Výchozí reklama
Výchozí reklama
Články » Aktuality » SUSO - soutěžní přehlídka řemesel

SUSO-Truhláři soutěžili v Českých Budějovicích

Na Výstavišti České Budějovice při výstavě Hobby 2015 se konalo již páté kolo Soutěžní přehlídky stavebních řemesel SUSO. Postupové soutěžní klání proběhlo ve dnech 15. a 16. května a soutěžilo zde deset družstev truhlářů a pět zednických týmů z celkem dvanácti škol. Část výstaviště se tak proměnila v plnohodnotné řemeslné dílny.

České Budějovice - truhlář při práci

Do celorepublikového finále při veletrhu FOR ARCH 2015 postupují z celkového počtu 30 soutěžících vítězní truhláři Štěpán Šatava a Albert Filip ze SOU Hluboš a ze druhé pozice Jan Pavlíček a Pavel SzutaSOU Lišov. Ze zednických týmů do finále putují Jiří Ondřej a Jiří Novotný z SPŠ Tábor a stříbrní Marek Bučkó a Miroslav Nedoma ze SOŠ a SOU Jindřichův Hradec. „Hvězdami postupového kola se stali jako tradičně zástupci vítězných škol. Bylo znát, že školy své studenty opravdu připravovaly, jejich zástupci dokonce snad i sledovali předešlá soutěžní kola,“ s úsměvem uvádí David Surmaj ze společnosti ABF, organizátora soutěže.

Studenti bravurně ovládli nové technologie

Návštěvníci veletrhu nemohli přehlédnout, že se pavilon R3 určený pro SUSO proměnil v opravdovou dílnu. „Díky strojům Mafell a Houfek máme větší plynulost ve výrobě, technickou vyspělost a přibližujeme se skutečné truhlárně. Mladí řemeslníci se naučili ovládat širokopásovou brusku Buldog nebo dlabačku Houfek, dále ovládat stoly Ramia a také předvedli, že skvěle ovládají a využívají přímočarou a kotoučovou pilu Mafell,“ říká David Surmaj. „Poslední ročník celkově splnil naše očekávání. Všechny novinky a technologie se skvěle ujaly a všichni mladí řemeslníci kromě již zmíněných nástrojů ovládli i pracovní postupy a technologie Porotherm, YTONG, DeWalt či komínový systém Heluz,“ dodal Surmaj.

Výchozí reklama

Stolky na květiny putují do dětského domova

Dva malí žáci z Dětského domova Horní Planá si na vlastní kůži vyzkoušeli truhlářské řemeslo. „Jeden z hochů si řemeslo vyzkoušel již v loňském roce a hned se oba opět přihlásili na příští ročník. Myslím, že tady máme nadějné mladé truhláře,“ dodává Surmaj. Do Dětského domova Horní Planá putují exteriérové stolky na květiny, které soutěžící v Českých Budějovicích vyrobili.

Více informací a výsledky soutěžního kola naleznete na www.suso.cz.

České Budějovice, Výstava Hobby

Obor truhlář
1. Štěpán Šatava, Albert Filip SOU Hluboš
2. Jan Pavlíček, Pavel Szuta SOU Lišov
3. Michal Musil, Vojtěch Švec SPŠ Tábor
Obor zedník
1. Jiří Novotný, Jiří Ondřej SPŠ Tábor
2. Marek Bučkó, Miroslav Nedoma SOŠ a SOU Jindřichův Hradec
3) Milan Magurský, Lukáš Škopek SŠ a SŠ Vimperk

Soutěžní přehlídka stavebních řemesel SUSO

SUSO je nekomerční projekt, který umožňuje žákům stavebních oborů porovnat svoje schopnosti
a zkušenosti. Spolu s tím dává prostor i ostatním zájemcům prohlédnout si řemeslo „naživo“. Organizátorem akce, která již 19 let probíhá v rámci doprovodných programů stavebních výstav
a veletrhů, je společnost ABF, a.s. Finále Soutěžní přehlídky stavebních řemesel SUSO se koná vždy v Praze při mezinárodním stavebním veletrhu FOR ARCH.

Kontakt pro média: Jana Kratochvílová, Omnimedia, s.r.o.
T.: +42 221 419 220 | j.kratochvilova@omnimedia.cz

Generální partner: Wienerberger cihlářský průmysl a.s.
Hlavní partneři: Houfek, a.s., Xella CZ s.r.o., LB Cemix, s.r.o., Heluz, cihlářský průmysl
Partneři: Mafell, Ramia s.r.o., DeWalt
Hlavní mediální partner: časopis Stavebnictví
Hlavní mediální partner oboru truhlář: Dřevařský magazín

Mediální partner oboru truhlář: Truhlářský portál, Stolaři-truhláři.cz

Mediální partneři: Český rozhlas, Deník, České stavby, Učitelské noviny, Build Info, Stavitel, Konstrukce, StavebniNet.cz
Záštita: MŠMT, MPO, HK ČR, AK ČR, SPS v ČR, AČN
Odborná garance: Oblastní inspektorát práce

Doporučte článek:

Doporučení článku e-mailem

Ohodnoťte článek:
5.0/5 (1 hlasů)

Další články z rubriky

Související články


Komentáře (0 celkem)

Článek zatím nemá žádné komentáře

Komentovat článek (pro komentář k článku se musíte přihlásit nebo registrovat )

Reklama

Partner tém. měsíce

Reklama

WOOD-TEC_logo_2019_v90.jpg logo-cesky-kutil.gif cestadreva-partner-truhlarskyportal-90.jpg SUSO-90-120.gif Hettich-120x90.jpg
Truhlářský portál.cz na: Facebook

© Copyright 1999–2015 Truhlářský Portál.cz. Všechna práva vyhrazena. ISSN 2336-6419. Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu vydavatele.

Kvalitní holandský nábytek z masivu za rozumnou cenu