Výchozí reklama
Výchozí reklama
Články » Aktuality » Novinky

Tiny Space: Plnohodnotné komfortní bydlení na malém prostoru (Hettich)

Na veletrhu Interzum 2019 zajímavé řešení malého prostoru k bydlení představila společnost Hettich, kde na pouhých 18 m2 půdorysné plochy představila inteligentní řešení variabilní konstrukce nábytku. Jak je toto téma atraktivní a aktuální? To ukázal obrovský zájem návštěvníků.

Má absolutně všechno: 18 m² obytného prostoru zahrnuje inteligentní řešení úložných prostor Hettich od podlahy po strop
Zdroj: Hettich

Při televizních reportážích o stísněném bydlení v přelidněných asijských metropolích z doby před několika málo lety se pro nás zdálo tehdy nemyslitelné, že by podobné žití na malém prostoru přicházelo v našich končinách vůbec kdy do úvahy. Neuplynulo mnoho času a obrovské změny životního stylu dostihly už i naši generaci z přelomu milénia.

Šokující urbanizace se stěhováním pracovní síly do velkých měst za prací a pohodlnějším rychlejším životem přináší nejen vylidňování menších sídel a malých obcí, ale také problémy s bydlením obecně. Zatímco na vesnicích a malých městech se objevují problémy se zásobováním a dopravou, zajištěním škol pro mladé a sociální péče pro přestárlé, ve velkých městech s přísunem nových obyvatel roste zájem o prostor k bydlení. To se promítá do nedostatku cenově přijatelných bytů a rodinných domů. Velký zájem a nedostatek vhodných bytů generuje extrémně vysoké nájmy a pořizovací ceny bytů prakticky všech kategorií. Změna životního stylu, modernizace, celkové stárnutí populace a pracovní příležitosti tak dnes v celé řadě evropských měst vede k přelidňování obyvatelného prostoru a ke zvyšování poptávky po malometrážním bydlení.

Výchozí reklama

Bydlení na malém prostoru je pro někoho dostačující životní styl, pro jiného z nouze ctnost, kdy ekonomická situace, pracovní podmínky či jiné důvody neumožňují lepší řešení bydlení. Tento trend je nezadržitelný a je zřetelný už i v našich větších městech. Menší obytný prostor také vyhovuje osobám, které si chtějí zachovat soukromí, naprostou svobodu a kteří svoje bydlení nesdílejí s partnerem či partnerkou. Je ideální také pro osoby, které chtějí malometrážní byt využít jen jako dočasné útočiště, místo k přespání mezi pracovními směnami anebo jako sdílené bydlení s kolegou z práce či spolustudujícím.

Menší obytný prostor však paradoxně vůbec nemusí být nouzovým řešením. I na malém půdorysu může byt nabídnout komfortní bydlení – stačí využít kvalitní architektonický návrh a realizovat promyšlené nápady pomocí vhodné konstrukce nábytku.

Na veletrhu Interzum 2019 zajímavé řešení malého prostoru k bydlení představila společnost Hettich, kde na pouhých 18 m2 půdorysné plochy představila inteligentní řešení variabilní konstrukce nábytku. Jak je toto téma atraktivní a aktuální? To ukázal obrovský zájem návštěvníků.

Recept na příjemné žití v malém prostoru je přitom velmi jednoduchý – vhodné rozmístění nábytku, dokonalé uspořádání a využití každého centimetru kubického objemu prostoru, variabilita nábytku a snadný přístup do každého využitelného místa úložného prostoru.

KOUPELNA

* Dveře do koupelny jsou posuvné, oproti dveřnímu křídlu ušetří zbytečně místo, potřebné na otevírání klasických dveří. Posuvné dveře také dobře poslouží jako základna velkoplošného zrcadla.

* Koupelnová skříňka vyjíždí podél stěny – potřebné kosmetické a hygienické potřeby jsou tak ihned po ruce.

