dřeva (buk, jilm apod). "Foggy židle" je sestavena ze silného půlkruhového sedadla a dřevěného opěradla rozloženého do 10 opěrných tyčí. Opěradlo poskytuje dostatečné podepření pro bederní i horní část zad. Ze stejného materiálu jako je opěradlo jsou vyrobeny i nohy židle. Samotná židle působí velmi příjemným, stabilním a pohodlným dojmem nemyslíte?

Designér, foto: Daria Pavlova, Rusko

Doporučte článek:

Doporučení článku e-mailem

Ohodnoťte článek:
5.0/5 (1 hlasů)

Hodnocení článku

5.0/5 (1 hlasů)

Další články z rubriky

Související články


Komentáře (0 celkem)

Článek zatím nemá žádné komentáře

Komentovat článek (pro komentář k článku se musíte přihlásit nebo registrovat )

Reklama

Partner tém. měsíce

Reklama

WOOD-TEC_logo_2019_v90.jpg logo-cesky-kutil.gif cestadreva-partner-truhlarskyportal-90.jpg SUSO-90-120.gif Hettich-120x90.jpg
Truhlářský portál.cz na: Facebook

© Copyright 1999–2015 Truhlářský Portál.cz. Všechna práva vyhrazena. ISSN 2336-6419. Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu vydavatele.

Kvalitní holandský nábytek z masivu za rozumnou cenu