Výchozí reklama
Výchozí reklama
Články » Design/Trendy

X odstínů kování Rocksor

Kování inspirované stavebním drátem, který se často jen tak povaluje... architekt Stanislav Fiala inspiraci přetavil do designového kování a to hned v několika materiálových a barevných provedeních.

kliky Rocksor
Zdroj: Material & Technology s.r.o. – M&T

Tajemný černý mat titanu, oslnivě zlatý odstín leštěné mosazi či temné a zemité barvy mosazi antik… to jsou jen některé z barevných odstínů, které nabízejí rozmanité povrchové úpravy mosazné kliky Rocksor, jež si vzala inspiraci pro svůj vzhled ze stavebního roxoru. Podle čeho je mezi nimi vybírat? „Pokud se budeme držet nejžhavějších designových trendů, tak by nám neměla uniknout kvalitní povrchová úprava titan černý mat známá pod označením PVD, která se na mosazný povrch kliky nanáší fyzikálním naprašováním plazmovým výbojem. Právě tmavé maty jsou totiž v současnosti na špičce mezi trendy v barevných odstínech, a to nejenom ve světě dveřních klik,“ radí Roman Ulich, hlavní designér společnosti M&T, jediného českého výrobce designového dveřního kování. 

Výchozí reklama
povrchové úpravy kliky Rocksor, zleva mosaz antik, mosaz natural, leštěná mosaz, titan chrom mat, titan černý mat
Povrchové úpravy kliky Rocksor, zleva mosaz antik, mosaz natural, leštěná mosaz, titan chrom mat, titan černý mat.

Na druhou stranu, kliky svým povrchem umí nabídnout i variantu tíhnoucí k přírodě a tradicím. V tu chvíli na řadu přichází klika Rocksor bez povrchového pokovení. „Povrch mosazných klik v tomto provedení postupem času přirozeně stárne s okolním materiálem a mění svoji barevnost podle vnějších podmínek i frekvence užívání. Každý kontakt s lidskou rukou a jejím potem tak klice dodává okouzlující patinu,“ říká Roman Ulich. Mosazný povrch bez pokovení navíc umožňuje výběr hned ze tří variant. „Kromě zlatavé leštěné mosazi nebo surové mosazi natur je možné vybrat si i unikátní mosaz antik, která se díky komplikovanému procesu povrchové úpravy vyznačuje zrychleně zestařeným povrchem, k jehož dosažení by bylo za jiných okolností třeba několik let intenzivního používání a působení vnějších vlivů,“ vysvětluje závěrem Roman Ulich. 

Díky vysoké variabilitě odstínů svého povrchu dokáže kování Rocksor udávat tón interiéru!

Material & Technology s.r.o. – M&T
První a zároveň jediný český výrobce designových dveřních klik využívající moderní technologie pro žádané a velmi kvalitní povrchové úpravy - matný nikl a nitrid titanu v několika barevných odstínech. U svých výrobků klade hlavní důraz na kvalitu, mnohaletou funkčnost a moderní design. Nové designy vznikají přímo pod rukama pracovníků firmy od návrhu až po realizaci ve výrobě. Pro spokojenost zákazníků je připraven kompletní výrobní program včetně okenních klik, bezpečnostních rozet, madel, pantů, posuvných systémů, kování na skleněné dveře a dalších požadovaných doplňků - vždy ucelený sortiment ve stejném designu, povrchové úpravě a barvě. www.kliky-mt.cz

Doporučte článek:

Doporučení článku e-mailem

Ohodnoťte článek:
5.0/5 (1 hlasů)

Hodnocení článku

5.0/5 (1 hlasů)

Další články z rubriky

Související články


Komentáře (0 celkem)

Článek zatím nemá žádné komentáře

Komentovat článek (pro komentář k článku se musíte přihlásit nebo registrovat )

Reklama

Partner tém. měsíce

Reklama

WOOD-TEC_logo_2019_v90.jpg logo-cesky-kutil.gif cestadreva-partner-truhlarskyportal-90.jpg SUSO-90-120.gif Hettich-120x90.jpg
Truhlářský portál.cz na: Facebook

© Copyright 1999–2015 Truhlářský Portál.cz. Všechna práva vyhrazena. ISSN 2336-6419. Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu vydavatele.

Kvalitní holandský nábytek z masivu za rozumnou cenu