Výchozí reklama
Výchozí reklama
Články » Aktuality » Představení firmy

Představujeme: Mladíci z Hodonína slaví úspěch se svým nábytkem ze dřeva a kovu. Wuders loni vyrostli o téměř 1 000 %

Růst o téměř 1 000 procent a obrat 30 milionů korun. I takových čísel lze dosáhnout, pokud se věnujete práci s kovem a dřevem. Bratrům Herkovým ještě nebylo ani pětadvacet let, i tak ale jasně dokazují, že ono pořekadlo o řemeslu se zlatým dnem stále platí. Jejich firma Wuders funguje necelé čtyři roky a hlavně vloni se jim podařil úspěch, na který mohou být právem pyšní.

Dominik Herka, Václav Herka, Jan Herka a Václav Staněk, společníci Wuders
Zdroj: Archiv Wunders

Bratři Jan a Dominik Herkovi spustili svůj e-shop v roce 2017. Vzhledem k tomu, jak postupně přibývalo objednávek, začala se jejich firma rozrůstat a pohlcovat další členy rodiny. Minulý rok ovšem přinesl zásadní zlom a obrovský růst, díky kterému se jméno společnosti Wuders dostává do povědomí stále většího počtu zájemců o kvalitní nábytek.

Díky optimalizaci výroby, novým prostorům a týmu, který tvoří 25 lidí, bylo Wuders za rok 2020 schopno prodat okolo 4,5 tisíce kusů nábytku. S tím se pojí i obrovský nárůst poptávky i daleko větší obraty, jež se oproti předloňskému roku meziročně navýšily o 950 procent – ze 3 milionů na 30. Zhruba stonásobně by se měl navýšit také čistý zisk oproti roku 2019, kdy činil 100 tisíc korun, ale finální čísla prozatím nemá firma k dispozici.

Výchozí reklama

Důvodů pro tento úspěchu je hned několik. Tím prvním je určitě vzhled výrobků, který hraje na svěží designovou notu, jež si skvěle rozumí s aktuálním minimalistickým pojetím interiéru. Masivní stoly, stolky i poličky fungují jako solitér, který celému prostoru sluší a vnáší do něj prvek přírody a poctivosti. Právě snaha vyzdobit si své okolí byla loni silnější než kdy dřív.

Lidé trávili mezi čtyřmi stěnami daleko větší množství času a měli tak i více prostoru a motivace přemýšlet o tom, jak to u nich doma vypadá. Nákupy ve standardních prodejnách s nábytkem však byly komplikovanou záležitostí, a proto mnozí raději využili možnosti nákupu na e-shopech, takže to k Wuders neměli daleko.

Wuders postupně buduje své jméno a chystá se vstoupit do zahraničí

Na úspěchu z minulého roku má firma v plánu stavět i nadále. Ve hře je možnost posunout celý projekt za hranice Hodonína, kde firma aktuálně sídlí, a mít zastoupení v Praze. Velké plány se však týkají i čísel. Pokud se v loňském roce obraty Wuders pohybovaly okolo 30 milionů korun, v tom letošním je v plánu růst až o 500 procent s obraty až 150 milionů.

Jedná se o ambiciózní cíl, ovšem Wuders už není ani zdaleka jen o bratrech, kteří dělají hezký nábytek. Do projektu se v roce 2018 zapojil také Václav Staněk, zakladatel obuvnické firmy Vasky, která má za sebou neméně úspěšný rok, a který se snaží bratrům pomoci posunout celý projekt na novou úroveň. Firma tak nyní nabírá nové zaměstnance, investuje do strojů a technologií a začíná se i mluvit o expanzi za hranice.

Zdroj: www.czechcrunch.cz

Doporučte článek:

Doporučení článku e-mailem

Ohodnoťte článek:
5.0/5 (1 hlasů)

Hodnocení článku

5.0/5 (1 hlasů)

Další články z rubriky

Související články


Komentáře (0 celkem)

Článek zatím nemá žádné komentáře

Komentovat článek (pro komentář k článku se musíte přihlásit nebo registrovat )

Reklama

Partner tém. měsíce

Reklama

WOOD-TEC_logo_2019_v90.jpg logo-cesky-kutil.gif cestadreva-partner-truhlarskyportal-90.jpg SUSO-90-120.gif Hettich-120x90.jpg
Truhlářský portál.cz na: Facebook

© Copyright 1999–2015 Truhlářský Portál.cz. Všechna práva vyhrazena. ISSN 2336-6419. Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu vydavatele.

Kvalitní holandský nábytek z masivu za rozumnou cenu