Výchozí reklama
Výchozí reklama
Články » Aktuality

Nejvíc hrdý jsem na své dvě poslední knihy. Je tam pohled na dřevo, jaký hned tak nikde nevidíte, říká výtvarník Patřičný

Na konci roku 2020 připravoval pro Národní zemědělské muzeum expozici s názvem Tajemství dřeva. Současná situace mu ale zkřížila plány. Nejen o zrušené výstavě, ale také o práci se dřevem, které je nejčastějším materiálem jeho uměleckých děl, mluvil výtvarník Martin Patřičný s Lenkou Vahalovou.

Martin Patřičný s Lenkou Vahalovou
Zdroj: Český rozhlas

Pokud přemýšlíte, kam vyrazíte, jakmile se uvolní protiepidemická opatření, určitě zamiřte na výstavu Tajemství dřeva do Národního zemědělského muzea na Letné. Možnost máte až do 21. února. Velkým zážitkem může být to, že si díla můžete dokonce osahat. „Dělám to vždycky. Říká se tomu haptický požitek. Když přiložíte ruce, tak je to úplně jiný,“ řekl řezbář Martin Patřičný. A proč zrovna název Tajemství dřeva? „Tajemství dřeva je krásný, je znova a znova jiný, obměňuje se, je to jako příroda, je to jako voda, je to jako kouř, který stoupá z nějakého vodáckého tábořiště, je to jako řeka, je to jako všechno, co přichází ze země,“ vysvětlil.

Dřevěný obraz - Martin Patřičný

Výchozí reklama

Martin Patřičný je také autorem řady knih o dřevě. „Já jsem nejvíc hrdý na dvě poslední knihy, protože kdybych je neudělal, tak nevím, jestli by je někdy někdo udělal. Já měl možnost se vše naučit na jiných knihách a všechno jsem do toho zapracoval. Je tam pohled na dřevo, jaký hned tak nikde nevidíte."

Dřevěný obraz - Martin Patřičný

Další informace a rozhovor s Martinem Patřičným najdete zde: Český Rozhlas

Doporučte článek:

Doporučení článku e-mailem

Ohodnoťte článek:
5.0/5 (1 hlasů)

Hodnocení článku

5.0/5 (1 hlasů)

Kategorie článku

Články » Aktuality

Další články z rubriky

Související články


Komentáře (0 celkem)

Článek zatím nemá žádné komentáře

Komentovat článek (pro komentář k článku se musíte přihlásit nebo registrovat )

Reklama

Partner tém. měsíce

Reklama

WOOD-TEC_logo_2019_v90.jpg logo-cesky-kutil.gif cestadreva-partner-truhlarskyportal-90.jpg SUSO-90-120.gif Hettich-120x90.jpg
Truhlářský portál.cz na: Facebook

© Copyright 1999–2015 Truhlářský Portál.cz. Všechna práva vyhrazena. ISSN 2336-6419. Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu vydavatele.

Kvalitní holandský nábytek z masivu za rozumnou cenu