* Další úložný prostor nabízí skříňka se zrcadlem a osvětlením.

Tiny Space: Koupelna

KUCHYŇSKÁ SEKCE

* Skříňky u stropu poslouží jako místo na uložení kbelíků, úklidových prostředků a méně často využívaných věcí

* Na jediné stlačení a pootočení krytem máte po ruce šálek na kávu, skleničku nebo cukřenku. K tomu poslouží Comfort Spin Corner – jedinečné řešení otočné poličky, která umožňuje snadný přístup do jinak těžko přístupného prostoru vzadu ve skříňce nebo chladničce

VIDEO:

* Netradičně technicky řešená myčka na nádobí je integrována do zásuvky

* Celou sekci kuchyně lze maskovat posuvnými dveřmi

* Stejně netradičně jako myčku lze řešit i chladničku. Jinak ergonomicky řešenou chladničku můžete instalovat opět v základně kuchyňské linky.

* Úložný prostor v zabudovaných skříňkách můžete zpřístupnit opět pomocí polic ComfortSpin nebo výsuvů Cargo či Cargo Carousel

VIDEO:

Tiny Space: Kuchyň

Tiny Space: Kuchyň

Tiny Space: Kuchyň

Tiny Space: Kuchyň

KUCHYŇSKÝ OSTRŮVEK

* Umožňuje rozvinutí do prostoru vysunutím pracovní plochy do strany, odkryje se varná deska

* Vysunutá opora s horní krycí deskou poslouží jako pracovní plocha pro přípravu stravy, v ideální konstelaci blízko chladničky, dřezu i odpadkového koše. Po přípravě jídla může posloužit i jako servírovací plocha.

* Pánve, hrnce a další nádoby na vaření lze uskladnit pod varnou deskou.

* Skládací barové židličky ke stolu jsou uskladněny složené ve stěnové skříňce, která se otevírá čelním výsuvem.

Tiny Space: Kuchyňský ostrůvek

Tiny Space: Kuchyňský ostrůvek

SEKCE OBÝVACÍHO POKOJE

* Těsně vedle pohovky je malý výsuvný bar. Jeho police může posloužit jako servírovací plocha.

* Úhledné skleničky mohou být vystaveny ve skleněné skříňce

Tiny Space: Obývací pokoj

SEKCE LOŽNICE

* Základem útulné ložnice je skládací pohovka s elektromotorickým mechanismem, kterou lze jediným tlačítkem ovladače rychle a snadno rozložit na postel pro spaní

* Ložní prádlo a přikrývky se ukládají do výsuvných dlouhých zásuvek těsně nad podlahou. Jejich obsah kryje piedestal postele.

Tiny Space: Ložnice

Tiny Space: Ložnice

 

A jak se v takovém prostoru dá žít? Podívejte se sami na krátké ukázkové video:

Bydlení umí fascinovat. Fascin[action] je program společnosti Hettich. A Hettich – to je tedy příležitost pro fascinující bydlení.

Doporučte článek:

Doporučení článku e-mailem

Ohodnoťte článek:
5.0/5 (1 hlasů)

Hodnocení článku

5.0/5 (1 hlasů)

Další články z rubriky

Související články


Komentáře (0 celkem)

Článek zatím nemá žádné komentáře

Komentovat článek (pro komentář k článku se musíte přihlásit nebo registrovat )

Reklama

Partner tém. měsíce

Reklama

WOOD-TEC_logo_2019_v90.jpg logo-cesky-kutil.gif cestadreva-partner-truhlarskyportal-90.jpg SUSO-90-120.gif Hettich-120x90.jpg
Truhlářský portál.cz na: Facebook

© Copyright 1999–2015 Truhlářský Portál.cz. Všechna práva vyhrazena. ISSN 2336-6419. Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu vydavatele.

Kvalitní holandský nábytek z masivu za rozumnou cenu