Výchozí reklama
Výchozí reklama
Články » Odborná témata » Truhlářské nástroje

Montážní přípravky a pomůcky HETTICH 3: Šablona Practica

Hledáte jednoduchý univerzální přípravek na předvrtávání čel zásuvek? Máme pro vás řešení v podobě dvou velmi jednoduchých přípravků od firmy Hettich - označovací šablony Practica a BlueJig FB na čela zásuvek.

Practica - šablona na čela
Zdroj: Hettich

1) Šablona Practica

Jednoduchý a velmi praktický univerzální přípravek na předvrtávání čel zásuvek představuje šablona Practica. Základem sestavy je hliníkový úhelník, do kterého se instaluje vrtací šablona pro vybraný zásuvkový program. K dispozici jsou šablony pro zásuvkové systémy programů ArciTech, InnoTech, MultiTech a Systema Top 2000 pro kancelářské kontejnery, závěsné rámy a zásuvky. K šablonám jsou opět k dispozici zapouzdřené vrtáky pro přesné předvrtávání, které jsou šetrné k šablonám. Šablona Practica zjednodušuje a urychluje montáž, čímž výrazně zvyšuje produktivitu práce.

Practica - úhelník  Practica - vrtací šablona pro zásuvky ArciTech
Practica - úhelník se kombinuje s vrtacími šablonami pro:
ArciTech, InnoTech a MultiTech
Practica - vrtací šablona pro zásuvky ArciTech

 

Videoukázka montáže čela zásuvek pomocí šablony Practica:

Výchozí reklama

2) Označovací šablony BlueJig FB na čela zásuvek

Pokud se zdá systém Practica drahý nebo složitý, existuje jednodušší verze v podobě označovací šablony na čílka. Přípravek se připevní na bočnice, na něj se přiloží čelo zásuvky a bodce po zatlačení na čelo zásuvky označí místo pro vrtání – podobný postup se používá pro označení bodů pomocí centrovacích bodců na předvrtání otvorů pro dřevěné kolíčky při kutilském sestavování nábytku. Ve srovnání s přípravkem na předvrtání čel zásuvek je však práce s označovacími šablonami přesností vrtání, cenou, komfortem a produktivitou práce úplně jinde. Svůj účel však samozřejmě splní. Nepatrné nepřesnosti lze většinou dorovnat tolerancemi seřízení jednotlivých prvků zásuvky. Označovací šablony jsou k dispozici pro čela zásuvek programů ArciTech, InnoTech a MultiTech.

BlueJig AT k označení upevňovacích otvorů pro příchytky čela ArciTech BlueJig IT k označení upevňovacích otvorů pro příchytky čela InnoTech  BlueJig MT - pro příchytky čela MultiTech 
BlueJig AT k označení upevňovacích otvorů pro příchytky čela ArciTech BlueJig IT k označení upevňovacích otvorů pro příchytky čela InnoTech BlueJig MT - pro příchytky čela MultiTech

Ve čtvrtém dílu našeho seriálu "Montážní přípravky a pomůcky HETTICH" vás seznámíme s příruční univerzální označovací šablonou MultiBlue určenou spíše začínajícím truhlářům a kutilům.

Doporučte článek:

Doporučení článku e-mailem

Ohodnoťte článek:
5.0/5 (1 hlasů)

Hodnocení článku

5.0/5 (1 hlasů)

Další články z rubriky

Související články


Komentáře (0 celkem)

Článek zatím nemá žádné komentáře

Komentovat článek (pro komentář k článku se musíte přihlásit nebo registrovat )

Reklama

Partner tém. měsíce

Reklama

WOOD-TEC_logo_2019_v90.jpg logo-cesky-kutil.gif cestadreva-partner-truhlarskyportal-90.jpg SUSO-90-120.gif Hettich-120x90.jpg
Truhlářský portál.cz na: Facebook

© Copyright 1999–2015 Truhlářský Portál.cz. Všechna práva vyhrazena. ISSN 2336-6419. Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu vydavatele.

Kvalitní holandský nábytek z masivu za rozumnou cenu