Výchozí reklama
Výchozí reklama
Články » Aktuality

Vláda.cz: Řemeslná rada cechů pod vedením AMSP ČR spouští po dohodě s premiérem historicky největší opatření pro podporu profesních oborů

Předseda vlády Andrej Babiš v úterý 20. února 2018 jednal ve Strakově akademii se zástupci profesních spolků o roli řemesel a cechů v české ekonomice. Shodli se na nutnosti zavedení praktické výuky i řady legislativních opatření.

Tisková konference po jednání se zástupci profesních spolků, 20. února 2018.
Zdroj: Vlada.cz

„Je hodně legislativních věcí, které se v minulosti sice diskutovaly, ale nedotáhly se do konce. Především mistrovská zkouška. Pokud by se zavedla, samozřejmě za přísných kritérií, tak by to bylo pozitivní pro všechny,“ řekl předseda vlády Andrej Babiš.

Dalším důležitým bodem jednání bylo duální vzdělávání, propojení teoretické výuky s praxí. Premiér Babiš se se zástupci profesních spolků shodl i na znovuzavedení pozemků a dílen do školních rozvrhů, jako tomu bylo kdysi.

Výchozí reklama

Za hlavní problém označil premiér nedostatek žáků a učňů, kteří mají o řemeslné profese zájem. Proto se se zástupci cechů domluvil na tom, že se pomocí legislativních opatření pokusí přispět k tomu, aby měla řemesla daleko větší prestiž, než je tomu teď.

Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR, která zastřešuje zhruba padesát profesních spolků, vyhlásila letošní rok Rokem rodinného podnikání. Navazuje tím na své aktivity v minulých letech, kterými byl Rok venkova 2017 a Rok řemesel 2016. Letos si klade za cíl ukotvit v české legislativě definici rodinného podniku, rodinné firmy a rodinné živnosti. Současně s tím připravuje desítky setkání rodinných podnikatelů napříč regiony a zavádí obory rodinného podnikání na vysoké školy. Roku rodinného podnikání poskytl předseda vlády Andrej Babiš svoji záštitu.

Zdroj: amsp.cz a vlada.cz

Doporučte článek:

Doporučení článku e-mailem

Ohodnoťte článek:
5.0/5 (1 hlasů)

Hodnocení článku

5.0/5 (1 hlasů)

Kategorie článku

Články » Aktuality

Další články z rubriky

Související články


Komentáře (0 celkem)

Článek zatím nemá žádné komentáře

Komentovat článek (pro komentář k článku se musíte přihlásit nebo registrovat )

Reklama

Partner tém. měsíce

Reklama

WOOD-TEC_logo_2019_v90.jpg logo-cesky-kutil.gif cestadreva-partner-truhlarskyportal-90.jpg SUSO-90-120.gif Hettich-120x90.jpg
Truhlářský portál.cz na: Facebook

© Copyright 1999–2015 Truhlářský Portál.cz. Všechna práva vyhrazena. ISSN 2336-6419. Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu vydavatele.

Kvalitní holandský nábytek z masivu za rozumnou cenu